Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Manka: Az nálunk sem megy, hogy magától játsszon a fiam. Ott kell mellette ülni, és irányítani. Az oviban elvan délelőtt, az oké, (már amikor van), de nyáron nekem kell az idejét strukturálni, és szigorúan irányítani, mert különben csak a gép előtt ül egész nap.
Ha a kötött programok mennek, mármint az állandó része, akkor az már jó. A szabadidejét én úgy osztanám fel, hogy legyen olyan, amit te szeretnél, olyan, amit szívesen csinál, de nem tv, és legyen benne tv is. Ezeket felváltva, akár választhatóként ios. Pl nálunk most úgy van, hogy napirend része a számítógép, aztán van a kosaras játék. Ebben egyszer választ ő játékot, egyszer a húga, egyszer meg n. Vagyis van benne olyan, amit ő szeretne, és van amit én. Amit választhat, az természetesen nem számítógép, de van több olyan, amit ő kedvel. Aztán van, amit én akarok, és fejlesztőnek gondolom, mondjuk társasjáték, vagy könyv nézegetés, amiben a gyerekek viselkedését beszéljük meg. (pl Anna Peti). Ezeket nem szereti, de megcsinálja, mert kötelező. Most még megcsinálja.

Lehet azt is, hogy szűkíted a választás lehetőségét adott időpontra, csk kettő, de azt szeresse. Vagy olyan játékot adsz neki, aminek nagyon jól látható a vége. Pl kirakó. Vagy előző este felépítesz egy legóépületet, azt lefotózzátok, és másnap neki azt kell megépítenie. Vagy olyan síneket kirakni, mint te tegnap. Én legalábbis úgy tapasztaltam, hogy a fiam a vég nélküli játékot nem kedveli annyira, míg ha konkrét a vége, akkor gyorsan túl akar lenni. Ha csak időkorlát van, akkor csak fetreng és vár.
Ja és a házimunkát én is csak akkor tudom megcsinálni, amíg épp a gép előtt ül. Ha "szabadjátékban" ott hagyom, akkor ő is visszaül.
3Mackó:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Ahajnal: