LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Zsenimítosz kontra valóság – Beszélgetés az autizmusról a művészet, a család és az orvostudomány tükrében

Naptár
Budapesti programok
Dátum
2023.04.02. 15:00 - 17:00
Helyszín

Leírás

Mi az autizmus? Hány embert érint ma Magyarországon? Milyen típusai vannak az autizmusnak? Mi az, hogy jól funkcionáló autista? Milyen segítséget kaphatnak a szülők és kitől, amikor felfedezik, hogy furcsán viselkedik a gyerekük? Lehet-e „gyógyítani” az autizmust? Van-e szakképzés és szakembergárda Magyarországon? A család az család egy ilyen típusú fogyatékkal élő gyermek esetében is? Hogyan látja egy anya az autista gyermeke jövőjét? Milyen az autista művész? Mi köze az autizmusnak a művészethez?
Miben különbözik Mark Zuckerberg a lakóotthonban élő, egyáltalán nem kommunikáló autista embertől? Mit képvisel a neurotipikusok számára az autizmus mint attitűd? Miért szerepelnek az autisták metafora-emberként, hősként a játékfilmekben?
Tarr Hajnalka képzőművész, az Autistic Art Alapítvány művészeti programjának alapítója beszélget Simó Judit autizmusdiagnoszta gyerekpszichiáterrel, a Cseperedő Alapítvány és a Mars Alapítvány munkatársával és Daniss-Bodó Eszterrel, egy autizmusban és egy autizmusban és ADHD-ban érintett tinédzser édesanyjával, a Neurofitnesz – autizmussal a végtelenbe és tovább című blog szerzőjével.
A 3. emeleti kamarateremben rendezett programra a belépés ingyenes!
Az autizmus világnapja alkalmából március 27-én nyílik meg az Autistic Art kiállítása az Eötvös10-ben - az autizmussal élő művészek csodálatos alkotásait április 30-ig lehet megtekinteni.
Valamint április 2-án este 7-kor Fodor Orsolya, Holczer Sára, Illés Haibo – Ha megtapsolom a harangot című előadását nézhetitek meg, amelyre itt tudtok jegyet venni: https://www.jegy.hu/program/ha-megtapsolom-a-harangot-144498
Borítókép:
Lakatos Renáta: Golyók

Helyszín

Eötvös10

Város
1067 Budapest
Utca
Eötvös u. 10.