LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32844

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: akkor lehet, hogy félreértettem valamit. :huh:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32845

Labolen, nem, ahogy elnézem amit küldtél, az lehet (amit eddig nem gondoltam), hogy normál iskolában is létezik olyan gyp. csoport, ami nem ép értelműre van leszűkítve.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32846

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem tudom, mi lehet, de talán egy telefont megér. Esetleg felteheted a listára, ha még nincs rajta. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32847

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Dreamer: én most valami hasonló ügyben vettem fel a kapcsolatot az EBH-val.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32848

• Daniel
  • Daniel profilkép
Szanya és Tomger

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32849

Gabi, én nem, nem, nem csináltam se GAPS-et se más ilyet. A gyerek spéci étkezési szokásai miatt alakult ez így, meg egy vírusos hasmenés után a tejet nem bírta, hogy mely összetevőjére érzékeny azt nem tudom, de azt emiatt nem kap. Glutént meg most azért nem, mert azt én nem ehetek és így egyszerűbb. Semmi hatása nincs ennek a gyerekre, nem kellett elfogadnia, mert amúgy is csak ezeket eszi, amit most.
Felesleges ezzel foglalkozni. Ha glutén- vagy tejérzékeny lenne, azt észrevennéd. És ahogy mindig elmondom: a diéta sokba kerül, nagyon sokba. Ezt az összeget nyugodtan bele lehet invesztálni a képzésekbe.

Csak ugyanazt tudom mondani mint mindig: Kitanulni a szakmát (TEACCH mindenképpen, Én is tudok beszélni könyv, PECS, esetleg hozzá pluszban ABA, Floortime, Son-rise, ízléstől függően) és fejlesztés ezerrel. Ez használ, más meg nem. De tornázni azt lehet, az nem árt, ellenben jót tesz a mozgásfejlődésnek.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32850

Bár azért hozzáteszem, hogy így utólag már nagyon bánom, hogy egy vagyont elköltöttünk TSMT-re. Az Ayres legalább ingyen volt.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32851

• Daniel
  • Daniel profilkép
Szanya köszi a választ de most már fő a rizstej a konyhába :D

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32852

Az még magában... ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32853

• Daniel
  • Daniel profilkép
Szanya amiket leírtál az annyira sok hirtelen nekem.... Remélem a szülőtréning után tisztábban fogok látni és lesz némi fogalmam róla hogy mit kezdjek el a gyerekkel.
Lépésről lépésre szeretnék haladni.
De azért örülök hogy jött ez a glutén és kazeinmentes téma mert egy halom nagyon fincsi receptet találtam és imádok kísérletezni a konyhában.
A jó múltkor olvastam a kakaóbabról és rendeltem egy kilót a Dominikai Köztársaságból. A kakaóültetvényes bácsi belerakta dobozba és valami 3 hétig hajókázott mire ideért de az abból készült csokinak köze sincs ahhoz ami a boltba van.....Ja és mire rájöttünk hogy a héjába is van vitamin és abból meg teát lehet főzni aminek csoki illata van hááááát :D :D :D

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32854

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Daniel: diéta: nem vagyok szakértő, de én eddigi ismereteim alapján azt mondanám, hogy akkor kell diéta egy autista gyereknek, ha táplálékérzékenysége van. Vagyis akkor, amikor egy nt kisgyereknek is kellene. Nyilván az allergia mindenféle tünetet okoz, így ha az megszűnik a diétával, akkor persze hogy lesz fejlődés, mert a gyerek jobban érzi magát. Ha nincs semmi tünet (hasmenés, kiütés, ekcéma), akkor szerintem nincs táplálékallergia, vagyis felesleges a diéta.
Ez szubjektív véleményem, még nem láttam olyan kutatási eredményt, ami azt állítaná, hogy egyértelműen eredményes ez a diéta. Olyat viszont igen, ami ezt cáfolja.

A fejlesztésekkel pedig Szanyával értek egyet. A torna nekünk segített abban, hogy jobban tudjon szóban elhangzott utasításokat követni, és legyen valamilyen feladattudata. Emellett pedig az autispec fejlesztés volt a leghasznosabb, akár itthon, akár az emú-ban csinálta.

Champ: érdekel ez az EBH-s ügy, tudsz részleteket írni?

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32855

• Daniel
  • Daniel profilkép
Köszi szépen a válaszokat azóta is ezzel kapcsolatban olvasok pár cikket, annyit szűrtem le hogy se pro se kontra nem tudták bebizonyítani hogy használ-e az étkezési szokások megváltoztatása a betegséggel kapcsolatban.
De azt gondolom hogy autista és nem autista esetében ha elhagyja a tej és glutén-termékeket baja nem lesz tőle....
A rizstej amit csináltam éjjel nagyon finom a Daniel fahéjjal én meg kávéval ittuk :D

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32856

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Daniel: azt mondod a fiad végez valami táplálkozással kapcsolatos szakot. Szerintem kérdezd meg őt is, vagy a tanárait, én nem hinném, hogy csak úgy blikkre ki kéne hagyni egy három éves gyerek táplálkozásából az összes tejterméket. Az más, ha allergiás és erre van szükség. Én csináltam egy ideig teljes tejfehérjementes diétát a kisebbik gyerek miatt, borzasztó volt! Jóformán alig ehettem valamit. És akkor még csak azt néztem, hogy tejmentes legyen, de tej és gluténmentes egyszerre... :ohmy: És tényleg baromi drága a diéta. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32859

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Anno a mi integráló óvodánk alapítójába, azért lett benne az autizmus, mert úgy épülhette meg EU.-s pénzből, ha integráló. A környéknek kellett az óvoda. A többi óviban SNI-ként autisták is voltak. A kezdő csapat 4 auti, 1 hiper és 1 látássérült volt. Persze már nincs benne az alapítóban. A jegyző mondta, ha Gizmo típusú lenne csak az autizmus, akkor semmi gond. Viszont nagyon sok fejlesztés kell és azt vkinek pénzelni kell, egy látássérült, hiper olcsóbb. Pedig dehogy, ha szakszerűen akarjuk őket is fejleszteni, ellátni.:angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32860

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép
A gluténmentes étkezést nem próbáltuk. A kisebbik fiam (nt) viszont tejfehérje allergiás, 3 éve diétázik. Másfél évesen kezdte. Az unokám ( nem vérszerinti, de ezt itt most nem fejteném ki) nem allergiás, viszont auti. Nála a nyáron szüntették be a tejet, tejterméket eleve nem fogyasztott. Kb. 3 hét után látványosan változott a viselkedése, pozitív irányba. Azóta folyamatosan fejlődik, ezt nála tényleg a tej elhagyásához tudjuk kötni. Így én azt gondolom, hogy egy próbát megér, 4-5 hét alatt kiderül, hogy történik-e pozitív változás. Ha igen, érdemes betartani, ha nem, akkor vissza lehet térni a tejhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32862

• makilla
  • makilla profilkép
Sziasztok
Engem erdekel melyik ujpesti suli vonta vissza mert keruleti vagxok leci irjatok meg priviben is akar. Betegeknek jobbulast! Sajnos most csak mobilrol vagyok de olvaslak titeket. Egyetertek a tobbiekkel a joszandek nagyobb korban edes keved, a szakertelem a fontos. Vagy az lenne a fontos.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32863

Valami angol-magyar kéttannyelvű volt.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32864

Sziasztok
Megigertem az iskolarol irni fogok. Emlekeztetoul irom, hogy P. Tankeruleti vezeto hatarozataval kerult be az altalunk kivalasztott iskolaba.
Az elso ket hetben P. 2 tanorat toltott egyutt a gyerekekkel az osztalyteremben, utana masikterembe atvitte egy tanito-autizmus specifikum vegzettsegu es kulon foglalkozott vele. Most mar 3 tanorat van egyutt P. az osztalytarsaival, de a 3 tanorat nem egymas utan van veluk. A tornaorakra mar bemegy a fiam, elviseli a zajt. Szerdankent korcsolyazni is viszik atobbiekel, ilyenkor a gyogypedagogus is kiseri P. T
Ha valamibol lemarad matematikabol, magyarbol valamirol akkor a kulon foglalkozason bepotoljak.
Azt meg nem sikerult kitalalnom, hogy mikor van az "autis" fejleszto ora. P. Mellett meg van ket nagyobbacska fiu, egy elso es egy harmadikos gimnazista, akikkel egyutt hasznalja a kulontermet. A 3 fiu kolcsonosen elfogdta egymast, P. Pesztraljak is kicsit, es igen fejlesztik is a nagyobbak. Eddig nem csalodtam az iskolaban.
Az igazgato asszony nagyon nem szerette volna ha a gyerekem abba az iskolaba jarjon. Meg is tett mindent mindent, hogy elerje celjat.
A heten csutortokon osszetalalkoztunk reggel a metrokijaratnal es kezenfogta P. -t bekiserte az iskolaba, nekem meg mondta menjek dolgozni nyugodtan

Az alapozo tornat nem mondtuk le es most kezd beerni a 3 evi munkank. P. Megul a veneken. Kialakult a feladattartas, koncentracio, sot a keze finommotorikaja is jelentosen javul. Ejjel nyugodtan alszik, ami nem volt meg jo sokaig.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32865

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Curasso: remélem minden így marad! :)
Nekem nagyon tetszik, hogy nagy fiúkkal van együtt a tiéd, a mi sulinkban is irtó helyesek a gimisek a kicsikkel!
Abban is bízom, hogy a fiadnak sikerül megváltoztatnia az igazgatónő hozzáállását az autikhoz! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32866

Gabi, még talán annyit a fejlesztésekröl - Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Üdv az újaknak.
Oldalmegjelenítési idő: 0.658 másodperc