LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33376

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33377

• Anya
  • Anya profilkép
Pacsirta: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33378

Pár órája írtam, hogy a Vadas szülőtréningjéről nem beszélhetünk és miért.
A konkrétum visszakereshető. Innentől (ha épp van időm) a Vadas szülőtréningjére vonatkozó hsz.-kat töröljük.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33379

Glor, ahhoz képest, hogy nem volt idöd visszaolvasni, megválaszoltad egy kérdésemet! Ügyes! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33380

Glor, a szociális képességeknek nincs köze a nonverbális IQ-hoz. Nézz meg egy tesztet. Mindazonáltal nagyon erős komm. és egyéb érintettség mellett sokra megy egy magas nonverbális IQ-val...

Kimni, nem, magasan funkcionálóknak is tartanak terápiákat. Az egyik példájában pl. egy jogász szerepelt. Jó technikái vannak, ha nem is csodamódszer valóban.
A könyvet szerintem tuti érdemes megvenni, meg felsorolt olyanokat, amik a stresszkezelést célozzák, csak nincsenek lefordítva.
Igen, erre akart kilyukadni, hogy helyzeteket kell feldolgozni, döntési helyzeteket megvilágítani, képessé tenni őket bizonyos helyzetek felismerésére. De ez egy folyamatos munka, és még ha nagyon jó eredményt ér is el az ember, akkor se lesz neki automatikus.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33381

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33382

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Nem sokat tudok a lánykádról, Glor, de nekem olyannak tűnik, aki nem szívesen produkálja magát, megtartja benn szépen, amit tud. Az ilyen gyerekeket a legnehezebb felmérni.

A fiamra mondta egy bácsi, amikor még nem beszélt, és éppen séta közben próbálták valamire rávenni a nagyszülők, amire a gyerek rá se retyetye. Azt mondta a bácsi, ne nyektessék, meglátják, ez a gyerek olyan, mint a szivacs, felszív mindent, és észre se veszik. És tényleg így volt. Mert a dadusok a bölcsiben is mondták, hogy nincs is jelen szinte, csak testileg. Aztán amikor elkezdett beszélni, akkor kiderült, hogy pontosan tudta, mi zajlik körötte, és tejesen világosan tudja a nap menetrendjét, stb. Azóta már másik két tanár mondta a gyerekre, hogy amikor úgy vették észre, hogy nem figyel, akkor megpróbálták rajtakapni, felszólítani, kérdeztek tőle a pár perce leadott anyagból, és tudta. :D (De továbbra sem jelentkezik szinte soha az órákon sem, csak akkor válaszol, ha felszólítják. )

Szóval ők valahogy jelen vannak, akkor is, amikor mi azt hisszük valahol máshol járnak. A legváratlanabb helyzetekben derül ki, hogy mégis átment a fejlesztés és a magyarázat, de nem feltétlen akkor, amikor mi gondoltuk, hanem amikor éppen mondjuk az ablakon kifelé bambulva nézte a felhőket. :P

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33383

• Anya
  • Anya profilkép
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33384

• Anya
  • Anya profilkép
Bocs ha félreérthető voltam, de csak a gyerekkel való "foglalkozásról" érdeklődtem.
Nemsokára megyünk, és a hátam közepére nem hiányzik az egész.
Nagyon messze van.
Tök jó aki helyben van, és reggel beviszi a gyereket, délután meg érte megy.
Megígértem otthon, hogy ez lesz az utolsó "nyektetés", amit itt mondanak, az lesz.
Ha nem mondanak semmit, akkor is.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33385

• makilla
  • makilla profilkép
Szia Glor!
Érdekelne ez a teszt amit kitöltöttél.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33386

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
A fiam körül novemberben kezdtek rendeződni a dolgok. Október végén a tanítónő, aki egyébként gyógypedagógus végzettségű is volt még azon gondolkodott, hogy kirakja az osztályból. :)
A hosszú hétvége alatt lehetőség lesz az idegek kisimulására talán a gyerekeknél kicsit.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33387

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Glor:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33388

• makilla
  • makilla profilkép
akartam már írni korábban is mert a jót nem nagyon írom le:
A kislányom 3 múlt, és szerepjátékozik. ééés mit csinál? Ráveszi b-t, hogy játszon vele, és ezáltal tanítja őt szerepjátékozni. Tök ingyen játékterápiákat tart nekünk és baromi jó módon mert ugye nem enged mindig annak amit B akar. Tehát a rugalmasságát is edzi. Olyan édes B)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33389

• Anya
  • Anya profilkép
Makilla: Ez tényleg nagyon jó, nálunk a lány a nagyobb, és ő is
rengeteget fejlesztette az öccsét. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33390

Anya, nem Neked szólt. Egyébként tiszta elmebaj ez, de hát mit csináljak???
Ha valakinek van jobb ötlete, akkor ne kíméljen. . :unsure: :(

Nem lesz videó az előadásról és az angol diákat se lehet kirakni. :(
Makilla, el kellett volna jönnöd a pénteki előadásra. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33391

Süni, "Szerintem mi is lehetünk rugalmasak, inkább mint frusztráljuk a gyereket."
Olyan jó, hogy ezt írtad, így legalább kevésbé érzem UFO-nak magam. Persze én talán túlzásba viszem ezt a fajta megközelítést, de olyan szépen igazolódik, hogy anno jól éreztem, hogy ezt így kellene csinálni, mert a gyerek érek, változik, terhelhetőbbé válik. Mindig egy picit lehet adagolni neki ilyeneket, mint pl ez a "kerülő út", aztán nemsokára vagy sokára nem lesz gond az átöltözés... Nekem legalábbis ez a tapasztalatom :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33392

• Anya
  • Anya profilkép
Szanya: Bocs, akkor elnéztem valamit. :)
Igazad van, és én sem értem az okát. :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33393

• csicsa
  • csicsa profilkép
Sziasztok!lehet velem van a baj de nem találok olyan topicot ami a viatminokkal és probiutikomokkal foglalkozik autisták számára.
Tapasztalatok érdeklnének ,hogy milyen vitaminokra van szükségük vagy esetleg amik pozitivan hatnak rájuk.köszönöm

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33394

Csicsa, nincs összefüggés kimutatva vitaminok-probiotikumok és az autizmus között, tehát ugyanúgy kell használni, mint nt gyereknél. Mindenesetre én azt mondom, hogy vasat tartalmazó multivitamint előzetes vérkép ellenőrzés nélkül NE adjatok a gyerekeknek, mert én egyáltalán nem adok semmi vitamint a gyereknek, a vasa pedig így is a felső határérték felett van egy kicsivel. És a vasat túl lehet adagolni!

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #33395

• Pacsirta
  • Pacsirta profilkép
Kedves Anya!

Délelőtt közösségben figyelik a gyerekeket!
Aztán megvizsgálja őket a kezelőorvos, pszichológus, gyógypedagógus egyszer, különböző tesztekkel és kérdőívekkel is dolgoznak.Amikor megérkeztünk nekünk is kellett tölteni kettőt.

Labolen és Szanya meg szabad kérdeznem nektek mi a pontos dg?
Oldalmegjelenítési idő: 0.761 másodperc