Mi azert kezdtuk a Koraiban, mert volt egy kis affer a fiuk szuletesekor. Gergo par oraval szuletes utan bekerult az intenzivre korai adaptacios zavar miatt (azaz konkretabban nem derulkt ki, mi baja volt, de kezdtek leallni a szervei). Alattak par napig, utana kezdett javulni lassan az allapota. Emiatt javasolkta a vedono, menjunk vele-veluk a Koraiba, mert ha ez barmilyen kesobbi problemat okoz, ott hamar tudjak diagnosztizalni. Egy evig jartunk veluk havonta kovetesre, kapunk onnan TSMT tornat is. Mivelmindket gyerek hypoton, nagyon lazak a kotoszoveteik, es a hasamban megnyomodtak kicsit, mert a vege fele nem volt mar eleg hely az asszimetrikus mozgas kikuszobolese erdekeben Deveny tornat is kaptunk. (Azt nem a Koraibol, de figyeltek, jol fejlodnek-e a lurkok.)
Egy ev utan azt mondtak, minden rendben, de azert a ket eves felulvizsgalatra menjunk majd el, biztos ami biztosalapon, meg mert azt mondtak, ezt igy szokas, ha valaki egy darabig hozzajuk jart. Igazabol meg az a szerencsenk, hogy visszahivtak minket, mert a ket eves felulvizsgalaton derult ki, hoigy nem en nevelem felre teljesen a fiukat, nem azert ilyen furak, hanem mert autizmus spektrumzavar van a kepben. Nagyon nehez megemeszteni, de mioqta tudjuk, konnyebben viseljuk a fiukfurcsasagait, idegorlo viselkedeset, es meg tudunk probalni ellene tenni valamit. Negy honapoja ujra intenziven jarunkj a Koraiba. Kapunk onnan Floortime tipusu gyogypedagogiat, es zeneterapiat. A zeneterapia a ket gyereknek egyutt van, mifelnottek is beszallunk a foglalkozasokba. Szerintem az nektek is jo lenne, ugyanis a terapia celja, hogy a gyerekek szokjak az ismeretlen hely miatti ingereket, pl a bevasarlokozpoontok hatterzajat, a zart, sotet tereket. Szerintem nagyon joi hatassal van a fiukra. Regebben Gergovel nem lehetett kiszallni a babakocsibol meg nyiltteren sem, ha nem ismerte. Ismeretlen jatszotereken, seta kozben barhol nem lehetett kivenni. Most neha van ugyan egy kies elegedettlenkedes, de az ujjatszo mar nem gond. A zart helyeknel ha van ot erdeklo jatek eleg gyorsan tulesunk a sirason, es onnantol a jatekkal foglakkoizik, kiveve ha sotet helyen vagyunk. A lenyeg, mindenkepp van elorelepes. Balinttal jobban allunk ettol. O mar barhol elvan, ha erdekes dolgok veszik korul, bar azert a sotet egy idegen helyen meg nala is kiveri a biztositekot.
A Korais gyogypedagogia is jo szerintem. Mi az ABA-t ismerjuk meg. Nagyon hasonloi a ket modszer, csak az ABA sokszor kemenyebb, jobban beavatkozik a termeszetes tevekenysegekbe, a Floortime meg a gyerekek jatekahoz tesz hozza ugy, hogy a gyerek spontannak erezze.
Osszesegeben a Korait en ajanlani tudom.