LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32697

Hűha! Nagy a forgalom, megint, én meg persze megint kiestem, most éppen beteg voltam kb egy hétig, csak vonszoltam magam ... De - lekopogom jól vagyok már , újra lendületben. :)

Üdvözlök minden új anyukát, apukát a fórumon. :)

Z-nek közeledik a szülinapja és hajót szeretne. Vagy egy Titanichoz hasonlót, vagy a Bismarck hadihajót szeretné, ha olyan nincs jó az árbocos kalózhajó is - mondta ő. De a lényeg, hogy egyben legyen, mert - saját bevallása szerint elkeveri a darabokat és utána nem tud vele játszani. De legyen rajta azért mozgatható ágyú. Ja és ússzon a vizen. Jaj. Ha esetleg van ötlet, látott valaki valami ilyesmi hajót, örülnék, ha megírnátok. :) Először arra gondoltam, hogy a duplo kalózhajót megveszem neki, de ugye azon van azért leszedhető rész ... és ez utóbbi már csak abba a kategóriába fér bele, ami akkor jó, ha nincs úszó sokkéményes hajó ... Esetleg Playmobil? Tanácstalan vagyok, mert olyan kellene, ami neki is tetszik és elég strapabíró az ő játékintenzitásához. :whistle:

Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32699

Anya, a szerkesztés gomb időkorlátos, azért tűnik el egy idő után! De ha muszáj valamit utólag kijavítani, akkor nyugodtan szólj nekem vagy Labolennek és kijavítjuk.

Sebi baba, eléggé ledöbbentem ezen. :ohmy: Ilyet még nem hallottam...

Makilla, ez meg egész felfoghatatlan... :ohmy:

(Ez egy ilyen csodálkozós nap...? :cheer: )

Hogy "kiegyensúlyozottan" teljenek a napok, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32700

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: tök jó előadásnak tűnik, érdekes témákkal. Sajnos nekem a hétköznapok nem megoldhatók, így én kénytelen vagyok kihagyni. Ha valami szuper módszert hallasz, majd számolj be róla, ha lesz egy kis időd pluszban. :)

kiborulás: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32701

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32702

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32703

• April
  • April profilkép
Szanya, és hánykor vannak ezek az előadások? Csak én vagyok vaksi, hogy nem látom? :) Bár gondolom, munkaidőben, akkor nekem az úgysem jó...
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32704

Nem írták még ki, de annyit azért tudok, hogy munkaidőben lesz. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32705

Három Mackó, a playmobilos dolgok jók szoktak lenni, ha meg túl sok rajta a leszedhetö rész, akkor egy párat rá kell ragasztani.

Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32706

Frézia, legyen igazad.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32707

Frézia, jaj, legyen igazad!!!

Igen, újra itt vagyok :laugh: valamennyire vissza is olvastam, remélem stabilan jelen tudok lenni az őszi szünetig legalább :woohoo:

Üdv az újaknak! :)

Egy kis összefoglaló a nyárról :) A legjobb, legélvezetesebb, legnehezebb, legautisabb és a leghosszabb nyári szünetünkön vagyunk túl. Mimi nyáron rengeteget fejlődött, mégis autibb mint valaha. Sokkal nehezebb vele, mégis sokkal könnyebb. Nem csak leírva furcsa, ezt érezni is furcsa, vegyes érzés. Fejlődött a beszédértés és a beszédprodukció, de rengeteget!!! A legóriásibb, hogy lehet javítani a kiejtését, érzi a különbséget, élvezi ha sikerül jól mondania valamit. Persze ebből adódnak vicces történetek is. Pl. eddig a Micimackót másfél évig sziakkó-nak mondta, most próbáltuk javítani, de mivel számára a Micimackónak semmi értelme nincs, így Biciklimackónak hívja, Vizipókkal egyetemben, aki Biciklipók lett :laugh: Aztán pl. eddig ha Kisvakondot nézett, akkor szép sorjában indítottam el a részeket, valamelyik csak jó lesz alapon. Most különböző neveket adott a részeknek amivel megkülönbözteti azokat. Szépen kommunikál, nemcsak velem, de apukájával is, akinek minden este elalvás előtt ötvenszer mondja el áhítattal, hogy: "Apa" Apa meg olvadozik :lol:
Viszont ha éppen unja a társaságunkat, akkor mondja, hogy:"Menj el!" Hogy én ennek mennyire tudok örülni :laugh:
Viszont iszonyat rugalmatlan lett, idegen helyre, emberek közé alig-alig tudom bevinni. Persze ez is a fejlődés következménye, sokáig teljesen kizárta a külvilágot, ezért nem is zavarta, most meg éppen minden zavarja. A hallástréning eddig mit sem változtatott a hangérzékenységén, továbbra is befogja a fülét az oviban, és sajnos azt figyeltem meg, hogy a gyerekek hangja kifejezetten zavarja.
A legidegesítőbb viszont a bizonyos dolgokhoz való ragaszkodás. A nyár elején szinte mindennap elbicikliztünk egy szökőkúthoz. Utána, hazafelé meglátott egy játszóteret, oda is bementünk. Olyan jó kis program volt, szökőkút aztán játszótér. Aztán egyszer csak az egyik helyre lett volna idő, és jött a kiborulás. Csak együtt működik, egymás után vagy sehogy. Egyszerűen nem tudom mondjuk csak a játszótérre vinni. Vittem mobil napirendet, kiraktam itthon napirendbe, de nem megy be csak az egyik helyre. Rémálom :( Van még egy csomó ilyen vagy ilyesmi :(
Remélem ez fog javulni! (Jaj, Szanya, te erre ne is írj semmit :laugh: )

Na, röviden ennyi :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32708

Viki, de jót nevettem a Biciklimackón és Biciklipókon! :laugh: :laugh: :laugh:
A Menj el nálunk is játszik, én annyira nem örülök neki. :unsure:
A többire meg nem írok semmit... :P

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32709

• makilla
  • makilla profilkép
Agiviki hajj de ismerős dolgokról írtál..Vagy a rövidnadrág a csípős hajnalban, az egyfajta pizsama, az egyfajta szendvics- húú majdnem másfél évig!!! ugyanaz a kenyér ugyanaz a vaj ugyanaz a sonka, ha vmi változott kiakadt - volt a vacsi.. Hi-hi most a suliban nagyon változik minden, szegény tartja még a ritmust de du fél 2-kor elhozok egy zombit. Este fél8-kor már alszik.
Frézia és ha én adom meg neki a tanerőn keresztül az elérhetőséget? azt gondolom, hogy Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32710

Makilla, az Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32711

• makilla
  • makilla profilkép
visszaolvastam pár dolog még:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32712

• makilla
  • makilla profilkép
rendben akkor írok neki egy cetlit bár gondolom a papírokon látja a telszámot...

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32713

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Most indulunk L. szülinapi bulijára, sajnos két gyerek is lebetegedett, de remélem azért jó lesz. A fiam ma hivatalosan is nyolc éves. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32714

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Makilla, sajnálom, nem Rátok gondoltam, de úgy látszik mások is jártak itt pórul.
Konkrétan az említett doktornővel nekünk jó tapasztalataink voltak, 2* vizsgálta a fiamat, 2 és kb 3 évesen.
Mi sokat köszönhetünk a Korai Fejlesztőnek, másfél évig jártunk hozzájuk, ott elindultunk egy úton. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Viszont nem 50 ezer volt a vizsgálat! Hogy mennyi pontosan nem emlékszem talán 10-12000 között.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32715

labolen:
Köszönöm. Hát igen, strapabíró legyen, egybe legyen, de azért már ne legyen babás. Vannak igényei. :) Kivételesen azt hiszem egyeztetnünk kell vele, nem lesz meglepi az ajándék. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32716

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, egyetértek Labolennel..

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32717

Makilla:
Én kérdeztem a hajót. Csak legonk vagy duplonk van. Alapvetően ebben gondolkodtam eddig, mivel akkor minden mindennel kompatibilis. De szóba jött a palymobil is, mert az komolyabb, mint a duplo, de nem annyira szétszedhető, mint a lego. Igen, sajnos eszméletlen drága, főleg, ha valami méretesebb darabot vennék. Már néztem. :(
Oldalmegjelenítési idő: 0.696 másodperc