Csino!
A saját tapasztalatomat tudom írni.Iskolában is dolgozom tehát Én azt tapasztalom , ha nem magyarázzák el neki és nem kap erre egy szabályt +jutalmat. Nem jön rá magától,hogy ciki.
Sőt ,ha kinevetik a fiamat csinálja tovább ,mert azt hiszi magáról jó fej!

Pici korától ha olyat csinál ami szerintem " nem oké" felteszem a kérdést ,
-18 évesen ha ezt csinálja az oké lesz? Ha a válasz nem, akkor készítek neki szabály oldalt , kiválaszt hozzá egy jutit ,és rendben lesz gyakorlás után. Most már nagy fiú ezért át kellet alakítani , már nem vizuális szabály oldalai vannak hanem Szerződést kötünk. Pénteken írtunk alá egy szerződést

.Eddig ügyesen tartja pedig ez több éves probléma már , csúnya beszéd káronkodás angolul is.
Monolog ,Mi úgy mondjuk,hogy "megy a film" ! Gyp. szerint szüksége van rá mert így vezeti le a feszültséget! Ezért mi szabályt hoztunk rá, hogy a fürdőszobában lehet , saját szobájában lehet, de iskolában ,útcán, stb nem lehet.Ha más ember is hallja nem lehet!
Kivel lehet beszélni és kivel nem? 6 éves korában , Én erre szociális köröket készítettem és vizuálisan megjelenítettem, hogy kivel lehet beszélgetni és kivel nem.Azt is tanultuk mikor , mi a "menete" ! pl: Köszönéssel kezdjük.
Minden gyerek más képen fejlődik és más szinten van.Meg kell találni a legmegfelelőbb segítséget ,ahhoz ,hogy megértse, mit oké és mi nem oké.