Frézia: Én is ennek örülök, hogy ez legalább megvan:) kicsit még én is meglepődök.. csomó olyan cuccot megtanult, amit korábban azt hittem, hogy soha nem fog,,.. persze van még mit tanulni bőven:)
Andesign:
Történetesen a srác szintén asperger - szindrómás.,..Egyébként nagyon kedves volt a fiammal, megmutogatott mindent, hogy mi hogy megy a suliban, kézségesen beírta a telefonjába a wifi jelszót, letöltött neki pár szerinte jó játékot:) Nem is bántam, mert az ilyen technofil dolgok jelentik pl. az egyik kapcsolódási pontot a fiamnak a kortársai felé.
A tanárokat, pedig ebben a konkrét szituációban nem hibáztatom, mert lehetetlen minden gyereket egyesével követni, hogy ki mit csinál, utánuk menni a mosdóba, stb:)
A fiamat sajnálom, mert neki katasztrofális élmény volt.. ő egyébként is szemérmesebb, még zuhanyozni sem zuhanyozna mások előtt, nemhogy ilyesmit...
Gondolkoztam egyébként hogy szólok a tanítónak, hogy érdemes ezzel a problémával foglalkozni, csak egyrészt nem akartam próbahéten botrányt kavarni, másrészt a fiam megígérte, hogy nem árulja el (mi , a szülei szerencsére kivételek vagyunk

, és ő nagyon tartja magát ehhez.
Amúgy aranyos volt a gyerek... úgy akarta megoldani, hogy ne legyen belőle sértődés, úgyhogy másnap az ilyen invitálást úgy szerelte le, hogy a szülei nagyon haragudnának. Mondjuk nem egészen ezt beszéltük meg, de végül is értem a motivációiját.
Szanya:
Kicsit aggaszt ez a srác, mert egyébként M próbált mások felé is nyitni, csak a gyerek kicsit ráragadt, és elrángatja, ha másokkal próbál barátkozni. A többiek már ezt szóvá is tették, úgyhogy nagyon félek, hogy ezzel elcseszi a lehetőséget, hogy másokkal barátkozni tudjon..
Viszont halvány segéd fogalmam nincsen, hogy kéne ebben a helyzetben nekem viselkedni, nem akarom erőszakosan szervezni a szociális életét, megszabni kikkel barátkozzon..
Ez eddig nem volt nagyon téma, mert alapvetően kb 3 gyerek volt az ő szintjén szociálsan vagy felette, a többiekkel a komolyabb érintettségük miatt nem is nagyon tudott beszélgetni. Úgyhogy kb ez a 4 srác elvolt egymással. Itt is több auti van ,mint az átlag, de ahogy láttam azért szociálisan ez a jóval magasabb szint a fiamnak, és neki kb most kell megtanulnia, hogy viselkedjen egy ilyen közösségben. Sok múlna a tanárokon is, de az teljes lutri, hogy ők ezt hogy kezelik. Gyanítom, hogy azon kívül, hogy kedvesek, nagyjából hagyják spontán alakulni a dolgokat, ami nem biztos , hogy szerencsés, de egyszerűen nincsen jobb választási lehetőségünk..
Gondoltam ilyen ismerkedős talikra, de még nem biztos, hogy idejövünk, úgyhogy még várnék ezzel, amíg összejön. Jelenleg két lehetőség van: vagy a bizottságnál kell ugye valami egyéb pszichés zavarra áthegeszteni a kis plecsnijét, vagy lehet, hogy elmegy még egy gyerek, és akkor autiként is felveszik, de ahhoz is külön engedélyt kell kérniük állítólag, mert papíron csak egy auti járhat az osztályba.. (közben több mint a gyerekek fele papír nélküli aspi,.. totál cinikus ez az egész...)