Szanya, Igen ezek a problémák a Sallys példára G nél is megvannak + szerintem a 6-7 képkocka folyamatában elveszítené a történés összefüggését, tuti.
A három szóból neki is csak a
tud van meg. Viszont az sem abban az értelmében amiben itt kellene, hanem a képes rá értelmében (pl Anya tud főzni, apa nem tud. - nem tanulta meg- és nem a nem
tudja mert nem látta ... )
Pedig milliószor hallja hogy ,,nem tudom" de tuti hogy nem érti, ő maga nem is használja csak mondjuk feladatozás közben

Sztem beszédben konkrét példákban kell erre rákoncentrálni:
Tud - Pl Apa hazajön a munkából és megmutattatni a gyerekkel amit kapott és jól hangsúlyozni, apa nem tudja, mert nem volt velünk, apa nem látta. Sztem millió ilyen példán keresztül fog lassan leesni. Persze a mesékben lévő példák is jók, de a saját tapasztalat a tuti.
Gondol - barkochbával szerintem tuti megérthető, jól leegyszerüsítve kis rajzos megsegítéssel. Babazsákba nem próbáltatok?
Hisz- ez egy magasabb szint a (gondol/tud-nál), ezt már nagyon meg kell segíteni képekkel, bár van ötletem, de túl sokáig ott kell tartani a figyelmét én ezzel még nem szívatnám magamat...
Szuper, hogy beindultatok a logopédiával, legalábbis a nyelvtannal:) Hiszen ezek az Én is tudok beszélni-ben is benn vannak.
Érdekes, én nézegettem a Játékházat a Krasznarnal, de valamiért félretettem. Olvasást tanít, nem? Persze Z már kezd olvasni is, úgyhogy ez így együtt nagyon kerek lesz nektek.
Biztos vagyok benne, hogy ha így végig tudsz menni ezeken a legegyszerűbb szerkezeteken hamar látványos javulást tapasztalsz Z-nál!