LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32823

• Daniel
  • Daniel profilkép
Sziasztok

Azt szeretném tudni hogy közületek bárki olvasta-e vagy alkalmazza-e a Dr Ugrai Tamás könyvében leírtakat. A glutén és kazeinmentes diétát és ha igen miért és milyen eredménnyel?
antalvali.com/hirek/autizmus-kezelese-dr...html#autizmus_etrend
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32824

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Aiiaiiyo: higgy nekünk, ha jövőre mégis elkezdheti az elsőt, akkor a tavasz már nagyon késő lesz! Most kell eldönteni, hogy mi legyen vele. :huh: Vagy ha nem, akkor is kell keresni helyet. Ráadásul azt is bele kell kalkulálni, hogy lesz egy plusz kör a bizottsággal is, ha sni kódja van a gyereknek. Van egy topic, iskolakezdők, vagy ilyesmi, abban nagyon sok infó van a tavalyi iskolakeresésről és konkrétan a sulikról is.
auti.hu/index.php?option=com_kunena&Item...t=20&limitstart=1360
De javaslom én is a suli nevére keress rá, mert nagyon sok a hsz. Ha benne vagy a topicban, van egy keresés gomb fent a lap tetején, elég részletesen rá lehet keresni.

Daniel: erről is van topic:
auti.hu/forum/9-egeszsegugyi-kerdesek/12...tizmus-gap-szindroma

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32825

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32826

• Daniel
  • Daniel profilkép
Köszi Labolen ezt most vagy egy hétig fogom olvasni :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32827

• csicsa
  • csicsa profilkép
Érdemes elvégeztetni az ételintolerancia tesztet?sokat olvastam hogy jótékony hatása van a glutén és kazein elhagyásának.bár még nincs bizonyitva csak családok probálják.de ez egy nagyon nehéz feladat.valakinek tapasztalat?

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32828

Csicsa, hárommal ezelőtt kérdezte ugyanezt Daniel és Labolen válaszolt már.

Aiiaiiyo, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32829

Erről jut eszembe. Kaptunk egy mailt, hogy töröljem az egyik újpesti iskolát az iskolák táblázatából, mert azt mondták az érdeklődő szülőnek, hogy "tévedésből került csak be az integráció az alapító okiratba, semmilyen sni-t nem fogadnak".
Ide rakhatnék néhány hangulatfestő jelet, de nincs olyan, ami az ezzel kapcsolatos érzéseimet híven tükrözné.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32830

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mi az hogy tévedésből került be???? Ilyen nincs! :angry:
És persze, ki lehetne harcolni, de akkor már hogy viszed a gyereket, ha ennyire nem akarják. :(

Csicsa: olvasd te is a gaps-es fórumot, ott sokan írtak tapasztalatokat.
auti.hu/forum/9-egeszsegugyi-kerdesek/12...tizmus-gap-szindroma

Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32831

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32832

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Azt kellene kiharcolni, hogy akkor vetessék ki, és kapjanak elmarasztalást a sülők megtévesztéséért.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32833

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32834

• Véda
  • Véda profilkép
  • Nem elérhető
  • 6 éves auti a kisfiam, 12 éves a nagylányom
Sziasztok!

Üdv. az újaknak!

Eléggé el vagyunk havazva. Sikerült egy beugrós állást találnom, így még kevesebb a szabadidőm, de nagyon kellett már ez a munka, úgyhogy örülök. :)

Champ!
Én annyira imádom a tanítónéniteket! Mindig mosolyog, mindig olyan nyugodt, és barátságos. Szuper csaj tényleg! :)

Mit sikerült intézned iskolaügyben?

Szanya!
Hogy bírja Z. a sulit? Azt olvastam, hogy már többször volt beteg az elmúlt hetekben. De alapvetően meg vagy/vagytok elégedve?

Labolen!
Gyógyulj meg!!!

Cs. nagyon jól bírja a sulit. Vannak nehézségei, de napról-napra könnyebben veszi az akadályokat. A nővére az én kis spionom. :) Mindig kikérdezem, mit lát napközben. De ugyanazt mondja mindig: Cs. szaladgál, fogócskázik, játszik a gyerekekkel, sokat mosolyog, és van, amikor kettesben kézenfogva sétál a tanítónénivel. :)
Konkrét tanulásról még nem tudok. Még megy az összecsiszolódás, az iskola "megtanulása, megismerése".
Szépen használják a napirendet, mindig szólnak, ha kérnek új kártyát új tevékenységhez. Használnak szabálykártyákat is. És betettük most már a zsetonokat is. Kétféle zseton van. Narancssárga és piros. Ha valamit teljesít kap 1 narancssárga zsetont, ha valami olyat teljesít, ami tőle különösen nagy teljesítmény, kap 1 piros zsetont. Itthon beválthatja.
Eddig egész jól gyűjtögeti őket, és többnyire tudja azt is, miért kapta. (Eddig a legtöbb zsetont a csendben maradásért, és a másik végighallgatásáért kapta.) :)

Ami nagyon észrevehető Cs-n:
- fejlettebb szinten játszik egyedül
- hosszabb mondatokat használ, és az összetett mondatokon sem rágódik annyit
- az időérzéke javult,
- és összességében nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb.

Nem tudom, mi lenne velünk enélkül az iskola nélkül...

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32835

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32836

• April
  • April profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32837

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Azért azzal ugye mindenki tisztában van abban a suliban is, hogy véletlenül nem kerül be semmi az alapító okiratba. Azt egy valamilyen gyűlésen megvitatják és aláírják. Az iskola igazgatója is. Csak hát egy dolgo, hogy mi van az alapítóban, egy másik pedig, hogy mit mondasz a szülőnek. Gondolom a nagy többséget már ezzel el tudják riasztani, hogy nem, nem vesznek Fel autit.
Mi pont így jártunk egy sulival, mikor hívtam őket, közölték telefonon, hogy dehogyis, honnan veszem, hogy ők integrálnak autistát. Közben meg kiderült, hogy simán felvesznek autit is, csak engem ezzel le tudtak rázni telefonon. :huh:

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32838

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Amúgy leginkább úgy tudom elképzelni ezt a véletlent, mint a mi helyi sulinkban. Bevették az alapítóba, mert a klik ugye beletette. Csak mikor már fel akarták venni a gyógypedet hozzá, akkor a klik már nem akart adni rá pénzt. Így elhiszem, hogy a suli is azt mondja, hogy inkább ne jöjjön senki, mert "véletlen", hogy benne van az alapítóban. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32840

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Véda!

Nagyon örülök a jó híreknek! Pont ma gondoltam, hogy két hete nem is találkoztunk, pedig reggelente sokszor összefutottunk. Szuper, hogy fogékonyak a tanácsaidra!

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32841

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Véda, én is örülök, hogy jól alakulnak a dolgok!

Dreamer, el tudom képzelni, hogy esetleg az EBH-nál ez átmenne, de a szülő ezzel mire megy? Áh... Persze rendkívül bosszantó, hogy ezzel javítják a statisztikát, miközben nem is integrálnak. Viszont az is tuti, hogy ha valaki ezen rugózna, akkor egy idő után csak felvennék a gyerekét, aztán elérnék, hogy a szülő magától elvigye.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32842

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Aiiaiiyo:
Küldtem privit. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32843

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Véda:
Mindig elámulok, hogy milyen szuper az az iskola!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól érzi magát Cs. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.701 másodperc