LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32220

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Basszus, tényleg csak pszichiáter, bocs... :blush: :whistle:

Daniel: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32221

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ, Szanya: Suliba én feliratozom a poharat, fogkefét, fogkrémet és a törülközőt. Azt hiszem a folyékony szappant is, de lehet az közösben van. Szalvéta meg zsepi közösben van. Jó hogy írjátok, lehet beviszek pluszban megint kekszet, hogy ha nagyon nincs semmi ebédre, akkor tudjon enni pluszban valamit. (pl egy gyümölcsleves-makaróni kombóval ő teljesen meg van lőve, ahhoz még kenyeret sem kapnak. :( És amilyen szuper rugalmas, nem is eszi meg, ha viszek be neki valami mást enni...)
Papír is név nélkül megy be nálunk.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32222

• makilla
  • makilla profilkép
látom már mindenki nagyon izgul és készül, mi is... Gyerek tegnap óta a táskával játszik ki bepakol stb.,.
szanya Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32223

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Daniel/Gabi: ha Pest van a legközelebb, vidd a Korai Fejlesztőbe. Nagyon pici még nem hiszem hogy diagnózist kaptok, ami nem is baj, nem is látom értelmét hogy egy ilyen kicsi gyerek diagnózist kapjon.
Amit tehetsz, ha meg tudod oldani. Olyan bölcsibe kerüljön, ahol kevesebben vannak, kisebb a nyüzsi, átláthatóbb a rendszer. Amíg nincs diagnózis a rossz beszédértést hangsúlyoznám a pedagógusoknak, hogy legyenek emiatt elfogadóbbak vele.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32224

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Vácon van speciális bölcsőde. Olyan jellegű, hogy két szoba egybe van nyitva az egyikbe az SNI, másikban az Nt. gyerekek, szabad az átjárás. Az udvaron is közösen vannak. Van fejlesztő szobájuk is. Nekem nagyon tetszett anno amikor megnéztük, de kissé, mint minden ilyen jellegű intézményre nem sok pénzt szánnak és ez néhol látszik.

Holnap iskola, nem tudom, hogy készülünk el a 6:17-es vonat indulásáig. Még így 9kor is ásítozom.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32225

Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni, nem is mondd a korai kelést. A felújító munkások fél 8-ra jönnek, hogy fogok tudni úgy felkelni, hogy minden le legyen takarófóliázva addigra????

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32226

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya: Ha este elpárolgott már a család, lehet takarófóliázni és akkor aludhatsz pár perccel tovább.
Mi ebéd után megyünk át a "birtokra" és cipeljük a szobából a konyhába a még ott maradt apróságokat. Hétfőn jön a S. csiszolni a parkettát. Remélem nem akkor találják, majd ki, hogy jönnek ablakot szerelni, amikor a lakkozás száradását várjuk. ;) De olyan szép lesz! :blush:

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32227

Süni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32228

• Daniel
  • Daniel profilkép
Tomger köszi ha megyek a bölcsibe megszámolom a gyerekeket :D De szerintem nincsenek sokan :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32229

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető
Labolen,Szanya remélem a fiúk jobban vannak.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32230

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Gabi, a fiam nem járt bölcsibe és nincs infóm az ausztriai viszonyokról sem, de:
azt szokták javasolni, hogy a mi gyerekeink inkább kis létszámú oviba/iskolába menjenek.
Ennek több oka is van, talán a legfontosabb:
Több gyerek= magasabb alapzajszint, nem jó (megterheli az idegrendszert, nehéz szűrni a gyereknek). Mo-on úgy rémlik bölcsiben 8-10 főnél nem szoktak több gyereket tenni egy csoportba, ez teljesen rendben is van. Ennél magasabb létszám nem szerencsés.

Egyébként a közösség nagyon jó hatással van a beszéd beindítására is :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32231

Hevi, aranyos vagy! Sajnos semmi változás, ill. 37,8, ami nem jó jel.

Bölcsi: a beszéd beindítására szerintem akkor van jó hatással a közösség, ha van babzsák meg hátsó prompt meg esetleg PECS is. Egy "majd elvan itt" típusú helyen semmit nem lehet fejlődni, viszont folyton beteg lesz a gyerek. Ráadásul ahhoz, hogy felgyorsuljon a komm. fejlődés, kellenek adottságok, egy idegrendszeri érettségi szint is. Én egész apró korától hordtam a gyereket családi napközibe meg mindenhova, semmi értelme nem volt (komm. szempontból). Mert még nem tartott ott az idegrendszere. (Nem tudom, hogy most tart-e már ott...?) Persze nagyon sokat tanult a gyerekektől (már az oviban, 4 éves kora után, előtte semmit), de inkább csak szociálisan, verbálisan sajnos semmit. Szóval van akinek bejön, van akinek nem.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32232

• makilla
  • makilla profilkép
Vigyázni kellett ma még 3 gyerekre. átgondolom legközelebb...
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32233

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Makilla: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32234

• makilla
  • makilla profilkép
Ez igaz ott a pont! Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32235

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Drukkolok a kis elsősöknek! Remélem, hogy jól fognak alakulni a dolgok! :)

Szanya, én is pont azt akartam kérdezni, hogy Z. jobban van-e már? Akkor így nem is tud menni holnap, gondolom. :whistle: Jobbulást kívánok!
Amúgy Á. is pont betegséggel kezdte az első osztályt, kihagyott rögtön 2 napot az elején, és csak a következő hét elején ment. Azért nem nagyon bánta, hogy nem kezdett a többiekkel, de közben meg izgult, hogy milyen is lesz az iskola és így később tudta meg.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Lucy:
Én is gratulálok neked! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32236

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Miri,
köszi :) !
Nektek is meg mindenkinek szerencsés suli- és ovikezdést kívánok :) !
Én kezdek izgulni, főleg a gyerekem miatt (lehet, inkább saját magam miatt kéne? :unsure: ), mondja ugyan, hogy várja az ovit meg egyebek, de emellett még lesz azért változás a mindennapokban, remélem, minden jól sül majd el.

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32237

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32238

• April
  • April profilkép
Sziasztok,
én is mindenkinek sikeres iskolakezdést kívánok, elsősöknek, nagyobbaknak is, na és persze a kisebbeknek is :)
És jobbulást, Szanya...

Válasz: Autizmus mindennapok 10 éve 10 hónapja #32239

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Én leadtam a csomagokat a suliban! :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.701 másodperc