LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46696

Sziasztok! Mindenkinek jobbulást kívánok, aki beteg! :-)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46697

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46698

MistyVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46699

Babesz a felülvizsgálatot a ped.szakszolgálat automatikusan intézi,nekünk az oviban már ott van a levél amiben benne van amit még mi sem tudunk hogy mikor kell menni és hogy az ovinak mikorra kell megküldeni a jellemzést.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46700

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46701

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Misty
Nagyon drukkolok, hogy megkapjátok!

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46702

Babesz, köszi. :-)

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46703

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő

Evés:

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46704

Megdöglünk a köhögéstől, próbáljátok kihagyni ezt a vírust. 10 nap után abbahagyja magát és utána sokkal durvábban visszajön, ilyenünk még nem volt eddig.

Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46705

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46706

Köszi! Berakom a kajás menüpontba (ha nem oda tettem eleve, nem néztem még meg).

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46714

Sziasztok. Súlyos alvásproblémák kezelésére nincs valamilyen tréning? :) A kicsi 3,5 éves fél 11-11 előtt képtelen elaludni, akkor is ha rommá fárasztjuk, tornáztatjuk, játszótereztetjük. Órákig megy az altatási procedúra, lassan tényleg az őrület határán vagyunk. Elalvási rituálé, stbn kívül, mert az van, de hiába..Amúgy is gáz volt egy ideje, de mióta a kiságyat lecseréltük, totál horror.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46715

Sziasztok!

Régen írtam már ide és elnézést, hogy nem az iskola topikba írok, de itt nagyobb a forgalom. A fiam 6 éves múlt, jó képességű auti, aspi. Legalábbis elvileg. Az már biztosan eldőlt, hogy csak 2020/21-ben megy iskolába. Mivel ezt még szeptemberben nem tudtuk, próbáltunk neki alapítványi sulit keresni, csak olyat néztünk, ahol tudjuk, hogy van auti gyerek (tehát ahol deklaráltan fogadnak autit). Két helyről elküldtek, hogy iskolaéretlen. Utána a bizottság is ezt mondta, tehát 2018 novemberére tudtuk, hogy nem megy jövőre iskolába. Ezzel párhuzamosan bejelentkeztünk egy tanulócsoportba, ahol van iskolaelőkészítő év, mert a mostani ovijában nem ültetik le őt semmilyen foglalkozásra, ha nem akarja és úgy gondoltuk, jobb lenne, ha jövőre nem mégegyszer a nagycsoportot járná, hanem egy átmeneti évre el tudnánk vinni valahová. Nos, a héten onnan is visszajeleztek, hogy nem fogadják. Én most eléggé kétségbe estem. Jövőre ugye akkor így max. mégegyszer nagycsoportos lesz. De mi van, ha jövő év elején, amikor újra ellátogatunk az alapítványi sulikba, megint kiraknak minket? A kerületi auti integráló állami sulik nagyon rosszak, tehát oda nem akarnánk őt vinni. Leginkább a szekálástól féltem. A gyerek amúgy végignyomta a 3 évet a mostani ovijában, legfőbb gondunk, hogy a kortársakkal nem barátkozik, de ettől eltekintve egy nyugis gyerek. Finommotorikában le van maradva, illetve a figyelme sem 100 %, csak ha valami érdekli. Én nem látom őt kezelhetetlennek, panasz nincs rá az ovi részéről, mégis így jártunk. Volt valaki hasonló cipőben? Már kaptam olyan ötletet, hogy vigyem szegregáltba, de nem akarom. Integrált iskola van neki kijelölve, félek, ha szegregáltba viszem, esetleg később az lesz az akadálya annak, hogy megfelelő középiskolát találjunk neki. Persze fogalmam sincs, mi lesz akkor, de nem akarnám már most elvágni ettől:( Köszi, ha tudtok valamit írni, mert most nagyon magam alatt vagyok.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46716

Macroverde,

Csino,
8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46717

Szia Csino! Nem ismerem a fiadat, de az elmondásaid alapján alapvetően biztosan nem javasolnám a szegregáltat. Ma már én is értetlenkedem, hogy vajon milyen lelkiállapotban lehettünk, de annak idején a most majdnem 13 éves fiamat még majdnem 100% szegregált auti osztályba is el akartuk vinni, annyira el voltunk keseredve. Végül ráhúzott egy évet az oviban, majd alapítványiba járt (kb SNI szegregált) és most egy nem integráló államiban hatodikos, mindenfajta suliban lévő megsegítés nélkül. Elképzelésünk sincs, hogy egy auti gyerek is mennyit tud fejlődni, még rövid idő alatt is.3 és fél, 4 éves korában még abban is kételkedtem, hogy valaha normál dialógusban fogunk beszélgetni, és nem csak a mániáiról, és most pedig egy (másokra is) érzékeny, udvarias, és megkockáztatom, hogy rengeteg kortársánál sokkal fejlettebb érzelmi intelligenciával rendelkező srác lett. Persze emögött rengeteg autispec fejlesztés is van. MIndezt nem azért írom, hogy menőzzek, hanem megerősíteni szeretnélek, hogy nem szabad alábecsülnünk a gyereket, mert egy adott életkorban nehézségei vannak, és beraknunk szegregáltba, mert az szerintem is meglehetősen csökkenti az esélyét, hogy később valaha is NT közösségbe járjon.
Úgy, hogy nem tudom hol laktok nyilván konkrét sulit nem tudok mondani (nem mintha amúgy annyi lenne..), de talán azon is el kellene gondolkozni, ha ez reális, hogy az aspi diagnózist leszedetitek róla, akkor több iskola is szóba jöhetne.. Az, hogy egy iskola integráló, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a feltételek, vagy akárcsak az attitűd megfelelő lenne SNI-s gyerekeknek, pusztán azt, hogy valami hóbortból beleírták az alapító okiratba (vagy ha egy kerületben egy van, akkor gondolom ráosztották). Nálunk a kerületben pl. az integráló suli az, ahová soha nem vinném a gyerekeimet.
Normálisabb pszichiáterek tudják, hogy sokszor teher ez az SNI státusz, nálunk pl. a szokásos kontroll vizsgálaton az új pszichiáter magától kérdezte, hogy leszedje -e a diagnózist, és átírja -e valami lájtibbra, amivel sokkal több suli szóba jöhet.
Ha konkrétan kéne sulit mondanom, akkor azt mondanám, hogy mindenhol ezt hallani, hogy a Gyermekek háza húdeszuper, meg brutál toleráns és mégis jól szervezett, de az kint van a halálban a II. kerületnek is a szélén, és elég népszerű, gondolom nem egyszerű bekerülni. De amúgy rá lehet akadni toleráns, autit nem integráló sulira is. A miénk is ilyen, (bár mintha azóta beleírták volna az autikat is az alapítóba) és bár amúgy nem egy nagy durranás, de tény, hogy alapvetően sokkal toleránsabb a légkör, különösen alsóban, az alsós tanítónéninkért konkrétan odáig voltunk.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46718

Latonya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46719

Marcoverde, nálunk is ez volt, most nálunk is a fiam 3,5 múlt nemrég. Mi elhagytuk a délutáni alvást lassan egy éve, így este mikor megyünk altatni elalszik egész hamar. Nem tudom nálatok alszik e még délután. Nálunk a délutáni alvás után mindig sírva kelt és utána órákig tombolt meg ordított, semmi se volt jo. Aztán már nem is akart délután aludni, volt hogy 4 órát kinlodtunk, hogy aludjon el, de nem aludt. Most a kicsi csinálja, sokszor két órát is kínlódik mire elalszik este, de ő még két éves sincs, nála még nem akarjuk elhagyni a délutánit, így most vele szívunk emiatt.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46720

Sziasztok.
Csinos egyetértek marcoverde véleményével amíg lehetséges ragaszkodni kell az integràlthoz.
Mi talàltunk most egy profi auti fejlesztőt a gyöngyösi autista segítőben. Magàn úton tud segíteni.Az intézmény viszont csak iskolàs kortól fogad,bekerülni szinte esélytelen és szegregàlt. Folyamatosan betegek vagyunk,a gyerekorvos azt mondta amíg nincs làz mehet oviba,lògò takonnyal faxa.Oviból még haza akarnak küldeni és igazolàst hozzunk.
Most előjöttek ezek a tipikus mozgàsok,ha örül valaminek és sokat ugràl ha mesét néz.Úgy néz ki sikerül végre intézni gyerekúszàst.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46721

Latonya, megírnád esetleg, hogy hol próbálkoztatok eddig magánban? Mi szeptemberben úgy kezdtünk, hogy megpróbáltunk két alapítványit (Heuréka és Mexiner), mindkettőből elküldtek azzal, hogy nem érett az iskolára. Utána végülis a bizottság is ezt mondta, így 2019 szeptemberében kell újra nekiállnunk az iskolakeresésnek. Akkor mindkettőbe visszamehetünk, de mi lesz, ha ugyanezt mondják? A Laborcba így csak a nyílt napra mentem már el, nem akartam elrángatni a gyereket még oda is.

Többiek, köszi a véleményeket. Alapvetően a szegregált fel sem merülne, ha nem az lenne a helyzet, amit most látok. Marcoverde, igazából az SNI kódja már most is más a fiamnak, pont amiatt, amit írtál. De eddig általában elmondtuk, hogy amúgy auti. Hülyék vagyunk? De úgy gondolom, előbb-utóbb úgyis kiderül, mert nem barátkozik gyerekekkel, csak felnőttekkel. Megkérdezhetem, Ti hová jártok? Amúgy mi XI. kerületiek vagyunk, itt csak 2 nagyon felkapott alapítványi jöhet szóba, de szerintem esélyünk sem lesz bekerülni. Aki a kerületben állami és integrál, arról csak rosszakat olvasok.

Pont azért nem akarom szegregáltba adni, mert nem tudom, hová fog fejlődni később. Most sincs vele szerintem nagy gond, ezért nem értem, hogy pl most az iskolaelőkészítős tanulócsoportba miért nem vették fel. Ott is elmondtuk, hogy auti, de tudjuk, hogy jár már hozzájuk más auti...

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46722

Oldalmegjelenítési idő: 0.120 másodperc