LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44001

Most olvastam el az elmúlt napok bejegyzéseit. Ha jól értem, általános jelenség, hogy kb. felső tagozattól nem akar a gyerek fejlesztésre járni? És múlik ez azon, hogy elmondták neki, mi a probléma vele, vagy attól független? Az enyém most lett ötödikes, és azért kellett abbahagynunk az egyéni fejlesztést, mert annyira bekeményített, pedig az elején szeretett járni. Igaz, azt is elmondja majdnem minden nap, hogy nem akar iskolába járni, de abban persze nem engedünk (bár időnként majdnem megingok). Ami a csoportos fejlesztést illeti, másfél éve várólistán vagyunk az EMÚ-nál ... Közben nem tudom, ahhoz mit fog szólni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44002

Hát igen, a régiek, akikkel indult a fórum, az ő gyerekeik már részben felsősök és bizony, sokan nem akarják már az eszközöket használni és fejlesztésre járni. Amennyire én tudom, csak egy részénél jelent meg az okok közt, hogy "én már nem vagyok autista" (mert látja, hogy az osztálytársa erősebben érintett, és ebből azt a következtetést vonja le, hogy ha az autizmus ilyen, akkor én nem vagyok az). Sokan nem nevesítik ezt görcsösen, csak egyszerűen nem akar járni a gyerek, ugyanúgy, ahogy az iskolát is sokan utálják.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44003

Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Babesz, a Te fiad mennyi idős?

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44004

Geszter, azért az EMÚ-t zaklassátok időnként, mert nekem volt egy ismerősöm, aki többször kellett, hogy macerálja őket, így kerültek be 1 év után csoportba. Nekem a 1.5 év várólista hosszúnak tűnik, az nem lehet, hogy kevés ebből a korosztályból a jelentkezőjük?

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44005

Csino, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44006

Folytatom: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44007

Csino,
most augusztus végén érdeklődtem az EMÚ-nál, de azt mondták, hogy még várnunk kell. Nem tudom, túl sok-e vagy túl kevés a korosztályából a gyerek. A Cseperedőnél már bejutottunk volna, de egyrészt abba sem lett volna beleszólásom, hogy egyéni vagy csoportos fejlesztést kap, de amit végképp nem tudtam megemészteni, az az volt, hogy először a fent emlegetett 275 000 Ft befizetéséről és az egyéves részvételről kellett volna papírt aláírnom, és utána tudhattam meg, ki lesz a fejlesztője. Ez nekem nem stimmel: egy dolog vagy ingyen van és akkor valóban nincs beleszólásom, vagy fizetek egy rahedli pénzt, de akkor van valamennyi választási lehetőségem. Azért a bizalmat nem előlegezem meg csak úgy a semmire.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44008

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44009

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Jah, gondoltam szolok, hogy a vilagvege megis elmarad...az orank meggondolta magat ejszaka es a totalis leallas utan valamikor ujra indult, jelenleg az uj idöszamitas szerint 12:40 van vagy 24:40...ki tudja mar :)

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44010

A Cseperedőben fél év elteltével jeleztek. De már ott is beindult a tanév, nem tudom, év közben mennyire lehet csatlakozni. Úgy egyébként szimpatikusak voltak, szülőképzésen voltam náluk, csak hát a gyerekemet nem adom akárkinek a kezébe.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44011

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Régebben sokat fórumoztam, de az utóbbi időkben nem írtam.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44012

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44013

Miri,
nagyon köszönöm hosszú válaszodat.
A fejlesztőknek természetesen az az érdekük, hogy a gyereket fejlesztésre vigyék, nekem egyes-egyedül az az érdekem, hogy fejlődjön, ha kell, csoportban, ha kell, otthon. Nekünk is az volt az egyik fő problémánk, hogy a heti egyszer háromnegyed órás egyéni fejlesztés az egész délutánt elvette utazással együtt, amit egy idő után nagyon nehezményezett, pedig mindig kapott focis kártyát. Viszont az is igaz, hogy a felső tagozat több gondot jelent, mint az alsó (az én fiam normál iskolába jár, 30 fős osztályba...), és jó lenne, ha ezeket segítenék feldolgozni pl. egy csoportos foglalkozáson. Van egy nagyon jó fej, lelkes iskolapszichológus, csak hát még van egy jó pár gyerek, akinek segítenie kell.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44014

• Lívia79
  • Lívia79 profilkép

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44015

Lívia, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44016

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44017

Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44018

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44019

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44020

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.841 másodperc