Kisstim, ez nagyon kedves az igazgatónőtől! A vezetőknek van némi beleszólásuk azért abba, hogy integrálók legyenek-e, úgyhogy ez jó hír!
Akkor átírom ápr. 15-re. Nekem egyelőre mindegy. Úgyis előző nap derül ki, ha van valami.
Tomger, ami rajtam múlik, azt megteszem. Bízom benne, hogy hétvégén már nem fog köhögni, de félő, hogy elhúzódik, ez az a típus.

Megállás nélkül köhög.
Nem értek egyet, hogy nem egy nagy szakkönyv! Spec. Kimniéknek valóban nincs rá nagy szükségük, max 1-2 oldalra, de pl. a Ti esetetekben nagyon jól fog jönni az óvodázáskor. Ha az ember egy ilyen könyvből kiképezi saját magát, akkor ki tudja képezni az asszisztenst, a gyógyped.-et, az óvónőket is, és ez iszonyúan fontos. Most tartok annál a résznél, hogy hogyan kell felkészíteni a kortársakat arra, hogy segítsék az autit a szociális és kommunikációs helyzetekben (ami miatt ott van egyáltalán). Ha ez megtörtént volna novemberben, amikor kezdtünk, akkor már hatalmasat fejlődött volna, így meg csak "szokja a tér megosztását" (amin az első hónapban kellett volna túlesni).
Ugyanis hiába jó a gyógyped., vagy nyitottak az óvónők, ha nem ismerik a gyereket, és nem gyakorlottak (az utóbbiak) autista integrációban. Mivel nekünk senki nem csinált eddig fejlesztési tervet (gyanítom, nektek sem igen fognak), pláne nem ennyire speciálisat, ezért kénytelen vagyok én megcsinálni. És ebből a könyvből meg is tudom csinálni. Ugyanis azt eddig is tudtam, hogy ezt nekem kell megcsinálni, ha azt akarom, hogy történjen is valami, csak gőzöm nem volt, hogy mit kéne beletenni (fejlesztési tervhez mintát kaptam, csak a tartalom nem volt meg). Nem kis munka, nem véletlen, hogy nem csinálták még meg nekünk.