LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37539

• Andrea86
  • Andrea86 profilkép
Szia Frézia!

Én is reménykedem hogy valami csoda folytán elkezd majd beszélni. Most még csak pár szót mond, de mindent megért és megcsinál ha akar. Bár tény az elmúlt 1 év alatt egyre több szót mondott. Reménykedünk és majd kiderül.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37540

• zsizsi
  • zsizsi profilkép
sziasztok,ha
van ötletetek,hogyan tovább,szívesen várom,mert a kétségbeesés határán
vagyok.napok óta olyan mértékű a fiam agresszivitása,amilyen eddig sosem
volt.minden apróságon bepöccen,amin eddig nem is.minimum napi 3-4szer
hosszan dühöng,ordít,fenyeget(kiszúrom a szemedet késsel,és hasonlók,le
sem írom),és nem kézzel-lábbal üt-rúg,mint eddig,hanem
pl.botot,partvist,hasonlókat kap fel,és azzal jön nekünk.már komolyan
megsebezte a kicsit,fölrepedt a szeme sarka.az a baj,hogy egész nap
egyedül vagyok velük,a kicsi fél tőle,amikor elkezd dühöngeni,meg kéne
védenem,de nem vagyok elég erős,hogy a nagyot lefogjam,pláne,ha a kicsi
sírva bújik a lábamhoz.akkor is a kicsit éri el sokszor,mikor nem ő
lenne a célpont,hanem én.nem tudom hogyan tovább,motivációs rendszer nem
érdekli,ha kilátásba helyezek valami bűntetést,akkor még jobban
bedühödik,csak mérgesebb lesz.ha visszaütök,szintén csak még jobban
hergelődik,rosszabb lesz a helyzet.azt sem tudom kitől kérjek
tanácsot,anyukám szerint kéne egy helyi kompetens pszichiáter,akivel
folyamatosan konzultálhatnék,de nem tudunk ilyenről itt.vagy
indulatkezelő tréning?van ilyen?nem tudom mi lenne jó...:(

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37541

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Andrea, üdv a fórumon! Remélem sikerül megoldást találni, a fórumtársak sok jó tanácsot adtak, amin el tudnál indulni.

A gyógyszer nem lehet megoldás, ha az oviban nem sikongat csak otthon, ez elég erős érv ;) (Bár ha mindenhol sikongatna én még akkor is megpróbálnám kideríteni annak okát és valahogy máshogy megoldani első körben)

Kérdés:
Akik jártak korábban auti spec iskola előkészítőre, kérem írjátok le, miből áll és miben találtátok hasznosnak?
Aki már iskolát is kezdett azóta, miben láttátok a konkrét hasznát.
(Pl Ezt korábban nem tudta, iskola előkészítőn megtanulta, elsőben ügyesen alkalmazta...)
Köszi !

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37542

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Makilla. küldtem a héten privit, ahogy kérted, csak látom, hogy nem olvastad.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37544

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Zsizsi: Én több oldalról közelítenék. Egyszer nyugodt pillanataiban mutatnék neki szoc történetet, ha ezt csinálod, az nekem fáj, a kicsi megsérül, kórházba kell vinni, így nem lehet. A másik meg a szabályoldal: mit lehet csinálni, ha dühös vagyok. Pl elküldeni mindenkit a búsba, de ütni nem. Ha ütni van kedvem, akkor üthetek párnát, dobbanthatok a lábammal. Én csak a pozitív példát írnám le, hogy ezeket lehet csinálni. És amint ezeket csinálja csak, azonnal jutalom. Amit csak akkor kap, csak ha nem dühös. Nem gyűjtögetni, hanem azonnali. És szerintem ha ennyire agresszív, akkor meg kell engedni most neki, hogy úgy beszéljen, ahogy neki tetszik. Szerintem. Csak kis lépésekben lehet ezt leépíteni, és ha ezzel kifejezi dühét és mondjuk nem üt, akkor hadd mondja. Mondom, ez csak az én véleményem.
És tudom, milyen nehéz, engem Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Szóval kellene az eszére is hatni, meg alternatív módot mutatni és azt jutalmazni. Megértem, hogy nagyon nehéz. Ja és bár ezt gondolom már csinálod, nagyon határozottan leállítani, mindig ugyanazzal, röviden, hogy ezt nem lehet, ez tilos. Nem tudom, mennyi idős a kicsi, de én lehet azt is megpróbálnám, az ő érdekében, hogy a nagyot különválasztom ilyenkor. Elmenni vele egy külön szobába, hogy ott nyugodjon le. Nem otthagyni a nagyot, hanem csak elkülönülni vele, hogy ne tudja bántani a kicsit. Tudom, ez most a kicsinek így nehéz, mert fél és pont egyedül marad, de ha így nem sérül meg, akkor lehet, hogy még ez a jobb megoldás. Mennyi idős a kicsid?

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37546

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: Mi már beszéltünk erről, de leírom, ami kimaradt. Nálunk szoc téren lendült meg a fiam, láttam, hogy komplett mondatokat vesz át az előkészítőről. pl: beállhatok én is játszani? Ott tanulta meg a közös játék kezdeményezést. azt hiszem G-nek ez talán megy, de nekünk akkor nem ment.
Ott probléma volt azzal, hogy folyton kiszaladt a teremből. de idővel megtanulta, hogy ez tilos. Persze igazad van, a suliban újra kellett tanulnia, de szerintem talán ez már ott könnyebben ment, mert megszokta, hogy van ilyen máshol is, hogy csak a szünetben lehet kimenni.
Ami nálunk a lényeg, hogy nem kognitív fejlesztés volt az előkészítő, míg normál sulikban gondolom inkább arra mennek rá.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37548

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen köszönöm szépen, amiket írtál!
Igen, hasznosnak tűnik néhány dolog amiket részletesen is leírtál, csak néhány meg teljesen felesleges...
Nekünk sztem normál iskola előkészítő is kéne (feladatmegértés, helyzetmegértés miatt), vagy a kettő ötvözete, és főleg beszélgetős sok-sok.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37549

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: igazából azt gondolom, hogy a beszédfejlesztést nálad jobban senki nem tudja csinálni a fiaddal... kognitívat meg otthon is tudsz gyakorolni vele. Én értem, hogy azt mondod, ott kéne fejleszteni, ahová majd járni is fog, ezért kérdeztem, hogy megvan-e már az iskola, hogy merre viszitek. Mert ha az nincs még meg, akkor tök mindegy, milyen fejlesztésre viszed, nem ott fogja hasznosítani a tanultakat, vagyis egy rahedli dolgot újra kell majd tanulnia. Szerintem kognitív fejlesztés bőven van az oviban, ha el tudják érni, hogy leüljön és csinálja. Minden nap ezt nyomatják, rajzolj, színezz, pakold ki a a halakat, ilyesmi. Az oviban mit mondanak, mennyire esz részt ezekben?

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37550

Frézia, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37551

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37552

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, minden kognitív fejlesztésben részt vesz amit az oviban elé tesznek.

Vannak kötött foglalkozások és vannak olyan feladatok, amit a hét folyamán kell elkészíteni. Ezeket nem erőltetik neki azonnal az első nap. A tapasztalat az, hogy nem is szokta megcsinálni az elspő napon. Figyeli a többieket, mit csinálnak és ő második vagy inkább 3. napon, mikor már teljesen világos mit kell csinálni, akkor ül le és szép türelmesen megcsinálja.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37553

• Anya
  • Anya profilkép
zsizsi:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37554

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: az nagyon jó, ha minden ovis feladatban részt vesz! szerintem ez jó előjel a sulira is, és még van egy éve, hogy fejlődjön ebben. Én ezek alapján inkább nem kognitív fejlesztést keresnék, de hát ez az én véleményem.

Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37555

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37556

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37557

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 4 hete #37558

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 3 hete #37559

• makilla
  • makilla profilkép
Szanya Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 3 hete #37560

• Szomorú Anya
  • Szomorú Anya profilkép
Sziasztok!
Sajnos a visítás,düh roham jellemző az autista gyerekekre.Ezt okozhatja az én megfigyelésem szerint az időjárás változás.Mára is 27 fokot mutat de holnap már csak 14.lesz.Ez bennünket is megvisel.Nagyon nyugodtan szoktam duruzsolni a lányomnak amikor düh rohama van.Általában elég sokáig tart,de megnyugszik.Lehet, hogy rossz a hasonlat,de mint a suttogó lovakkal.Tudom ajánlani mindenkinek,hogy nézze meg az Eső ember című filmet.Nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 3 hete #37561

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.863 másodperc