LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39411

• györi miklos
  • györi miklos profilkép
szia,és ő már beszél meg minden?akkor miben furi??az én fiam 3,5éves,kódot kapott.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39412

Edina, kiderült, min borult M. az ofő órán?
Popsitörlés: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Frézia, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Délután el kellett mennünk matekkönyvet venni. Még a kórházasdi elején megígértem, hogy a böködések kompenzációjaként kap egyet. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. Mire kijöttünk, addigra teljesen elfelejtettem, annyira kidöglöttem, de Z. természetesen ma már reggel elkezdte nyomni, hogy hol van már a matekkönyv. :) Aztán kierőszakoskodta, hogy ő is akar jönni a boltba. Mikor beléptünk és meglátta a matekkönyveket... Az a boldogság! Mint nt gyerek a karácsonyfa alatt. :) Jót mosolygott a boltos. :)

Miklós: Ahogy a többiek is írták, el kellene olvasnod a fenti menüsoron a piros gomb alatt lévő bevezető cikket, a kommunikáció-beszéd menüben Tomger cikkét és el kellene kezdeni otthon használni a képcserés kommunikációt mielőbb. Nagyon fontos!

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39413

• Nembiztos0323
  • Nembiztos0323 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39414

Nembiztos: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.A szöveg rejtése: Először kijelölöd az egész szöveget, utána nyomod meg az ikont.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39415

• Nembiztos0323
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39416

Nembiztos: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39417

• Babszi
  • Babszi profilkép
Szanya! Ment a privi.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39418

Babszi, mit ne mondjak, kicsit irigykedtem, amikor olvastam, amit írtál. Nem vagyok régi motoros a témában, de a leírás az egyértelműen egy klasszikus aspergeres gyerekre illik szerintem, csak ugye Asperger diagnózis már nincsen. Közülük is én így látatlanban az átlag feletti intelligenciára szavaznék, de ha nem is átlag feletti, szerintem nagyon jó, ha ennyire érdeklődő, remélhetőleg ez ki fog tartani a későbbiekben is.

Nembiztos, a Koraiban 3 vagy 4 gyermekpszichiáter van, voltatok már olyan helyzetben, hogy team-et alkottak egy pszichológussal/gyógypeddel és ott vizsgálták a gyereket? Azt kell tudni amúgy, hogy akárki is a pszichiáter, dr. Simó Judit írja alá majd a végső írásos szakvéleményt (akiről itt a többiek többször igen elismerőleg nyilatkoztak), a youtube-on láttam egy videót, aszerint a vizsgálat után a vizsgálók összeülnek a többi koraissal és ott elmondják, amit a vizsgálatkor láttak, megnézik a videókat, stb. Tehát dr. Simó Judit is ennek tudatában írja alá az anyagot. Nekem legalábbis így áll össze a kép. Szóval ha olyan véleményt kaptok, hogy nem auti a fiad, szerintem hihetsz neki. Amúgy szerintem kár elrontani ezt a szép időszakot ennyi aggódással, különösen, ha a Koraiban is azt mondják, nagy gond nincs.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39419

Edina, a TV-s monogramja nem R. A.?

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39420

Sorba rendezes (nem tudom ki kerdezte, bocs :dry: ):
Az en fiam nemreg mult negy eves, eddig soha nem rakott semmit sorba, de most elkezdte. Kisautokat, kartyakat, papirfecniket.
Fene sem erti ezeket...a lanyom pl Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Egyebkent az nagyon jo jel szerintem, ha kis korban is mar nyitott a gyerek a vilagra, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39421

Csino, van még aspi dg., csak besorolták az auti alá, szóval nem külön bno kódja van, ahogy eddig. Tehát megkaphatták volna. Őszintén szólva nem is értem, hogy miért nem azt kapták, bár nyilván lehet olyan kommunikációs probléma, amit élőben észre lehet venni, így beszámoló alapján meg nem.

Sorbarakás: Nálunk is időnként van, de hogy mikor kezdte... 3-4 évesen még nyoma nem volt, ez biztos. Szerintem egyébként nem feltétlenül sornak kell lennie, hanem szabályos rendszernek.
Nálunk pl. most az a szabály a rendszerben, hogy legyen mindig minden kiborítva, hogy egy négyzetcenti üres hely ne legyen a padlón, ahova lépni lehet. :woohoo: :angry: :laugh: Már egész jól van, úgyhogy már borogatja kifelé a játékokat. Meg a gombokat. Meg a gyöngyöket. Minél kisebb, annál jobb. :woohoo:

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39422

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Csino!
Igen Ő ! Nagyon cuki és tipikus! :) :) :) :) :) :) :)

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39425

Szanya,
Orulok, h jobban vagytok, es ujra pakolhatsz Z utan :)

Kodok:
Ezeket se erti a fene se, igen, tudom, hogy nincs jelentosege, es hogy autizmus spektrum zavar van es kesz. De en nem birom megunni az ezen valo ragodast (sem). Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39426

Szanya, oké, a Tiéd a precíz válasz:-)! Nekünk ugye a Koraiban azt mondták, már nem adnak, én úgy vettem ki, így alkód formájában sem (de ez lehet, hogy Korai specifikus). Ők valamiért a sima F84-et preferálják.

Hogy van a fiad? Nem viselte meg a kórház?

Edina, szerintem több ilyen példa kellene, ami megmutatja, hogy ez is autizmus. Mármint, hogy ilyen is lehet egy autista. Egyébként ezt biztos forrásból tudod vagy csak ránézésre megállapítottad?:-)

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39427

• Nembiztos0323

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39428

Egyetértek Zorkával a keresztmetszetre vonatkozóan.

Csino, mondjuk tény, hogy sok értelme nincs cizellálni a kódot.
Köszi, már sokkal jobban van. Ma evett már rendesen, még nem élénk, de már nem néz ki aggasztóan. A kórházat jól viselte, de ennek az az oka, hogy már voltunk egy párszor, úgyhogy jól ismeri a terepet. :unsure: Hoztuk a szokásos 2 éjszakás tartózkodást... :unsure: Szerencsére teljesen jól viselkedett, semmi gond ilyen téren nem volt.
De rájöttem, hogy miért fáradtam el ennyire. Azért, mert állandóan készenlétben kellett lenni. Egy percre sem hagytam magára (csak mikor aludt), mert ha esetleg kérdeznek tőle valamit, akkor szinte biztosan nem érti (szokatlan helyzetben még rosszabb a beszédértése, mint amúgy), de ha esetleg válaszol, abból tuti senki semmit nem ért. El nem tudom képzelni, hogy a suliban hogy boldogul. Mondjuk ott már megszokták, de hogy eleinte mi lehetett...

Nembiztos, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nálunk már a kezdetektől látszott. Nulla szemkontaktus pár hónapos kortól (előtte azért akadt), speciális játéktevékenység (pengetés, pörgetés), nem lehetett letenni, ahogy leraktuk, nyafogott. A gőgicsélés egész későn indult, nem kezdett el rágni, nem fogadta el a poharat kb. 3 éves koráig. A homoktól undorodott, nem lehetett letenni a homokozóba kicsi baba korában. Totál nem érdekelték a kortársak. A kacagása már egész apró korától nagyon jellegzetesen autisan túláradóan vidám. (Egyébként szerintem ez irtó cuki. :) ) Aztán ahogy elkezdett beszélni nagy nehezen, akkor jött a nyelvi kreatívkodás. :) Viszont sem spasztikus, sem hipotón nem volt. A védőnő nemhogy tesztet nem csinált, de mikor mondtam neki, hogy szerintem auti, akkor megpróbált lebeszélni. Aztán az akkori gyerekorvosunk is. (Jóindulatból, hogy a későbbiekben felvegye logopédiai suli, mert azt tudták, hogy az autik iskolai ellátása megoldatlan.)

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39429

• Nembiztos0323
Szanya: Akkor 4 hónapos volt a fiam, amikor utalt rá, hogy fura baba.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39430

Zorka, örülök, hogy végre van valaki, aki ugyanúgy rágódik a kódon, ahogy én. Szerintem ezen sosem tudok majd túllendülni, hogy miért egy ilyen nagy kalap van (legalábbis a Koraiban). Ráadásul ha legalább egységesen mindenütt ugyanazon elvek szerint adnák a kódot, akkor még elfogadható lenne a dolog (nekem), de nem ez történik.
Közben persze kezdem megérteni, miért nem mondják valakire, hogy enyhe, illetve súlyos..

Szanya, ezek szerint rendszeres kórházlátogatók vagytok? Az nem kellemes! Elhiszem, hogy nagyon fárasztó lehetett! Általában amúgy ugyanoda mentek, tehát már ismernek Titeket?

Nembiztos, jó, hogy ezt leírtad. Ha valaki már említette az autizmust, nem csodálom, hogy parázol, azt hittem, magadtól vetted az ötletet. A Koraiban amúgy kizárták teljes bizonyossággal vagy csak azt mondták, túl fiatal még?
Egyébként nekem is nagyon korán előjött már a gyanakodás az autizmusra, ami nálunk folyamatos, az a kortársak elutasítása, kisebb-nagyobb mértékben. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39431

• Nembiztos0323

Autizmus mindennapok 9 éve 5 hónapja #39432

Csino, az azért túlzás hogy rendszeresen járunk kórházba, de voltunk párszor. Konkrétan 3x (meg a mostani) a Bethesdában. Mindig vírusok miatt. :(
Nem emlékeztek már ránk, az utolsó alkalom vagy 5 éve volt. De a szemlélet nem változott, meg se rezzentek az autizmus szóra és teljes az integráció, hogy úgy mondjam. :)

Nembiztos, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.889 másodperc