Sziasztok!
Ne haragudjatok, mindig akkor jövök ide, amikor valamiben nagyon elakadunk. Most nagy szükség lenne a tanácsotokra. Iskolát keresünk a fiamnak, jövőre lesz elsős. Oviban végig integrációba járt, ő aspergeres, nem kiemelkedő intellektusú, egy kis figyelemzavarral fűszerezve. Bizonyos területekkel szerintem gondok is lesznek (rajz, matek esetleg). Gyerekekkel nem barátkozik, nem is igényli igazán. Namármost kismillió suliban jártunk, előkészítő, miegymás, csupa olyan helyen, ahol fogadnak autikat. Ennek az a végeredménye, hogy a Heurékába felvennék, de szinte mindenhonnan máshonnan elutasítottak (Laborc, Pannonhalmi is), integrálókból is. Magatartászavara nincs, nem dührohamos, a változásokat viszonylag jól veszi. A Heuréka mellett maradt még egy magánsuli, ahol fogadnák, nem értenek az autikhoz, de jó szándékúak, van auti tanulójuk. Persze keményen fizetős. Illetve várunk még egy katolikus sulitól választ. Egyszerűen nem tudunk dönteni, nem tudom, mire képes iskolában és mire nem...az, hogy ennyire kivágtak mindenhonnan, azt mondatja velem, talán mégis a Heurékába kellene mennünk, mert valamit láthatnak rajta, ami miatt ennyire nem akarják őt sehol fogadni. Amitől mi nagyon félünk, az a figyelme, hogy elkalandozik, ennyiből nyilván jobb lenne a Heuréka. De közben meg több szülőtől is hallom, hogy az ilyen gyűjtőhelyek sem jók...ha viszont elviszem a 20-as osztálylétszámú magénsuliba, és nem megy neki, hová a francba tudom átvinni? Minden kislétszámú tele lesz, nem lesz hely, hogy átvegyék. Hogyan lehet ezt eldönteni? Bevallom, a sok elutasítás miatt rettenetesen el vagyok keseredve, nagyon rosszul esik, hogy gyakorlatilag egy 7 éves gyereket ilyen hamar ennyi kudarc ér (ami nyilván én fogok fel, tehát nem mondom neki...). Hogyan lehet ezt a dolgot eldönteni?