LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8688

Champ, ez nem semmi! Hogy mikre föl nem kell készülnünk! "Magas a várható diszlexia indexe" ez meg már no comment.

HáromMackó, szerintem jövőre már fogják érdekelni a betűk.

Champ, ez a gépjármű téma fontos, át tudnád másolni a másik topicba, hogy megtalálható legyen?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8689

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Champ!
Akkor ezt alapul véve a gépjármű fentartási is jár .Ami éves 28 ezer és áprilisig kell beadni a kérvényt rá.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8690

champ:

Nem én mondtam, hogy érdekelték a fiamat kicsinek az ABC betűi, őt nagyjából semmi nem érdekelte, legalábbis nem volt semmi feltünő, sokat mélázott, bambult, nézelődött. Ez feltünő volt, a nagy semmittevés. Úgy 3 éves korától - talán már egy kicsit előbb is - lettek a kedvencei az űrhajók, rakéták, amik idővel kibővültek a bolygókkal, űrállomásokkal, napredszerrel, vuklánokkal, tornádóval stb.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8692

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
HáromMackó:
Jaj bocs, rosszul emlékeztem!

Edina:
Mi még eddig nem kértük a fenntartásit, nem tudom azzal mi van.

Szanya: Átmásoltam!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8693

champ:

Semmi gond, nem lett volna rossz, ha érdekelték volna a betűk. :laugh:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8694

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Edina 21 beküldte:
Sephora !

Máté Köszöni. :laugh:

Szívesen!!! :) Nagyon jó a fotó!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8695

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Ez az IQ dolog minket is megérintett. 21 hónapos volt, amikor már azért ültünk egy pszichonéninél, mert éreztük, hogy baj van a gyerekkel. Pszichonéni elérakta a feladatokat, a gyerek nézte a szobát, félretolta sorra őket, aztán az egyik kirakót ilyen 4-5 éves szinten 1 másodperc alatt kirakta. A nő közölte, hogy ez tuti véletlen volt (mi mondtuk neki, hogy ebben jó). Aztán, mivel ezt a feladatot nagyon jól megcsinálta (és ekkora gyerekek sosem csinálják meg), a többit meg kb sehogyan sem, volt pár, amit átlagosan, így az jött ki, hogy az átlag alatt van picivel az értelmi szintje és nem tudja megjósolni, hogy értfogyos lesz-e vagy sem. Ha ezt a feladatot is félretolja, súlyos értfogy lett volna vagy mi? Gyógypedek szerint kb 140-es az IQja most. Amikor megkaptuk a diagnózist, én visszaszóltam erre a helyre és elmondtam, hogy erre figyelni kéne talán, hogy nem auti-e a gyerek, mert leírhatatlan szorongást okozott nekem ezzel a kijelentésével még éveken át. És tévútra terelt volna, ha nem vagyok ennyire agilis.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8696

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Edina, nagyon nagyon helyes a fiad!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8697

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Visszalapoztam, Sephora írta az ABC-t!
Még szoknom kell ezt a klassz kis társaságot, egyszer csak belejövök! :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8698

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Na, lányok, megpróbálok kicsit leakadni rólatok, és megnézem az HBO-n a Csajok-at! Aki teheti tartson velem! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8699

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Kimni!
Ez legalább jól sikerült ! :laugh: :laugh:

Sephora!
Sajnálom, hogy nem látad azt az örömöt , mikor a táskámból kivettem. :laugh:
Legközelebb is elengednek bulizni azt mondták.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8700

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Edina:
Azért ez az avatár jobban ott van! Nagyon helyes kis srác a fiad!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8701

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
champ.
Uncsi volt az HBO ? :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8703

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Edina:
Nem volt uncsi, sorozat, fél órás az epizód.
A férjem már csak így hív: függő! :laugh: MOndjuk Ő meg 37 éves fejjel Farmerama függő! :laugh:
De hát itt olyan jó dolgokról tudok informálódni! Meg irigyellek is benneteket a szülőtali miatt, jó lehetett! Mi is tartjuk a kapcsolatot hasonló családokkal, de itt, ha csak képernyőn keresztül is, de napi szintű kapcsolat van.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8705

Sziasztok!

Tali jó volt, örülök, hogy megint tudtunk találkozni és köszönöm a segítséget, sütiket, üdítőket stb.

Remélem, hagyományt teremtünk. :-D

Sephora, igazán sokat most nem is kellett pakolásznom, valakik összeszedték és kidobták a tányérokat, poharakat (Tomger, ha jól emlékszem, de ha más is, neki is nagyon köszönöm!), mire észbe kaptam.

Gyerekes talit nagyon várom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8706

Champ!

A gépjárműadóval mi is küszködünk.

Először a önkormányzat adóosztálya és a gyerekorvos dobálták egymásnak oda-vissza a labdát, mert az önkori csak 7 pontost fogadhat el, de a háziorvos már nem adhat ki 7 pontosat. Mostantól csak vmi rokkantsági bizottság adhatja ki, viszont ők meg csak mozgásszervi betegségre jogosultak kiadni.

Nekünk azt javasolták, hogy írjunk a jegyzőnek egy méltányossági kérelmet, amiben ezeket leírjuk, és kérjük a mérséklést. Delejből még külön javaslatot is küldtek hozzá.

Amit Te írsz, erről még nem hallottam. Meg tudnád írni, hogy az okmányirodában hova kell menni és milyen nyomtatványt kell kitölteni?

Félek, hogy ha a rokkantsági bizottságnak küldik meg, ők a jogszabályi változások miatt visszadobják (mert csak mozgásszervi betegségre adhatnak ki papírt).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8707

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szerintem önkormányzattól függ minden, mármint adott embertől, akihez a kérvény kerül. Ismerősöm 1-es cukros és kapott valahol vidéken mozgássérült kártyát... az más kérdés, hogy miért kérte az amúgy tök egészséges 20 éves csaj, de ő ott simán kapott a cukrára is. Pesten nem adnának senkinek ilyet. (ez a csaj amúgy pesten lakik albiban és mindenhol a mozgássérült helyen parkol azóta, nem tudom, hogy van bőr az arcán ehhez)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8708

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim:

Nekünk az okmányiroda gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézője adta az infókat miután az önkori kiértesített a változásokról. Az Ok. Ir.-ba kell bemenni a gyerkőc diagnózisával és az emelt csp.-ről szóló MÁK határozattal. Ott adnak egy kérvény nyomtatványt, amit ha mi kitöltünk, akkor az okmányiroda terjeszt fel a roki bizottsághoz, akik közvetlenül nekünk küldenek választ, hogy megadható-e a kedvezmény.
Én is attól tartok, amit írtál, hogy a mi mozgás korlátozottságunk nem mozgásszervi eredetű, hanem pszichés, és ezért visszautasítják. Az okmányirodában azt mondták, hogy ha a beadott papírokból az jön le a bizottságnak, hogy nem változik a jelenlegi állapota a gyerkőcnek, akkor meg kell, hogy adják a kedvezmény igénybevételére jogosító határozatot. Ezt kell majd bevinni az önkori adóosztályának. Az eddig megadott kedvezmény még 2012.12.30-ig él, már annak, aki idén 03.31 előtt kérvényezte, mert 04.01-től van az új rendszer. Mi augusztus végére kaptunk időpontot az ok.ir-ba, majd elírom, hogy mi volt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8709

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
A rokkant kártyára jogosult vagy, az a jogszabály nem változott, konkrétan benne van, hogy autistának is jár! Ne hagyd magad!
Megkeresem neked a jogszabályt, azzal menjél be egy okmányirodába, azt hiszem, nem is muszáj a saját körzetiben intézni.
Nekünk is van, a diagnózis és a MÁK határozat kellett hozzá, addig érvényes, amíg a MÁK megadta az emelt CSP.-t. Helyben, rögtön elkészül, az egész EU-ban érvénes!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 10 hónapja #8710

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Champ, köszi szépen, de én nem fogok igényelni, mert úgysem állnék soha rokkant helyre, egyszerűen nem visz rá a lélek... :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.547 másodperc