LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41507

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Marchi!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41508

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Edina...meg a többieknek is persze:

" a te problémád másoknak az álma " ... nalam ez van a nappalo aktokara post-ittel kiteve :)

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41509

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Luna!
Teljesen igazad van! :)
Nekem a galaxis van és rajta egy nyíl!
-" Keresd meg magad a problémáddal együtt! ":DDD

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41510

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Érdekes cikk! Jó lenne hasonló autizmus ellátásra!

hvg.hu/elet/20160803_Terkep_Mennyire_csa..._budapesti_keruletek

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41511

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41512

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Ne is mondd, Babesz! :) Nekünk hasonló élményért csak a társasház udvarára kell kimenni és találkozni a szomszéd kissráccal. A 1,5 éves szociálisan és beszédben fényévekre elhúzott a fiam mellett (pont 1 év van köztük). :D

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41513

Sosanna, nagyon köszönöm, hogy megkérdezted! Ti melyik kerületibe is jártok, azt még megírnád?

Azt szeretném kérdezni, hogy akinek nagyon sokat beszél a gyereke (nem komm. céllal, csak monologizál) - ez majd változik, ha nagyobb lesz és okosodik és tudni fogja, hogy ez ciki?

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41514

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41515

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Enyim fiam sokat beszel, sokat monlogizal is jatek közben es sokat echolal is (ezek követlezteben cizellaltan tud angolul karomkodni is es nem tölem szedte), ami nem mindig azonnal tettenerhetö :) Ö 6 eves, es tarsasagban ö nem beszel sokat, söööt....es azt is lehetoleg a legjobban zart ajakkal, hogy meg en sem ertem, mert nem artikulal hozza. Szóval ö idegeneket nem tart szoval a sajat dolgaival, azokat itthonra tartogatja es föleg nekem meg maganak :D

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41516

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
Csino

A XV. kerületibe járunk. A sok beszéd téma engem is érdekelne. Az enyém folyamatosan beszél, ő idegenekkel is elkezd társalogni, vagy inkább csak monologizálni, kb mintha évek óta ismerné.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41517

• Marchi
  • Marchi profilkép

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41518

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Csino!
A saját tapasztalatomat tudom írni.Iskolában is dolgozom tehát Én azt tapasztalom , ha nem magyarázzák el neki és nem kap erre egy szabályt +jutalmat. Nem jön rá magától,hogy ciki.
Sőt ,ha kinevetik a fiamat csinálja tovább ,mert azt hiszi magáról jó fej! :S
Pici korától ha olyat csinál ami szerintem " nem oké" felteszem a kérdést ,
-18 évesen ha ezt csinálja az oké lesz? Ha a válasz nem, akkor készítek neki szabály oldalt , kiválaszt hozzá egy jutit ,és rendben lesz gyakorlás után. Most már nagy fiú ezért át kellet alakítani , már nem vizuális szabály oldalai vannak hanem Szerződést kötünk. Pénteken írtunk alá egy szerződést :) .Eddig ügyesen tartja pedig ez több éves probléma már , csúnya beszéd káronkodás angolul is. :unsure:

Monolog ,Mi úgy mondjuk,hogy "megy a film" ! Gyp. szerint szüksége van rá mert így vezeti le a feszültséget! Ezért mi szabályt hoztunk rá, hogy a fürdőszobában lehet , saját szobájában lehet, de iskolában ,útcán, stb nem lehet.Ha más ember is hallja nem lehet!

Kivel lehet beszélni és kivel nem? 6 éves korában , Én erre szociális köröket készítettem és vizuálisan megjelenítettem, hogy kivel lehet beszélgetni és kivel nem.Azt is tanultuk mikor , mi a "menete" ! pl: Köszönéssel kezdjük.

Minden gyerek más képen fejlődik és más szinten van.Meg kell találni a legmegfelelőbb segítséget ,ahhoz ,hogy megértse, mit oké és mi nem oké.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41519

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Babesz!
Erre van egy aranyos történetem.
Társas házban laktunk, 1 évvel fiatalabb kisfiú költözött az udvarba. Jött hozzánk és mutatta az új bicaját és magyarázta a fiamnak, kitől kapta , stb.
Fiam csak hallgatott , egyszer csak megszólalt
- Marci Te tudsz beszélni? :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: !
Előtte csak szavakat mondott.
lányok voltak az udvarban akik mindig nálunk voltak , vagyis sokat beszéltek. Útólag az jutott eszembe ,hogy nem volt más fiú rajta kivűl és azt hitte a fiúk nem beszédesek . Apukája sem az a beszédes. :laugh:
PECS segítségével jött arra rá,hogy a beszéddel" írányíthat" másokat, . :laugh:

6 évesen a másik ilyen mondata, az utcán volt . -Ott egy Ferrari! :cheer:

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41520

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Edina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41521

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Luna!
Nálunk , tuti a kortársak és a yootube. Mert ez menô! Megbeszéltük vele, hogy a 2 magatartás jegy meg tutira nem menô! Kb. 1 éve .5-tôl.
Nagyon jól tud angolul. Imádja az angolt , mert azt mondja neki könnyebb . Magyarul nagyon nehéz beszélni szerinte. Ezért Amerikába fog élni felnôtt korában.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41522

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
Edina

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41523

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Sossana!
Ez tipikus az aspiknál.
A "ne menj túl közel a másik emberhez!" Úgy tanitottam meg, hogy lerajzoltuk az embereket és egy bubborékot köréjük. Ha belépsz a bubborékba a másik ideges lesz . Persze ehhez az érzelmek felismerését kellet tanitani elôtte.
Többször átnéztük Énkönyvben , utána elég volt szólni ,hogy figyelj a bubborékra!
Most már nem csinálja!

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41524

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szabály oldalnál fontos , hogy táblázat legyen , konkrét rövid megfogalmazás, képekkel, jelekkel.
Én mindig jelôltem alatta a jutit is amit a fiam választott ki abból a három félébôl amit ajálottam .

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41527

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Aron meg ovodas, ö meg nem a menöseg miatt csinalja tanulja el, hanem önceluan, nezi ahogy masok jatszanak a jatekokkal es kommentaljak, es onnan echolalja vissza miközben ö jatszik (bar a növeret is küldte mar el melegebbre angolul), de valahogy a szitukat is leveszi es koherensen adja vissza. Magyarul sem tud rendesen :) de angolul...nem is ertem, beszeltuk is a logopedusaval, hogy vajon miert eppen az angolra kattan es szedi magara, valamiert biztos tenyleg könyebb lehet nekik ezt elsajatitani. Van baratnöm, akinek a fia eleve angolul kezdett mondani szavakat es a mai napig is preferalja az angol kommunikaciot, pedig a teljes család magyar.
Logopedian elöfordult nem egyzrr, hogy anolul mondta a szineket, meg egyes dolgok neveit, mintha nem is erzekelne, hogy az egy masik kodrendszer.
Eszben tartom akkor, hogy ez akar el is hatamlasodhat meg nalunk is, esmi erre a megoldas.

(most eppen hangosan spanyolul probal reppelni :) valami zombidal megtetszett neki es azt hallgatja oda-vissa, es spanyolul reppel hozza ... angolul ertjetöbb, de ebböl is lehet meg valami :) )

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41528

Szanya, óriási gratula!!! Mikor olvastam, hogy öt éves ez a hely, kicsit ledöbbentem, hogy "csak", mert ez a közösség itt és az oldal felépítése olyan össze- ill. kiforrottnak tűnik, hogy idősebbnek gondoltam volna. Tessék ezen nem megsértődni!!!

Edina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Sosanna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Luna, nem akarod zeneiskolába iratni azt a gyereket? :laugh:
Oldalmegjelenítési idő: 0.893 másodperc