LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32439

• makilla
  • makilla profilkép
Az van lányok, hogy jöttem írni de a nézek ki a satuba fogott fejemből állapotban vagyok.
egyébként Pocok úr kruppos, ma itthon volt, holnap is, pihen egy kicsit legalább - ill nem mert a házi nagyon sok és jobb ha velem tanul de én dolgozom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32440

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32441

• makilla
  • makilla profilkép
Champ azért nem semmi, hogy a tesód mit elért. Pláne nekem az egészben a legérdekesebb az,, hogy olyan szakmát választott ahol masszívan emberek közt kell lenni. olyan ez mint egy tréning...:-) csak persze ez komoly dolog..

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32442

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Lucy, Makilla, Süni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Suli: a héten már volt angol óra is, állítólag a fiam nagyon elemében volt. :) Bemutatkozni tanultak és a színeket és nagyon klassz, több területet fejlesztő feladatot: színkódos színezés volt, de angolul voltak megadva a színek. Már harmadik éve jár suliba, de tegnap délután volt először, hogy amikor meglátott, rohant a padjához a feladatlapért és eldicsekedett vele. Apával a bolt parkolójában találkoztunk, neki ott nyomta a képébe. :)
Várjuk, hogy lesz-e idén töri is, de az a szaktanár leterheltségétől függ.
Nagyon fáradt, amikor megyek érte, de nem kezelhetetlen, inkább zombis. Otthon rögtön ül a gép elé, érdekes, de pihenteti, mert aztán 9-ig bírja, akkor alszik el.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32443

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Gépezés: nálunk is suli után azonnal gépezés megy, L-t is kikapcsolja, feltölti. Utána lehet kimenni a játszótérre, vagy ha rossz idő van, mint most, akkor igyekszem majd valami benti elfoglaltságra rávenni. Nehezebb, ha bent vagyunk, ha nem megyünk el, akkor könnyebben leül újra a gép elé.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32444

• Luculus
  • Luculus profilkép
Sziasztok!Egy hasonló témájú fórumos oldalon kaptam ezt a tippet,hogy talán itt találok olyanokat akiknek személyes tapasztalata van a Benedek Elek
Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézetről.Általános iskolát keresünk autizmus spektrum zavarral.Írjatok nekem legyetek szívesek jót is rosszat is ki amit tud róla,nagyon köszönöm.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32445

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Üdv Luculus! Én írtam neked ott, örülök, hogy itt vagy. :)
Remélem hamar kapsz majd infókat, amúgy az elmúlt pár napban beszéltek pont erről a suliról itt többen is, olvass vissza pár oldalt. Ha be vagy jelentkezve a fórumba, akkor a rejtett hozzászólásokat is tudod majd olvasni.

Azt kérdezném még, hogy hány éves a gyereked, mikor kezdené a sulit (ősszel vagy évközi váltás miatt kerestek)? Milyen osztályban gondolkoztok, normál vagy tanakos tanmenteset, vagy fejlesztőt?

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32446

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Luculus:
Üdv a fórumon! :)
Én is olvastam a kérdésed a másik fórumon. Te ugye a pesterzsébeti Benedek Egymire gondolsz?

Az itteni fórumozók is arról beszéltek vagy inkább a zuglóiról? Mert én idáig azt hittem, hogy a zuglóiról, de lehet, hogy én értettem félre. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32447

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Miri: nem mondod, hogy kettő van??? Ugyanezzel a névvel? :blink:
Ha a másikról van szó, akkor bocs, hogy akaratlanul is megtévesztő voltam... :blush:

Amúgy Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32448

• Luculus
  • Luculus profilkép
Köszönöm,megpróbálok visszaolvasgatni.A Pesterzsébeti Benedek Elek infója jól jönne,mert kerületiek vagyunk.4éves a kisfiam,nem vagyunk le- elkésve csak előre szeretnénk tájékozódni úgy tudom sok helyen már jó előre várólistára kell jelentkezni.Mi még teljesen laikusok vagyunk egy éve kaptunk diagnosztikát azóta próbáljuk felvenni a ritmust:).Fogalmam sincs milyen osztályban gondolkozunk:),tudod ő nagyon értelmes, jól beszél,jól értelmez, jól reagál viszont ha 10embernél több van körülötte kikészül befogja a fülét,stb,stb.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32449

Luculus, szerintem nincs most a fórumon senki, akinek odajár a gyereke, mi a zuglói hasonló nevű intézményt ismerjük.
Jókat hallottam erről a suliról, de szerintem ha a fiad jól beszél, akkor alapítványiban gondolkozzatok. Vagy támogatott integrációban. A tömeget majd megszokja. Meg feladatvégzés közben egyhelyben vannak, nincs akkora zaj, mint mondjuk egy oviban, szünetben meg be lehet menni valami csendesebb helyre egy asszisztenssel. Szerintem ez áthidalható. De 4 évesen még korai tájékozódni, 7 éves koráig maradhat oviban.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32450

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ha még csak érdeklődtök, akkor szerintem érdemes elolvasni ezt a cikket:
auti.hu/index.php?option=com_content&Ite...&id=854&view=article

Ez meg az alapítványiakról szól, amit Szanya említett.
auti.hu/index.php?option=com_content&Ite...&id=894&view=article

Szegregált normál tanmenetű akkor merül fel megoldásként, ha a gyerek valami komoly ok miatt nem integrálható. De ezek is csak max alsóban vannak, felsőben már nincs szegregált normál tanmenet. 4 évesen viszont nem tudhatod, hogy 7 évesen hogy fog viselkedni, szóval ezt úgy hat évesen lehet majd eldönteni, hogy mégis merre tovább.

Most hová jár?

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32451

• Luculus
  • Luculus profilkép
A Ferencvárosi Komplex Óvodába Vágóhíd utca,jól érzi magát ott,kiscsoportlétszám van.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32452

Champ,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32454

• makilla
  • makilla profilkép
Frézia :laugh: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32457

• Anya
  • Anya profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32460

Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Makilla, jobbulást!

Frézia,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32461

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya, Lucy:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Jobbulást minden gyógyulásra várónak!

Ma volt Gizmo a Flórában, hát új hely, ennek hatására nem ivott. A drágámat jól kifáraszthatták, mert most nem rohangál, hanem a kanapén elnyúlva kosárlabdát néz a tv.-ben. Ritka egy állapot! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32462

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
elvileg elég lesz a MÁK-kártya, mi csoporttal megyünk, minden évben mennek, így nem tudom, mi szükségeltetik ezen kívül még esetleg.
A gyógypedagógus nem is tudott róla, hogy vannak ezek az újfajta fényképes igazolványok :ohmy: .

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 9 hónapja #32463

Ki tudja, lehet, hogy nálunk is kitalálják, hogy mennek. Holnap megkérdezem. Ha viszont nem, akkor csak délután tudok kimenni a gyerekkel, maradtok addig, Lucy?

Süni, volt üvegpohara? Mondtak valamit a történtekről? Mármint arról, hogy mit csináltak?
Oldalmegjelenítési idő: 0.834 másodperc