LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27525

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Champ:
"És ha öreg leszel, akkor abbahagyod a festést, elfogadod?"

Ez annyira aranyos! :)

Tomger:
Nagyon sajnálom ezt a kutyafóbiát! :(
Á.-nál is volt egy időben, de nem ennyire erőteljes, nálunk talán az segített, hogy a nővéreméknek és anyukáméknak is vannak kutyáik, és azokkal valamennyire sikerült megbarátkoznia, bár soha meg sem simogatja őket, és azt sem bírja, ha megnyalják. :S
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27526

Szanya,
Ha meggyilkolok egy molylepket, vagy egy legyet, en a kovetkezo kommentart fuzom hozza: "annak mar annyi", illetve "szetlapult" :)
Ezeken E nem akad fent. Nyaron neha megcsodalt egy-ket elettelen mehecsket, szinten az annak mar annyi kommentarral, es betettuk oket egyutt a fube, megbeszeltuk, hogy ezek tobbe nem repulnek, itt maradnak a fuben.
Egyebkent en is nagyon ritkan utok le rovarokat, meg a pokokat is kiviszem inkabb (E is segit benne).
Komolyabban a halal kerdese meg nem merult fel szerencsere, de azt erzem, mar nem lehet kikerulni, itt-ott szoba kerulhet. Most pl vettem otthon egy uj Bartos Erika konyvet (Hogolyo), es abban van egy-ket furcsa vers, amiben konkretan szo van a halalrol, en kicsit megutkoztem rajta, es nem tudtam mit kezdeni vele hirtelen,nem volt kesz tervem, mit mondjak a gyereknek. (Megint megfogadtam, hogy nem olvasok fel neki semmit anelkul, hogy egyszer legalabb nem olvastam volna at elotte)
De azok nagyon jok, amiket suni es champ irt. Valahogy egyszeruen, termeszetesen beszelni rola.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27527

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Zorka,
a Hógolyó című Bartos Erika-verseskötet nagyon jó, szerintem a versekhez tartozó illusztrációk segítenek feldolgozni, megérteni a szöveget.
Nagyon szeretem a versesköteteit Bartos Erikának.

Champ,
tényleg nagyon jó a kislányod kérdése, olyan NT-s, vagy nem is tudom ,hogy írjam.
Ezzel kapcsolatban volt ma egy fura érzésem. Ebéd után öltöztünk át, egy másik kisfiút is öltöztetett az anyukája. A kisgyerek mesélte, hogy mindent megevett ebédre, és a végén hozzáfűzte, "Mit szólsz?". Kicsit szíven ütött ez így engem, ilyet H. nem szokott kérdezni, vajon fog-e valaha :dry: .

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27528

O, igen, ezt nagyon ertem, amit irsz, hogy valami "nagyon nt-s" egy kisgyerektol. Nekem is sokszor volt ilyen elmenyem. Sot, minden nap van, mikor E-ert megyek az oviba...

Bartos E-t mi is nagyon szeretjuk, szinte minden megvan tole. De hirtelen az "eltemettem, elsirattam, megszakadt a szivem" igy egyutt egy versben eros volt, es felkeszuletlenul ert, ha lehet ilyet mondani. Es a kep, hogy egy kislany kepet szorongatja, es sir... Vagy valami ilyesmi, egyszer olvastam E-vel, azota nem kerte. De legkozelebb mar en is okosabb leszek.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27529

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Halál, fogalmam sincs, hogy milyen mélységig érti G, de mi apukámhoz ki szoktunk járni rendszeresen a temetőbe, sőt anyuval is mentek már kettesben, ami elég kemény menet lehet, mert G a mécsesekre vadászik.
Pár hónapja én már betettem az Én könyvbe a családfát és abban benne van S papa nagyi mellett. Én nem retusáltam ki fekete fehérre, ez nem jutott eszembe, csak mondom, hogy ő már nem él és ő van temetőben. Az viszont jól látható, hogy a családfa másik oldalán ott van apánk nagyija és tatija és a másik oldalon is ott van a nagyi akiket ugye ismer, szóval szép szimetrikus az ábra....Jó ez így vizuálisan, szerintem angyon hasznos
Én sem tennék a családfára túl sok halott családtagot, ha sok és egyenlő prioritásúnak érzed őket sztem inkább hagyd ki mindet.
A miénken apa anya felette a nagyszülők vannak illetve egy dédink van és annak vonalába már nem tettem be a 7 további fantomképet :whistle:
Viszont hosszas magyarázgatásba még mindig nem szoktam bonyolódni, mert ha megpróbálom, látom hogy elveszíti a fonalat.
Mindig úgy képzelem, hogy az első 2-3-4-5? szót érti aztán már csak bla bla bla....

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27530

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
sziasztok

Az említett BE könyvet vereset még nem olvastam de durva így leírva...
Benx nekem a kedvenc filmem, én az ilyeneket mindig úgy nézem mi csináljak másképp, mit tanulhatok belőle? Ő pl eléggé úgy élt, hogy anyuka nem tudta ezt a dolgot, semmilyen fejlesztést nem kapott, és totál bezárkózott a szgépes világába. Nekem a fiam sajnos ilyen, képes bezárkózni ha nem figyelek éberen, tehát engem érint mert neki ez a különös területe a szgépes világ...

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27531

• nanog
  • nanog profilkép
Tomger:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27532

• nanog
  • nanog profilkép
Szanya:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27533

Nanog,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27539

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nanog: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya: halál fogalmát szerintem is csak természetesen meg kell említeni. A tényleges tartalmat, ahogy Miri is írta, sokkal később fogják fel. Én simán mondom, hogy meghalt, nincs sehol, a temetőben van a teste. Igaz, nekünk így sokszor fordul elő kínos beszélgetés mondjuk halottak napján, hogy akkor a papa csontvázát kiszedik-e majd 1000 év múlva a régészek. :blink: De ezekhez meg hozzászoktunk. :) Amúgy meg a saját hitvilágodnak megfelelően add elő a dolgot.

Champ: és tényleg, elfogadod majd? ;) Nagyon helyes beszólás. :) És a csokis epres ital is finom lehet, tud valamit Z. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27545

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27570

Jól eltűntem, most is csak az utolsó kb 10 hozzászólás olvastam bocsánat.

Zorka:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Nanog:

Segítség:

Testvérek:

Remélem nem értettem félre semmit és jól reagáltam le a korábbi hozzászólásokat.

Halál:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27575

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
HáromMackó,
nálunk is sokszor előjön a halál témája, ki meddig él stb.
Újabban pedig megkérdezi egy-egy esemény kapcsán, hogy mikor ő újszülött volt, lehetett-e ezt vagy azt. Ma oviba menet évenként végigkérdezte, mikor mit tudott megenni :ohmy:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27578

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
HáromMackó,
még a munkahely témához akartam írni, hogy mivel most aktívan keresek, nagyon gyakran belefutok hirdetéseknél, hogy TÁMOP pályázat miatt 30 év alatt pályakezdők jelentkezését várják (rengeteg ilyen van, bezzeg mikor én voltam pályakezdő :angry: ) vagy 50 év felettiekét. Utánanéztem, és gyesen lévő vagy onnan vissztérő kisgyermekes anyák után is ugyanannyi a járulékkedvezmény, mégsem találkoztam egy ilyen hirdetéssel sem :( .

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27579

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Lucy:pedig a pályakezdő nyüves, ha nem férfi még szülhet! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27580

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Süni, ugyan már, senki sem gondolkodik hosszú távon... ha 1-2 évig nem szül, az bőven elég... :( Na meg, ha kellően motiváljuk, akkor meg nem fog szülni, mert inkább a pénz kell neki... ez sem egy ritka hozzáállás a mai fiatal nők körében.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27581

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Hát ez a szörnyű, hogy már ez is számít! Nem lesz nyugdíjam! :angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27582

Azt már egyszer megkaptam hogyVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27583

Családfa téma: akkor mégis az lesz a jó, hogy megcsinálom, és aki már nem él, arra azt mondom, hogy nem él és slussz, most erről több infót nem közlök?
Egyébként ez a fekete-fehér verzió a nem élőkre jó megoldás.

Kimni, ez bizony így van, van is rá élő példám. És igen, Süni, nem lesz nyugdíjunk.

A munka témához többet inkább nem szólok hozzá, mert némileg nem értek egyet.

Nanog, hova szeretnétek menni fejlesztésre? Ha volna hely?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27584

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci: milyen kis polihisztor a fiad! :) Csillagász és filozófus egyben. Ja és még a lélekvándorlást is érti! :laugh: :laugh:

Én életem első munkahelyén, az állásinterjún megkaptam ezt a kérdést is a leendőbeli, 50 körüli, női főnökömtől: Van-e barátom, párom, és ha igen tervezünk-e esküvőt, gyereket? :woohoo: Aha, 22 évesen. :S

A mostani munkahelyemen csak annyit kérdeztek, hogy a két viszonylag kicsi gyerek mellett van-e segítségem, ha egyszer-egyszer tovább kell bent maradni. Gyerek szempontjából nagyon korrekt helyen dolgozom.
Oldalmegjelenítési idő: 0.640 másodperc