LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41366

Nem emlékszem, viszont szerencsére leírtam. 2,5 évesen volt és ezek: szortírozás formák és színek szerint, memóriafeladat (itt a piros, hol a piros jellegű feladattal lehet gyakorolni), kirakózás hullámos vagy egyenes szélű kirakóval, ember-állat szétválogatás, mintamásolás (legóval, gyönggyel gyakorolható), esetleg rajzolási feladat (vonal, hullámos vonal, kör, nap, arc, ember ábrázolás amit gyakorolni érdemes).
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41367

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Most találtam ezt a cikket és jót nevettem. :laugh: :laugh:
wmn.hu/2016/07/25/a-gyerek-egy-oriasi-sz...sag-sotet-oldalarol/

Szerintem a médiának óriási ebben a " sara".
Minden honnét az ömlik, hogy ha gyereked lesz az mennyire szuper ,csupa nevetés ,kacagás ! Ami csak egy része az egésznek! Ráadásul mindenki megakar felelni annak amit lát és hall a médián keresztül. Persze ha valaki nem így érzi magát akkor elkezd kételkedni magában . Jó anya vagyok ? Most lelki sérülést okoztam a gyereknek ?
Régen ösztönből neveltek az anyák. Utána bejött a "könyvből nevelés" kora!
A kis unoka vitte a nagyihoz a könyvet ,hogy tudja hogyan is kell Őt nevelni.
Nagyi válasza:
"-Édes kisunokám, Én tudom ,hogy kell gyereket nevelni.Bár anyád is tudná! "

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41369

Szanya köszi!
Hát kíváncsi leszek fogja e tudni ezeket. Azért remélem olyan nagy gond nincs, ami érdekli abban olyan profi, de a koncentrációjával gond van, ami hidegen hagyja arra nem figyel igazán, ilyen a formabedobó is, csak pakolja de nem nézi hova.
Hát kíváncsi leszek mit mond a fülorrgégész de gondolkodtam rajta és arra jutottam ha nem hallana jol akkor valószínűleg nem halandzsázna egész nap. Viszont tegnap olvastam hogy vannak szerek amivel lohasztani tudják az orrmandulát, nah majd kiderül, hátha segítene. Azon tudok a legnehezebben továbblépni, hogy miért van az, hogy 1 évesen már normális szavai voltak, mostmeg semmi.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41370

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41371

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Honig, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41372

Pk86, nekem a gyászfolyamat a diagnózis után kb. 2 hónapig tartott, utána fogtam fel, hogy a gyerek ugyanaz, csak lett egy papírunk (na meg persze az egész életünket áthatja mostantól valami, ami eddig nem volt az életünk része).
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41373

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Edina, köszi a cikket :)
En meg a mediaval sem takarozhatok. :) En a sajat ket nt lanyom alapjan nagy mellenyel kigondoltam, megy ez nekem, tapasztalatom van, idom van, öhet a harmadik. Es megszuletett Aron. Az összes olyan elvemet, amik menten a lanyokat neveltem, es amiket mas gyerekes szulökknek okossagent tovabbadtam Aron keresztul es atirta :D Addig azt hittem en vagyok az ugyes es masok a benak....de amikor az en ugyessegem sehiysem mukodott a harmadiknal.....na az kalandos volt/van :)
En csak a sajat korabbi ket gyerekem nevelesehez huen akartam magamnak megfelelni, es kicsit sem ment :) Azt hittem, milyen valogatos volt a nagylanyom. Aha, err eitt van Aron az eveszavaraval.... :D
Okultam valmennyit belöle mar, hogy azert mert nekem valami megy es sikerult, lehet hogy nem en vagyok akinel a bölcsek köve van, hanem csak szerencsem volt :) Olyan massziv meggyozödeseim voltak kettö utan, hogy ihajj....nalam Arona jött azel, hogy eddig elveim voltak, most meg lett egy Aronom :D

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41374

• Sosanna
  • Sosanna profilkép

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41375

Honig!

Szanya!

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41376

Heather, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Sosanna, ez a sztori...! :woohoo:

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41377

Szanya!

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41378

Heather, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41379

• pk86
  • pk86 profilkép
Honig, itt van egy iq teszt fél-1 éves babáknak.

www.kismamablog.hu/gyermekneveles/iq-teszt-babaknak

Babesz, másfél évesen úgy tudom, a kört kell bedobni a formakirakóba és 3 kockából kellene építeni. Ki lehet még próbálni, hogy a letakart tárgyat megtalálja-e, a kezzedbe eldugott hátad mögé tett apró tárgyat keresi-e. 2-3 bögrét lefordítasssz, elrejtessz alatta pl kekszet, összekevered lassan a bögréket és megtalálja-e.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41380

Szanya!

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41381

Pk86 nagyon köszi! A bögrést kipróbálom, a többi az megy. Mondjuk a formabedobósba pont hogy csak a kör amit mindig bedob jó helyre, de nem is figyel oda igazán. Kockákból már régóta egymásra tud rakni többet is. A formabedobóssal is úgy játszott eddig hogy egymásra rakta a kis formákat és tornyot csinált belőle :/
De ma úgy örültem mert rég csinálta hogy integetett nekem, de ahogy elment mellettem és mondtam neki hogy szia, akkor integetett normalisan. Én már azt hittem nem is tudja hogy kell integetni :( Aztán meg odajött hozzám, a kezembe adta a kis papucsát és ment az ajtófelé hogy menjünk ki. Tegnap este már teljesen kétségbe estem, hogy lehet súlyosan fogyatékos értelmileg, de most egy kicsit megnyugodtam.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41382

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41383

Sziasztok,
az én fiam négy-öt évesen volt "mélyponton", akkor szinte minden tünetet produkált, amit egy aspergeresnek produkálnia kell. (Előtte csak az volt egyértelmű, hogy mozgásfejlődésben megkésett.) Viszont azért nem vittük akkor szakemberhez, mert időről időre ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, és voltak időszakok, amikor nem volt feltűnő problémája, pl. első osztályban kifejezetten jól érezte magát. Harmadik osztályban jöttek ki újra problémák, amikor már szabadabban voltak az iskolában, nem voltak úgy beosztva és kontrollálva, elveszítette a fonalat az osztálytársaival kapcsolatban, nem tudott játszani velük, teljesen depressziós lett. Ekkor vittük el az I-es klinikára, és megkapta a diagnózist. Azt hiszem, jobb lett volna előbb kezdeni a fejlesztést, bár jól fejleszthetőnek nevezik, akik látták őt. Úgyhogy én azon a véleményen vagyok, hogy érdemes elvinni; ha bizonytalan az ember, akkor is, mert a bizonytalan állapot nem jobb, mint egy papír, amivel tovább lehet lépni.

Egy kérdésem is volna azokhoz, akik ismerik a Cseperedőt: mi most magánfejlesztőhöz visszük a fiamat, aki ősztől nem biztos, hogy tudja vállalni. A Cseperedőnél várólistán vagyunk, azt mondták, minimum egy év. Szerintetek mivel lehet rájuk hatni, hogy gyorsabban felvegyék? Mivel már 9,5 éves a fiam, nem szívesen várnék egy évet (az EMÚ-nál még többet mondtak és nem is voltak kedvesek a telefonban, ráadásul tudom, hogy most a költözés miatt kisebb gondjuk is nagyobb, mint hogy új gyerekkel foglalkozzanak). Vagy ha az ember nem akar várni, akkor csak a magánszemély a megoldás? Árban úgy tűnik, nem jelent különbséget.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41384

Geszter, lehetne egy kérdésem? Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41385

Csino, nekem az volt a mázlim, hogy ismeretség révén eljutottam Vígh Katához, aki országos hírű szakembernek számít. Nem jön házhoz, jó sokat kell utazni. A gond az, hogy ő egy iskolában is dolgozik, ahol pont szeptembertől lehet, hogy több lesz a munkája, de ez persze csak augusztus végén fogja tudni... Amit az árral kapcsolatban mondtam, ő 6000 ft-ért tart egy 3/4 órás foglalkozást, de nekem a Cseperedőben is ugyanennyit mondtak. Nekem fontos volt a fejlesztő személyisége is, az én fiam nagyon nem bírja a nyájaskodó, kedveskedő nőket. (Lehet, hogy másnak éppen az olyanok jönnek be.)
Tehát nekem úgy tűnik, hogy ezek az "öregek", régóta pályán lévő szakemberek magánpraxisban is túlterheltek. Én a következő tippet kaptam: most már legalább két évfolyam végzett a gyógypedagógiai főiskolán, akik autizmusra specializálódtak, lehet, hogy tapasztalatuk még kevés van, viszont nagyon lelkesek, és az sem hátrány. Esetleg érdemes valahogyan őket megkeresni.
Szerintem azért jobb elvileg az intézmény,mert ott csoportos fejlesztés is van, és az én fiamnak pl. kifejezetten iót tenne, ha együtt kellene működnie nem "tökéletes" gyerekekkel. (Egy óvodai barátságot pl. saját szavai szerint azért szakított meg, mert az illető nem vitte a kukába a szalvétáját...)
Egyébként ha az EMÚ talál egy jó helyet, több esély lesz rá, hogy a várólistásokkal is foglalkozzanak, én is lehet, hogy újra megkeresem őket minden undokságuk ellenére...
Nem tudom, hogyan kell privátba tenni, de talán nem írtam semmi olyat...

Autizmus mindennapok 8 éve 9 hónapja #41386

Geszter, köszi! Én is 5-6000 Ft-os tarifákról tudok az EMÚ-ban is. Akkor szerencsétek volt a fejlesztővel, hogy találtatok magánban. Mondjuk a sok utazás kevésbé szerencsés. Az igaz, hogyha az ember bekerül egy alapítványhoz, akkor ott többféle lehetőség van, meg több infóhoz is hozzá lehet jutni esetleg.

A fiatal gyógypedek. lehet, hogy jó ötlet, nem tudom...igazából nekünk az elmúlt egy évben volt fejlesztés (de a fiam még kicsi, 3.5 éves) és nem láttam sok előrelépést, persze az ember ilyenkor sosem tudja, mi lett volna, ha ez nincs. Nem volt sem nagyon fiatal, sem nagyon idős a fejlesztőnk. Lehet, hogy érdemes tényleg egy fiatalnak esélyt adni.

A titkosságot fent abban a sorban tudod beállítani, ami a B I U betűkkel kezdődik és hátulról a 6. ikon, a kis emberkék, de szerintem sem írtál semmi titkosat:-)
Oldalmegjelenítési idő: 0.935 másodperc