LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38989

Sziasztok!

Bocs, hogy újfent a képzésekről kérdezek ... Látom tapasztaltabbak vagytok, azért. Szóval van olyan, aki volt Fogódzó Pluszon és AA-s egynaposon a vizuális megsegítés témában? Mekkora vajon az átfedés? (Fogódzóra már jelentkeztem ;).)

Köszi!
8 éves ASDs kislány
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38990

• makilla
  • makilla profilkép
Szanya köszönöm, cupp! Annyira jót nevettem :laugh: , annyira előttem van a jelenet, és a döbbent arcok!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38991

Szanya, köszi, meg fogom nézni!

Jajj, ezek az esetek viccesek is, de egyben összeszorul az ember szíve.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38992

• makilla
  • makilla profilkép

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38993

• Babszi
  • Babszi profilkép
Képzeljétek el, hogy ma egy fórumtag privátban megírta nekem, hogy ő azért jött fel az oldalra minden nap, mert én a kisfiam diagnózisa után olyan elkeseredett és depresszív üzeneteket írtam. Nagyon meghatott a dolog, soha nem gondoltam volna, hogy ez bárkit is érdekel. Hogy valaki este úgy csukja be a szemét, hogy azon gondolkodik, hogy velem mi lehet. Hiszen a szoros környezetben sem érdekel senkit. Nagyon köszönöm neki és mindenkinek, aki próbált vigasztalni.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38994

Babszi, teljesen tisztában vagyok vele, hogy mit érzel most. Mikor annó a hoxán csatlakoztam az akkori társasághoz (akkor még csak a hoxa volt, még facebook csoportok se voltak) és írtak nekem jópáran, Edina meg minden tekintetben felkarolt, bennem is pontosan ilyen érzések voltak. És egyszer majd Te fogsz segíteni valakinek így. :)

Makilla, a kis drágáink már csak ilyenek... :laugh:

Csino, én ezt már kismilliószor végiggondoltam. Nem megy, nem tudjuk megcsinálni. Marad a jelenlegi alapítványi választék.

Latonya, szerintem tőlünk nem is volt senki Fogódzó pluszon. Nem rémlik. (De azért írjatok, ha mégis!)

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38995

• csj
  • csj profilkép
Csino,
a Vadaskerttől nem kaptam még választ, majd megint felhívjuk őket... De az Autizmus Alapítvány sem reagált még a jelentkezési lapomra...

Szanya,
én még nyilván roppant tudatlan, naiv és lelkes vagyok és alkotnék valami nagyot és segítenék mindenkinek, te pedig már tudod akkor a hátteret. Esetleg megírnád itt vagy priviben, hogy miket tudtál meg, mikor azon gondolkoztál, hogy iskolát, alapítványt, bármi hasonlót létre lehetne hozni?

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38996

* oops, dupla *

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38997

Iskolaalapítás : szerintem felesleges beleölni energiát / pénzt egy rossz modellbe.. a szegregált intézmények (a mi alapítványi sulink is kvázi ilyen) arra jók, hogy az NT társak, szülők ne csinálják ki a gyereket , de minimális szinten sem építőek szociális téren, nem inspirálóak.. Ideális esetben egy autinak kellene lenni egy osztályban normális tanítóval, asszisztens támogatással..

Én folyamatosan nézelődök, most éppen a zuglói Heltait nézegetem (zuglóban van is jó ismerős átjelentkezés szempontjából, höhö), állítólag van montessori beütés is, ami nekem szimpatikus, jókat olvastam eddig.

Szanya: nem ismered véletlenül? :)

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38998

Olyan iskolát kellene alapítani, ahol el lehetne érni, hogy felvilágosultabb szülők is járassák NT gyerekeiket, és osztályonként 1-2 autit be lehetne rakni:)

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #38999

Makilla, köszi! Nektek mennyi idő alatt futott át az ügy, mire megkaptátok a határozatot?

Szerintem is az a baj az iskolával, hogy valószínű nem tenne jót minden gyereknek, ha nem NT-k közt lenne. Viszont kötve hiszem, hogy NT szülők kimondottan tapsikolnának, hogyha felajánlanák nekik, hogy auti gyerekekkel járassák együtt a gyerekeiket.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39000

Szanya, megnéztem pár videót. Annyira szeretnék egy ilyen felnőttet gyerekként megnézni! Akkor kicsit megnyugodnék. Mert szerintem ők külső szemmel tök normálisnak tűnnek. Persze tudom, nem azt kell nézni, minek tűnnek, hanem hogy mit éreznek.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39001

Látom, a suli témát már ki is veséztétek. :)

Marcoverde, mit ad Isten, van infóm a Montághról. :) Láttam belülről is, mivel az épületben üzemel egy magánovi is (nem tudom, hogy még működik-e). Sok éve nem integrál autit, csak tanakost. Ha becseréli M-nak a szakértői, akkor vannak esélyeitek. De ez annyira nem életszerű... :) Esetleg ha leveteted a dg.-t. Egyébként pl. az egyik volt utazónk jár oda (aranyos, szerettük). Zuglóban elég gyorsan változnak a dolgok mostanában, meg olyan eset is van, hogy nem integrálóban van dg.-vel auti, szóval bármi megtörténhet.

Csino, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérdeztem, mi hogy vettük észre az autizmust: rövidre fogva (mivel a többiek már ezerrel unják... :laugh: ): nem rágott, nem beszélt, pörgetett. :)
Írok Lizankának, hogy tegyenek fel gyerekkori videót (ha van).
Nem okoz minden autinak gondot a közlekedés. De soknak igen. Zaj, tömeg, szoc. helyzetek, tájékozódás, széles körben kell mindenre figyelni, nem szabad rászűkülni a részletekre, stb.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39002

Csino, sajnos nincsenek videóik kiskorukról. :(

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39003

Szanya: Montághot írtál , amit írsz az a Heltaira vonatkozik? :) Vicces lenne, mert a montessori pedagógiának elég hangsúlyos eleme a nehézséggel küszködő gyerekek integrálása - ha jól tudom Maria Montessori még értelmi fogyatékosok és "épek" együtt tanulását is forszírozta.
Diagnózist hogy kell levetetni? Le kell fizetni valakit? :silly:

Videós Viktorral (ha minden igaz) "összefutottam" a Csiga Café nevű műintézményben a Rákóczi téren, élőben is teljesen normál fazonnak tűnt, azonnal kiegyeznék azzal, ha a fiam ilyen szinten lenne felnőttként.)

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39004

Ez miért van??? Ma mindenre Montághot mondok. :blink: Ez már a harmadik! Ha megkérdezi valaki a nevemet, valószínű Montághként mutatkoznék be. :huh: Heltai természetesen.
De épp ezt mondom, hogy értelmi fogyatékost integrálnak, csak autit nem. Viszont itt már elég sok suliban van integráció és olyan tippem vaaan... Hogy hűűű meg ha, de nem írom ide le, mert TITOK... :laugh: :laugh: :laugh:
Priviben holnap, jó? Dg.-t levetetni szerintem nem egy nagy varázslat, legalábbis M-nál nem lenne az. De majd ezt is leírom priviben. Nem kell lefizetni senkit. :)

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39005

Szanya, köszi, hogy megkérdezted!

Egyszer nekiveselkedtem, hogy megnézem, Nektek, régi fórumosoknak mi volt az első hozzászólásotok, azaz benne van-e a gyereketek jellemzése, de Nálad pl., mint alapítónál nem találtam meg ezt rögtön az elsők közt.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39006

Szanya :

Köszi, várom a privit :)

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39007

Marco, küldtem!

Írtam egy sportosat is, megnézitek? auti.hu/a-gyogypedagogus-tanacsai/1165-1...ta-gyermekek-szamara

Csino, még ezer évvel ezelőtt megírtam a hoxára egy cikkben és nem akartam egy az egyben ide átrakni. Pár mondatot írtam erről bevezetőként a nagyszülősbe is.

Autizmus mindennapok 9 éve 7 hónapja #39008

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Oldalmegjelenítési idő: 0.774 másodperc