LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4388

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
KISSTIM:Madarka XV ker

Bevittem a pecskártyákat, de állítólag nem használja.
Sok apró jel arra utal, hogy nem jó, nem jól állnak hozzá. Mi már a 3. aut gyerekük vagyunk. Amikor kezdtünk itt volt egy nagyobbacska fiú, akit azóta elvittek(ő egyébként 3 évig volt itt). Nem használtak vizuális eszközöket. Csak egy 6 részes npirendje volt kinn a falon, szemlátomást dísznek, mert nem használta a gyerek. Viszont voltak kőkmény hisztik, durva sikítozások, sokszor agresszív volt, mindezt elszenvedték, mégsem láttam hogy ezeket a problémákat autispec módon oldanák meg, csak vezetgették, fegyelmezték a fiút. Nagy fellélegzés lehetett nekik hogy elvitték. A vezető óvónő állítólag sokat foglalkozott a fiúcskával külön szobában. Amiről ugye előtte hallottam a gyógypedünktől épp, hogy ezeknek a gyerekeknek nem a külön fejlesztés kell, hanem pont a társaságban kell megtanítani hogy egyes helyzetekben hogyan kellene viselkedni...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4389

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
PontosÍtok, az egyéni fejlesztés is kell, de oviban fontosabb hogy a gyerekek között a szociális érintkezésben közös játék.. is megsegítsék, na ez kevés.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4390

• Hicudzsi
  • Hicudzsi profilkép
Nagyon jó ez a torony.:) Csongi is folyton ilyeneket épített.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4391

ezeknek a gyerekeknek nem a külön fejlesztés kell, hanem pont a társaságban kell megtanítani hogy egyes helyzetekben hogyan kellene viselkedni
Ezt ki kellene plakátolni az integráló intézményekben. Na majd megoldom valahogy. :)
Tényleg, akartok kitenni plakátot vagy szórólapot erről a portálról valahova? Jól elterveztem, hogy plakátolni fogunk, csak nulla támogatással úgy, hogy közben a magunk dolgát is intézzük, nem nagyon tudom leszervezni... Pedig a plakátok meg a szórólap megvan. Az orvosi rendelőnkbe meg az EGYMI-be vittem, meg van az Autizmus Alapítványnál is, de ez azért elég kevéske... :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4392

• Hicudzsi
  • Hicudzsi profilkép
Szanya1 beküldte:
Ezt ki kellene plakátolni az integráló intézményekben. Na majd megoldom valahogy. :)

Jó ötlet! :) Hajrá lányok! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4393

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Segítek, mire gondolsz pontosan? A koraiba pl szívesen viszek oda pont azok mennek...

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4394

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
No, erre én is visszatérek a fórumra, ha nem gond! :)
Én a mi fejlesztőnkhöz tudom kitenni, ott is lehet egy-két érnitett szülő. Meg a gyógypedek. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4395

Tomger, az jó lenne, ha kiteszik. Meg esetleg a gyerekrendelőtökbe lehetne.
Ha sikerül végre összefutnunk, akkor elviszem (csak el nem felejtsem).

Labolen, nem gond... :cheer: Ha hajlandóak kirakni, akkor jó lenne az is.

Csináljuk azt, hogy adok egyet, és ha a szakhelyen nem is teszik ki, akkor még ki tudjátok tenni a rendelőben. És akkor semmiképp nem lesz kidobva. Hm?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4397

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk van direkt egy hirdetőtábla, amire a szülők dolgait rakják ki. Vagyis oda kitehetem. Sünöcskéék gödi szülődélelőttje is ki van rakva.
A gyrekrendelőbe nem biztos, hogy ki tudom rakatni, de szerintem nem is érdemes. Inkább a védőnőkhöz, nálunk nagyon jó a rendszer. Meg is adom a vezetőnek a címet, hogyha valakinél ilyesmi felmerül, akkor ezt a honlapot is tudja ajánlani.
Ha átküldöd emailbe, akkor kinyomtatom a4 méretben, és kitesszük mind a két helyen.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4398

Ez eszembe se jutott, hogy mailben is lehet! :ohmy: Én még csak postagalambban gondolkodom. :laugh:
Nagyon jó, csak akkor meg kell várni a férjemet, mert nála van meg a fájl. De akkor már fölteszem ide az oldalra valahova, és akkor mindenki letöltheti. Hogy ez eddig... :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4399

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
:laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4400

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen - ugye PÓK? Nagyon jó!!! Az én nagyfiam is volt pók, egész jól meg lehetett varrni:)

Szanya - Ha csak A4 a mérete akkor ez a legegyszerűbb, színes is lehet.
De azért jó lenne összehozni a találkozót a közeljövőben majd egyeztessünk:)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4401

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Igen pók. :) Teljesen oda volt a lábaiért, állandóan azokat dobálgatta. :) Meg számolta a szemeit! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4402

A fiamnak biztosan űrhajó-leszálló-lábak lettek volna, mondjuka Microbiból. Tényleg jó egyébként. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4403

Én is néztem az előbb, de nem jöttem rá! De így, hogy mondjátok, persze, hogy pók! Hogy csináltad meg a lábait?

Tomger, igen, egyeztessünk, hátha összejön a jövőhét. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4405

• zsálya
  • zsálya profilkép
Köszönöm a támogatást! és a blogbejegyzést is, mindjárt olvasom...:)

Labolen, jó a fotótok, hangyának öltözött a kisfiad?? :lol:

tegnap a pszichonéni sorolta, h mik voltak fő mutatók a vizsgálat során, pl mikor kérdezte tőle, h mit csinálna, ha találna egy pénztárcát, vagy hogy ha látná, h a szomszéd lakás füstöl, ezekre azt mondta, h nem tudom, és arra is nemtudommal felelt, hogy miért vannak egyenruhában a rendőrök. MOst hazafelé az oviból találtunk egy fél pár kesztyűt a földön, rögtön kapcsoltam, és kérdeztem Matyit, h mit csináljunk? ő pedig azonnal rávágta, h csinálhatnánk egy plakátot, és ráírnánk, hogy nálunk van egy barna kesztyű, így aki keresi, megtalálná nálunk. Na ezen vérszemet kapva (persze jól megdicsértem, hogy milyen okos ötlet) megkérdeztem, h mit csinálna, ha a szomszéd Pityuék háza füstölne, na akkor meg mondta, hogy szólni kéne nekik, h hívják ki a tűzoltókat. SZóval ez is ment (bár életszerűbb lenne, ha mi hívnánk ki a segítséget...:)). És akkor azt is kérdeztem, h szerinte miért vannak a rendőrök egyenruhában, akkor kiderült, h nem tudja, h mi az egyenruha, mondtam, h az egyforma rendőrruhát hívjuk náluk így. Erre akkor rögtön mondta, h azért kell, hogy mindenki lássa, h ők rendőrök. AZtán továbbfűzte, h a rendőrautók is ezért egyformák, bár vannak olyan rendőrautók, amiken direkt nem látszik, hogy rendőrautó, mert néha nem akarják a rendőrök, hogy megismerjék őket. SZóval mindre szerintem tök jó választ adott. És most ezen gondolkozom, hogy az, hogy ott helyben ezekre hirtelen inkább lustaságból rávágta, hogy "nem tudom", és akkor ebből levonnak komoly következtetéseket...Mert biztos, hogy van "valami", azt nem tagadom, de az teljesen máshogy hangzik, hogy ha azt mondják rá, hogy nagyon határeset, mint ha egyértelmű diagnózist kap. őrjítő ez az egész:(

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4406

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Póknak öltözött, mert valamelyik Annapetigergőben volt egy pókjelmez. Én ezt nem tudtam, és örültem, milyen kreatív. :)
lábak: szétvégtunk egy régi bársonynadrágot, és azokat tömtük ki. És egy gumiszalagra vannak varrva.
Zsálya: A leírtak alapján tényleg nagyon határesetnek gondolnám a kisfiad. De tudom, hogy sokat számít, hogy mit mondanak az orvosok, mármint a szülőnek. Egy időben én is sokat agyaltam, hogy az én kisfiam enyhe vagy sem, de igazából semmit sem jelent, legalábbis erre jöttem rá. Ugyanarról a gyerekről van szó, függetlenül attól, hogy máshoz képest hol van a spektrumon. Amit elér a fejlesztés és az idő által, azt úgy is eléri, ha enyhe, ha nem. Vagyis hogy semmit sem befolyásol, hogy milyen címkét kap.
Nem tudom jól le tudtam-e írni. De emlékszem, hogy kezdetben én is nézegettem, hogy biztos-e a dolog vagy sem. hicudzsi blogján tényleg jól le vannak írva a fázisok, és ez a tagadás fázisa az első. Érdemes elolvasni, nekem tetszett nagyon!

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4407

• zsálya
  • zsálya profilkép
labolen, igen, közben olvastam, hogy pók:) nagyon jópofa!

igazad van, ilyen szempontból tényleg mindegy, de nekünk abból a szempontból nem mindegy, hogy szerintem ha ez nincs kihangsúlyozva, hogy enyhe eset, akkor nem veszik fel az áhított suliba. Úgyhogy ha más miatt nem, emiatt jó lenne, ah ez lenne majd a szakvéleményben (mert azt oda kell adnom az oviban, és ez alapján állítják ki ők is a sulis papírjaikat). Mert ha ők azt is gondolják, h ez nem egészen határeset (ami tényleg jöhet akár ilyesmikből, h valami éppen nincs kedve válaszolni, azért nehéz 3x75 percben egy ekkora döntést meghozni), a fejlesztéseket akkor is megkapja, és ott úgyis az adott gyógyped valóban rá szabja majd, hogy mi kell neki. A suli pedig így felveszi, és ha netán mégis komoly problémák lennének, akkor pedig elhozom onnan.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4408

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Miért kell odaadni az ovinak a szakvéleményt? Ők küldték? Tőlünk nem kérték.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 3 hónapja #4409

• zsálya
  • zsálya profilkép
az ovi azt mondta, hogy ők szeretnék, ha látná Matyit szakember ezek miatt a problémák miatt, és nagyon örültek, hogy mi elvittük, mondták, hogy ha nem vittük volna, akkor elküldtek volna a nevtanba. Úgyhogy választhatok, vagy megmutatom ezt a szakvéleményt, vagy elmegyünk a nevtanba is.
Oldalmegjelenítési idő: 0.205 másodperc