Ez az IQ dolog minket is megérintett. 21 hónapos volt, amikor már azért ültünk egy pszichonéninél, mert éreztük, hogy baj van a gyerekkel. Pszichonéni elérakta a feladatokat, a gyerek nézte a szobát, félretolta sorra őket, aztán az egyik kirakót ilyen 4-5 éves szinten 1 másodperc alatt kirakta. A nő közölte, hogy ez tuti véletlen volt (mi mondtuk neki, hogy ebben jó). Aztán, mivel ezt a feladatot nagyon jól megcsinálta (és ekkora gyerekek sosem csinálják meg), a többit meg kb sehogyan sem, volt pár, amit átlagosan, így az jött ki, hogy az átlag alatt van picivel az értelmi szintje és nem tudja megjósolni, hogy értfogyos lesz-e vagy sem. Ha ezt a feladatot is félretolja, súlyos értfogy lett volna vagy mi? Gyógypedek szerint kb 140-es az IQja most. Amikor megkaptuk a diagnózist, én visszaszóltam erre a helyre és elmondtam, hogy erre figyelni kéne talán, hogy nem auti-e a gyerek, mert leírhatatlan szorongást okozott nekem ezzel a kijelentésével még éveken át. És tévútra terelt volna, ha nem vagyok ennyire agilis.