Frézia, jaj, legyen igazad!!!
Igen, újra itt vagyok

valamennyire vissza is olvastam, remélem stabilan jelen tudok lenni az őszi szünetig legalább
Üdv az újaknak!
Egy kis összefoglaló a nyárról

A legjobb, legélvezetesebb, legnehezebb, legautisabb és a leghosszabb nyári szünetünkön vagyunk túl. Mimi nyáron rengeteget fejlődött, mégis autibb mint valaha. Sokkal nehezebb vele, mégis sokkal könnyebb. Nem csak leírva furcsa, ezt érezni is furcsa, vegyes érzés. Fejlődött a beszédértés és a beszédprodukció, de rengeteget!!! A legóriásibb, hogy lehet javítani a kiejtését, érzi a különbséget, élvezi ha sikerül jól mondania valamit. Persze ebből adódnak vicces történetek is. Pl. eddig a Micimackót másfél évig sziakkó-nak mondta, most próbáltuk javítani, de mivel számára a Micimackónak semmi értelme nincs, így Biciklimackónak hívja, Vizipókkal egyetemben, aki Biciklipók lett

Aztán pl. eddig ha Kisvakondot nézett, akkor szép sorjában indítottam el a részeket, valamelyik csak jó lesz alapon. Most különböző neveket adott a részeknek amivel megkülönbözteti azokat. Szépen kommunikál, nemcsak velem, de apukájával is, akinek minden este elalvás előtt ötvenszer mondja el áhítattal, hogy: "Apa" Apa meg olvadozik

Viszont ha éppen unja a társaságunkat, akkor mondja, hogy:"Menj el!" Hogy én ennek mennyire tudok örülni

Viszont iszonyat rugalmatlan lett, idegen helyre, emberek közé alig-alig tudom bevinni. Persze ez is a fejlődés következménye, sokáig teljesen kizárta a külvilágot, ezért nem is zavarta, most meg éppen minden zavarja. A hallástréning eddig mit sem változtatott a hangérzékenységén, továbbra is befogja a fülét az oviban, és sajnos azt figyeltem meg, hogy a gyerekek hangja kifejezetten zavarja.
A legidegesítőbb viszont a bizonyos dolgokhoz való ragaszkodás. A nyár elején szinte mindennap elbicikliztünk egy szökőkúthoz. Utána, hazafelé meglátott egy játszóteret, oda is bementünk. Olyan jó kis program volt, szökőkút aztán játszótér. Aztán egyszer csak az egyik helyre lett volna idő, és jött a kiborulás. Csak együtt működik, egymás után vagy sehogy. Egyszerűen nem tudom mondjuk csak a játszótérre vinni. Vittem mobil napirendet, kiraktam itthon napirendbe, de nem megy be csak az egyik helyre. Rémálom

Van még egy csomó ilyen vagy ilyesmi

Remélem ez fog javulni! (Jaj, Szanya, te erre ne is írj semmit

)
Na, röviden ennyi