LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 órája #19804

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 órája #19805

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Csibnyusz: csodát mindig lehet várni. Csak közben azért csinálni kell a fejlesztéseket is. Aztán amúgy is mindenki csodát vár a gyerektől, még ha nem is mondjuk ki....

Süni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 7 órája #19806

Kimni, igazad van. :cheer:

Csibnyusz, bár teljesen gáz ez a levegőszennyezéses "kutatás", azért mégis betettem a kutatási eredményekbe. Most úgy gondolják a kutatók, hogy a genetika mellett külső tényezők is befolyásolják a dolgot és ugyan szerintem nem a levegő a legnagyobb bűnös, de nem kizárható, mert tényleg nagyon magas a légszennyezettség és az a géneket is károsíthatja. Csak persze azt nyilván totálisan figyelmen kívül hagyták, hogy attól még, hogy egy gyereknek nincs diagnózisa, attól még lehet auti (tehát nem úgy csinálták a kutatást, hogy minden gyereken volt ADOS, hanem bemondásra), meg ezen belül azt, hogy a tisztább levegőjű vidéken biztosan alacsonyabb az auti diagnózisok aránya, mert nem viszik orvoshoz a gyereket ezzel. Ugyanis mezőgazdasági munkára így is tökéletesen alkalmas.

Ne haragudjatok, ha valamire nem reagálok, teljesen el vagyok havazva. (De legalább nincs melegem. :laugh: )

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 7 órája #19808

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Most egy bolgogabb cikk. De szép is lenne:

profitline.hu/hircentrum/hir/290587/Kinoheto-az-autizmus

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 7 órája #19809

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Jajj, látom, korábban már megosztotta a Csibnyusz! Azért nem csak kételkedő rokonok jó, hanem az én lelkivilágomnak is. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 7 órája #19810

• anita
  • anita profilkép
  • Nem elérhető
  • két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Sziasztok!

Nagyon jó volt a találkozó! Szuper, hogy a neveket végre összeköthettem arcokkal és néhány szót sikerült szinte mindenkivel váltani :)

Tomger, jó, hogy tudtunk hosszabban beszélgetni! Lehet, még mindig ott lennék, ha nem aggódtam volna a gyerkőcök miatt! Mondjuk elég szemrehányó volt mindkét felvigyázó, mert "azt mondtad, hatkor vége!" Vicces, hogy én nem mehetek el pár órára sem úgy, hogy ne állna meg az élet...

Szanya: Köszönjük a szervezést! Még sok ilyet, légyszi! :) Az nagyon ijesztő, amit a szakértőiről írtál, ezek után rettegek, ha szeptemberben tényleg elküld az ovi! Persze a pozitív részleteknek kell örülni, csak nehéz elvonatkoztatni a dilettantizmusuktól...

Labolen, köszi, hogy elolvastad a zárójelentést. Érdekes dolgokat mondtál, pl nem is gondoltam, hogy az nagy dolog, hogy tud nemet inteni a fejével, vagy hogy mindig figyelte a reakciómat... De ezeknek most nagyon örülök! A pszichoped bácsi azt mondta, kár, hogy nagyon kevés saját tapasztalást írtak le mindkét helyen, igazából a kérdőívre támaszkodva adták a diagnózist (főleg a Vadasban), pedig ugye azért lenne a vizsgálóhét, hogy az ott tapasztaltak alapján hozzanak döntést...

Na mindegy, a találkozón meggyőztetek és egy lájtosabb verziójú napirendet szeretnék kipróbálni, mert úgy érzem, az mindenképp segítség lehet. Most gyűjtöm a képeket, aztán kérek segítséget, mit hogyan kezdjünk!

Éva, nagyon jót beszélgettünk, remélem, azóta jöttél fórumot olvasni és kapod az erőt, jó ötleteket! Várom az emailed is!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 órája #19813

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
sziasztok

Bocs most teljesen kivagyok, a kicsi itthon van velem, én meg hétfőn államvizsgázok, na gondolhatjátok mennyit tudok tanulni tőle. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 órája #19814

• maxfaktor
  • maxfaktor profilkép
  • Nem elérhető
  • 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 órája #19815

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19816

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Maxfaktor, Ahajnal: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19817

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Maxfaktor, Ahajnal: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni: veled is jó volt beszélni :) :) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19818

• maxfaktor
  • maxfaktor profilkép
  • Nem elérhető
  • 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19819

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
OFF: Ágiviki, kipróbáltam volna a fagyasztott gyümölcsös fagyit, de valami egészen más lett belőle. :D Leturmixoltam cseresznyét, lefagyasztottuk, majd kis meggyszörppel leturmixolva jégkása lett belőle. Isteni! :)
L. persze nem kérte, mert ő nem kér pirosat. Neki hirtelen narancsosat csináltam: sima jeget összetörtem egy textil konyhatörlő alatt, aztán narancsszörp rá, és turmix. Csak addig kell, amíg kásás lesz, tényleg nagyon fini. :) Ja és magas edényben kell turmixolni, mert kicsap különben. Vastagabb szívószállal olyan mint a strandon! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19820

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
Maxfaktor: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19821

Maxfaktor, ahajnal:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19822

Labolen, nagyon jó ötlet a jégkása, jobbkor nem is írhattad volna, holnap már ki is próbáljuk ebben a nagy melegben. A gyerekek imádni fogják:-)))))

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19823

A gyerek totál kikészült a hőségtől meg attól, hogy az oviban már csak az udvaron vannak.
Olyan viselkedést produkált ma délután, amilyet el nem tudtam volna korábban róla képzelni. Maxihiszti! Brutális. Holnap már nem viszem. Itt tartom a klíma alatt és itatom. Pedig millió dolgom van. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19824

Szanya !Én már semmin nem lepődöm meg...Ez a hőség kiakasztó !!NEm csoda ,ha a gyerekek sem bírják..Nálunk a pici (másfél éves )tegnap este fél 11körül aludt el .Ma végre emberi időben elaludt a kisebbik ,de ma M. virraszt még mindig . Igaz ,ő most megint a félelmeiről ,meg a rossz álmokról beszél (még mindig! :ohmy: ),és nem tudom mit tehetnék .Már rajzoltunk,beszélgettünk ,"szorongás -űzőnek" matricát ragasztottunk . Azt mondja a nagy meleg rosszabb ..Mármint ezeknek a rossz érzéseknek.Hm.. Ki tudja ?Én már lehet pszicho segítségét kérem,elég szorogó M. Az egész napos "csak "udvar tényleg nem annyira tesz jót nekik . Ezt már M-nél is észrevettem,hisztisebb ,fáradtabb . Elég strukturálatlan így a napjuk . Ez jobban elzsibbasztja őket . Egyb .én sem annyira szeretek nyáron dolgozni ,káosz ,kánikula ,off.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19825

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya: azt jól teszed, sajnálom a hisztit. Mi már nem járunk amúgy sem a héten, de egyéb teendőim miatt elmegyek időnként az ovink mellett. Du 4 kor kint vannak a szerencsétlenek. Bár az ovi egy panel épület, őszintén szólva az sem sokkal jobb ilyenkor.
Hétvégére már remélhetőleg enyhül picit ez a hőguta, jövő hétre meg egész türhető időt jósolnak.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 11 hónapja #19826

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Olvasom mindenkinek ég a hajhagymája és emiatt kicsit hisztisebb. Én hálát adtam az égnek, amikor májusban esett, mert Gizmoék csoportszobája, ha kicsit is meleg volt olyan volt, mint egy szauna.

Jók ezek a jégkásás, jégpálcikás ötletek!

Nálunk bejön ilyenkor az aqua időszak, fürdőkád feltöltve vízzel és, ha látom kezd kicsit zizibb lenni akkor beül pár percre. Kitaláltam, hogy kis jégkocka tartóban vizet megfestek ételfestékkel és azokkal együtt fürdőzik + bekapcsoltuk a párásítónkat a drága pingvint. :)

Maxfaktor,ahajnal:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.881 másodperc