LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38210

Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marcoverde, mostanában igényeltél új AOSZ kártyát? Már van újfajta?
Együttérzés: :laugh: :laugh: :laugh: Nagyon jó. :)

Süni, mi volt a tanítónénivel?

Megjött Z. allergialelete. A fűkeverék és a nyárfa a bűnös. Még valamelyest allergiás a parlagfűre is, de az nem vészes. El kell költöznünk a sivatagba. :unsure:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38222

• Szomorú Anya
  • Szomorú Anya profilkép
Szép napot.Nem tudok mit kezdeni a lányommal.Állandóan fekszik a besötétített szobában Néha bekapcsolja a tv.t De van,hogy csak csendben dúdorászik a szobájában.Csak enni jön ki.Már kezdek kiakadni mert nem lehet bevonni semmibe.Lehet,hogy most dolgozza fel a Mama halálát?

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38224

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szomorú Anya: Te ismered a lányodat és valóban elképzelhető, hogy feldolgozza a nagyi halálát. Bár autiknál elég tipikus ez a fajta befordulás.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya: most, hogy tudjátok mire allergiás mit lehet ezzel kezdeni?

Süni: nagyon drukkolok, hogy tudjanak együtt dolgozni Andrissal, mesélj majd, hogy sikerült az első alkalom! Eddig Ti otthon miket csináltatok? Hol tartotok? Amiket az iskolai foglalkozásokról írtál pár hónapja, az még csak iskola előkészítő szint volt. Tudom, hogy az otthoni gyakorlással annál, már jóval előrébb jártok, de mégis miket csináltatok?
Hogy tanultok olvasni?
Gergővel mi még csak a betűkkel ismerkedünk.
Gratulálok a német érettségihez!!! ;)

Marco, ez nagyon jó! :lol:

Makilla,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Frézia Gratulálok az érettségihez! Jó érzés lehet!

T nálunk is szépen megállta a helyét a gimi első osztályában, de miatta nem is izgultam. Magyarból dicséretet is kapott!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38226

• nagykati
  • nagykati profilkép
Köszi a kártyás válaszokat,
Az állatkertben a pénztárosnő felmutatta, hogy milyen kártya kellene.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38229

• makilla
  • makilla profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38230

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38232

• anita
  • anita profilkép
  • Nem elérhető
  • két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Sziasztok! Egy ideje már olvasó módban vagyok. Nagyon örülök a sok jó hírnek, fejlődésnek, sikeresen lezárt iskolaéveknek! Gratulálok a babához Marco, Andesz! :)
Most egy hosszú összefoglaló rólunk, mert kb. egy éve el vagyok tűnve, bocsi.

kimni

Bocsánat, tudom, hogy most meg már sok lesz belőlem, de még folytatom, ha hazaérek dédimama-fuvarozásból. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38233

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya, Tomger: Majd kaptok egy közös mailt, hétfőn!

Makilla, Kimni:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38234

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
anita, írtam emailt!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni, úgy látszik, semmi nem jó, mindegy, hogy dolgozunk-e vagy sem, mindig van kivetnivaló az életünkben....

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38235

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Munka: látom sokan kínlódunk itt ezen. A mi apánk nem dolgozik távolt tőlünk, végül mégiscsak arra kényszerültem, hogy felmondjak. Gyakorlatilag bele lettem kényszerítve. Viszont találtam olyat, ami tetszene, nagyon alacsony óraszámú részmunkaidős állás, de csak augusztus végén döntenek, ki kapja meg. Szorítsatok!

anita: örülök, hogy ilyen szépen fejlődik M,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38238

Most nem tudok reagálni, majd jövök, ha lesz egy kis időm.
Nézzétek meg légyszi, hátha tud valaki segíteni: auti.hu/forum/9-egeszsegugyi-kerdesek/38236-fejfajas#38237

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38240

Frézia, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Allergia: Semmit nem tudunk csinálni (nyilván elkezdjük a virágzási szezon előtt a szteroidos orrsprét, ami annyit ér pont, mint a ráolvasás), de ha esetleg van módunk és lehetőségünk rá, akkor ezekre az időszakokra tervezhetünk utazást olyan régióba, ahol ezek a növények nincsenek.

Nagykati, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kimni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Anita, örülök, hogy jelentkeztél! Azért többségében jó híreket írtál, úgyhogy annak még jobban örülök! :)

Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ma megint leakadtam azon, hogy mennyire kilátástalan az autik fejlesztése. Balatonon voltunk (csak kirándultunk), be akartunk menni egy kicsi, csúszdás strandra. Apa megkérdezte, hogy van-e bent átöltözési lehetőség ill. mosdó (kintről nem látszott). Válasz: "Csak egy csigánk van."
????????? :blink: Nem vagyunk nagy Balatonra járók, úgyhogy a köv. kérdés az volt, hogy "az meg mi". De egy ilyet egy auti hogy old meg? Az enyém sehogy... Örvendezett volna hogy van csigájuk és rögtön elfelejtette volna, hogy eredetileg mi volt a kérdés. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38241

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Sziasztok, jó vakációt mindenkinek! :)
Most kaptam ezt az üzenetet megosztom veletek is:

Kedves Szakemberek, Kedves Szülők!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy „ÚTJELZŐ VAGY CÍMKE? – Kérdések, válaszok, ötletek és gyakorlati tanácsok” címmel megjelent távoktatási programunk autista gyermeket nevelő családok számára. A program azoknak a szülőknek, családtagoknak készült, akik 10-12 évnél fiatalabb autista gyermeket nevelnek. Ezen kívül elkészült egy rövidebb, felnőtt korú autista gyereket nevelő szülők számára hasznos kitekintés is, amely szintén elérhető 2015. július 1.-től projektünk távoktatási felületén, az autizmus-online.hu oldalon.

A felhívás az alábbi linken elérhető:

fszk.hu/kepzes/jelentkezesi-felhivas/

Nyomtatható felhívás, melyet kitehetnek üzenő falukra: fszk.hu/wp-content/uploads/2015/06/jelen...lh%C3%ADv%C3%A1s.pdf

Kérem segítse a képzési lehetőség továbbítását ismerősi körében élő családoknak, hiszen jól tudjuk, hogy sokan nem jutnak a megfelelő információhoz, segítséghez!

Köszönettel,
Német-Mikes Andrea

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38242

• makilla
  • makilla profilkép
sziasztok

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38243

Na, aki az fszk-s autizmus-online.hu felületének kialakítását megálmodta ,azt tollban és szurokban kéne megforgatni, aztán kitenni a napra. Nem tudom ki a merénylő, de valószínűleg még nem látott honlapot életében , de emellett józan paraszti ész vételezésénél sem állt sorba.
Próbáltam regisztrálni... őszintén szólva 4 éves korom óta használok számítógépet, tehát nem igazán nevezhetnek digitális-bevándorlónak, de vagy 10 percig össze-vissza nézelődtem, hogy vajon hogy lehet regisztrálni, míg rájöttem, hogy igen, ennek a menetéről (sem másról) nincs leírás! Egy színtelen hangon előadott 1 órás videót kell hozzá megnézni (kb olyan a színvonal, mintha 70 éveseknek próbálnák meg elmagyarázni a számítógép nevű új varázslatot - azt is nagyon szarul), aztán ,megtudhatjuk, hogy emailben kell írni egy kérelmet,hogy regisztrálni szeretnék(!!!!). Megtettem és nincs válasz :D Ok, még nem részesültem abban a kegyelemben, hogy elfogadják a regisztrációmat, és megtekinthessem ,hogy milyen tartalmak vannak,az majd biztos kompenzál, de ez így első körben mellbevágó.. (lenne, ha nem Magyarországon lennénk).

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38245

• Anya
  • Anya profilkép
marco: Én sem kaptam még választ, de ha elfogy a türelmem telefonálok.
Az mindig beválik, csak hát a telefonszámla... :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38246

• Anya
  • Anya profilkép
makilla: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38247

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Marcoverde , Anya :)
válasz:
Kedves Edina!
Tovàbbítottam a levelét az Fszk-ban dolgozó tàvoktatàsi program felelősének. Mivel ez technikai kérdés, sajnos csak ennyit tudtam tenni. Remélem, minél hamarabb reagàlnak a levelére.
Üdvözlettel: Ràcz Zsuzsanna

Türelem, :)

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38248

• Anya
  • Anya profilkép
Edina: Köszi! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 9 éve 10 hónapja #38249

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Makilla

Anya :)
Nincs mit, nem tudom mikorra "orvosolják " a problémát majd érdeklődöm még Évánál is.
Oldalmegjelenítési idő: 0.896 másodperc