Szanya: ezért írtam, hogy ez a cikk így rossz. És persze ezt is úgy fogják tálalni a politikusok, hogy ez luxus, hogy Waldorfba, meg Rogersbe jár a gyerek, ha odajár, akkor fizethet a szülő többet is.
Csak senki nem fogja azt elmondani, hogy vannak más alapítványi sulik is, amik pont azt a funkciót látják el, amit az állam nem akar. Vagyis felveszik az sni gyereket.
Ez az egész arra lesz jó, hogy végképp kivonják a problémás gyerekeket, akik nem integrálhatók. Majd mennek magántanulónak, így fizetni sem kell utánuk az államnak. A család meg majd megoldja valahogy, ha azt akarja, hogy tanítva legyen. Aki meg nem tudja, az mehet az egymibe, ahogy írtad.

Majd megemelik a keretszámokat, mi az hogy ott egy osztályban csak 6-7 gyerek lehet. Befér oda 15-20 is...
Én írtam a tanker vezetőnek, hogy akkor ennek fényében most már sürgősen mondja meg, hova vigyem a nem integrálható ép értelmű fiamat állami oktatásba, mert hogy nincs neki hely ott. Mert úgy tűnik, mire odakerülünk, lehet nem is lesz alapítványi suli, ami fel tudná venni őt. Nem mintha most olyan jól állnánk a lehetőségekkel, de ha már suli sem lesz, akkor végképp esély sincs, hogy bekerüljünk.
Oké, maradjon államiban, de akkor legyen állami helye. Úgy, ahogy azt jeleztük és kértük egy éve is. Sőt, már két éve.