LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30810

• Véda
  • Véda profilkép
  • Nem elérhető
  • 6 éves auti a kisfiam, 12 éves a nagylányom
Manka!

De jó érzés ezeket az örömteli sorokat olvasni! :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30811

Manka
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Veda:
Aranyosak ezek a sztorik :)
Frezia
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30812

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Remélem lesz hamarosan olyan időszak, hogy vissza tudom olvasni amiket írtatok.
Maci a Te hsz-odat olvastam.
Én abban az egyben vagyok biztos, hogy a nagyfiamat semmilyen vizsgálatra nem viszem el. Mert tuti lehet valamit találni, ami nem tökéletes.Viszont megfelelő fejlesztést ilyen szinten már nem. Azért kíváncsi vagyok Maci, majd írd le, milyen figyelemfejlesztést kap a fiad, meg az hol lesz lemérhető egy kitűnő tanulónál, hogy az ő figyelme a fejlesztésektől javul e még.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30813

Harom maci
Epp ilyesmit gepelgettem, mikor olvastam Tomgert...En is ugy gondolom, hogy a gyerekek nagy szazalekanal "talalnanak valamit" ha a szulok elvinnek oket vizsgalatra. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30814

Zorka, Tomger:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30815

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Véda, Zorka: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30816

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Manka:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30817

• makilla
  • makilla profilkép
Nálunk ilyen ottalvós buli a közeljövőben, meg sztem a távoliban sem- Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30819

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Miri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30821

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Manka: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tábor:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Miri: a Sziklakórházról most láttam nemrég megint egy filmet, ami nagyon tetszett. Ami fura volt, hogy nem magyar volt a film. Mutatták a Gellért-fürdőt is és az alatta lévő rendszert is, nagyon tetszett, bár egy két helyen volt propaganda szöveg.

Hogy álltok a fényképezővel?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30826

szia wertzuz, új vagyok a fórumon, de nagyon érdekel, hogy végül mi lett az ovival, hova mentetek? kisfiam szeptembertől a prizmában kezdi az iskolát (nagyon nehéz döntés volt, mert persze a legjobb biztos egy alapítványi volna, de erre sajnos nincs lehetőségünk, és az iskola része azért nem tűnt annyira szörnyűnek, vagyis eléggé, de a tanítónéni és a gyógyped asszisztens nagyon szimpatikus volt......). nem nagyon lehet ép értelmű autistáknak iskolát találni - mármint olyanoknak, akiknek nem javasolják a nagy létszámú osztályokat (így az integrációt). Ja és gratula beszédes kisfiadhoz :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30827

bocs, ez nem jött össze, új vagyok. azt hittem, ha állok egy bejegyzésen és ott megnyomom a választ, akkor arra a bejegyzésre fog válaszolni. szóval, az előző írásomat wertzuz 10 hónappal ezelőtti hozzászólásához akartam hozzáfűzni, hátha így is megtalálja :). bocsi a kavarásért

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30828

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bubbanto: Üdv itt. :) Wertzuz sajnos egy ideje már nem írt, lehet, hogy olvas minket, és akkor válaszol a kérdésedre. Addig is nyugodtan írj magatokról, vagy az olvasottakhoz kapcsolódóan.
Ezek szerint most lesz elsős a fiad a Prizmában. Normál tanmenettel, milyen osztályba fog járni? Mit mondanak a felsőre vonatkozóan, meddig maradhattok? Az én fiam most végezte az elsőt a Szellőben, ő is normál tanmenettel. Igazad van, sajnos nem sok hely van a mi gyerekeinknek, akik integrációra még nem alkalmasak, de normál tanmenetere igen. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30829

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Most is csak beugrottam, ez többeknek érdekes lehet:

logopedia.postr.hu/files/spanyol_gyujtemeny.pdf

Találkozóról remélem szóltok! Pusszancs

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30830

szia labolen, rólunk csak annyit, hogy kisfiunk 7 éves, nemrég kapta meg az auti kódot, bár én már kb. 1 éves kora óta nyaggattam mindenkit, hogy valami nem stimmel, aztán 1 év múlva már a szakértők is belátták, hogy ühüm, valami tényleg nem stimmel, azután folyamatosan körbelődözték az autizmust, de nem f84-es volt, és akkor ha jól emlékszem idén, vagy tavaly év vége felé már nemcsak körbelődözték, hanem konkrétan megkaptuk az f84.9-et - azaz ő nem aspi, meg nincs kiemelkedő iq-ja (ahogy olvastam, itt jó sokan vannak ilyen gyerekek), hanem csak simán fura, meg más, de nagyon cuki.

sajnos, nem normál tanmenettel fog tanulni, de azt mondták, hogy differenciáltak, azaz elméletileg egyéni képességek szerint megy a tanítás. mondtam a tanítónéninek, hogy azért az alapcélunk a visszaintegrálás volna, ő meg lelkesen bólogatott. no, majd meglátjuk. itt van felsőtagozat is, de nem gondolom, hogy akkor még itt leszünk. amúgy még a szellő is szóba jött, dehát nem vagyunk 3. kerületiek, meg még az újpest egymi is (ez utóbbi tényleg nagyon jónak tűnt, csak relatíve messze van, meg ilyen-olyan egyéb problémák miatt végül nem azt választottuk). azóta folyamatosan izgulunk, hogy jól döntöttünk-e, hogy nem az újpestibe, meg mittom én hová, de majd kiderül. ha nagyon nem jó, szerintem, még tudunk változtatni akár egy fél év után is.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30831

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szia Bubbanto!

Vicces a nick neved! :)

Jól értem, majdnem 5 év volt, mire diagnózist kaptatok? Ez azért elég hosszú... :(

Az én fiam is a legritkább AS diagnózist kapta, a pervazív zavart. Mi másfél évvel a fejlesztések megkezdése után kaptuk, kb. 4,5 éves korában és én ezt is hosszadalmasnak tartottam.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30832

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Bubbanto: A korábbi hozzászólásod miatt gondoltam, hogy normál tanmenettel mentek, mert hogy azt írtad, milyen nehéz nekik sulit találni.
Az Aspergerhez nem kell kiemelkedő iq érték, hanem normál vagy afeletti, és időben beindult beszéd. Vagyis ha már mondjuk 90-100-as iq értéket mérnek, és másfél évesen már mondott szavakat, akkor megkaphatta az asperger kódot. Régebben, mert mostanában már mindenki egységesen ASD diagnózist kap, ha jól tudom. És hogy milyen iq-t mérnek az nagyon függ a felvevőtől, a teszt formájától, a gyerek hangulatától, figyelmétől... Rengeteg dologtól.
A másik, amit írni akartam, hogy ha tanulásban akadályozott tanmenettel indul, és annak megfelelő bizonyítványt kap, akkor később nem is tudom, hogy lesz-e lehetősége integrációra. Ha elkezdik normállal, és egy év után döntenek, akkor könnyebb. Ezért kérdezném, hogy a szakértői papíron milyen tanmenetet írnak.
A felsőt is amiatt kérdeztem, mert felsőben már nincs normál tanmenet. Itt a Szellőben van egy összevont osztály, ahol 1-4-ig van normál tanmenet. De ha bírja a gyerek a normált, akkor itt két évet maradhat, utána integrálják, legalábbis megpróbálják. És itt is van több olyan gyerek, aki elindul az elsőben normállal, és másodikra vált tanakra, vagy ismétli az elsőt. Elég nehéz az elsős anyag, még normál iq tartománnyal is, ha a beszédértés annyira problémás.
Nem riogatni akarlak, a differenciált oktatás nagyon jó, csak írom, hogy sok tényezős a dolog, és eléggé képlékeny.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30833

• Véda
  • Véda profilkép
  • Nem elérhető
  • 6 éves auti a kisfiam, 12 éves a nagylányom
Sziasztok!

Mi most viszonylag jól... :)
Holnap megyünk utoljára oviba, vasárnap ovis ballagás...

Champ!
Hogy alakult a vendégeskedés?
Hányan jönnek? Lesz valami program? (Bár, ahogyan benneteket ismerlek, tuti! :)

Bubbanto!
Üdv.itt!
Érdekes ez az asperger dolog. Csabinál is volt szó arról, hogy az, de ő későn kezdett beszélni, és az IQ-ja is (ha ez a mérés reális eredményt mutat) éppen csak súrolja a normál övezetet. (70-80 közötti.)
Drukk az iskolakezdéshez! :)
Mi is most kezdünk és sztem még fel sem fogtam... (Meg ő sem... :whistle: )

Labolen!
Írtam privit! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30834

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Véda:
Anyósom és apósom jött. Nem vezetnek, így igazából csak a játszótér, bicózás, görkorizás marad, de hétfőn bebuszoztak a legközelebbi Tescoig.
Ma jönnek Tatára, remélem nem fog esni az eső. Kisvonat, fagyizás, ilyesmik.
Holnap dunapart nálunk, remélem, hogy időjárás nem ír felül mindent. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 1 hete #30835

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Véda: köszi, megkaptam. Válaszoltam is mailben. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.677 másodperc