LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4000

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Bundáskenyér, szóhoz sem jutok.
Remélem legalább Te egészséges vagy, nagyon igazságtalan tud lenni az élet.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4001

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Azért, hogy írjak valami pozitívat is: A héten megvoltak az első, magától használt (tehát nem pecsel betanított) tőmondataink.
A saját fényképe láttán az egyik: Eő aai puo (Gergő mandarint pucol)és Leee a uáauó(Leesett a kukásautó)-miután a polcról valóban leeset a kukásautó.És ezeket teljesen magától, nem mondtam neki előtte! B) Szóval vannak azért ilyenek is.
De általában minket echolálgat vissza, közvetlenül miután mondunk valamit ismételi.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4002

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Kimni
Bundáskenyér , apbszolut profi diabétesz ügyben :) , ez a szakmája szerencsére :) .

Tomger ,
Az Én fiam , most 9 évesen beszélgetett hosszan és témát is válltott egy kisfiúval, ment az eszmecsere .Nagyon boldog vóltam és jó volt őket látni .
Remény van . :) :) :) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4003

Tomger, mi korábban úgy adtuk be a gyógyszert, hogy elkaptuk ketten, lefektettük, gyógyszer kanálba, be a szájába, száj becsuk. Így sikerült beadni, előtte iszonyú küzdelem volt, és mi is szaladgáltunk új receptért, mert kicsapta a kezünkből.

Az önálló mondatokhoz gratulálok!!! Ez egy nagyon fontos lépés! Nálunk ez 4 éves kora után volt! Hogy mondhatsz ilyet, hogy vakot látni, mikor pont most mondott magától mondatot! Nagyon örülök!!! Lesz ebből még beszélgetés. :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4004

Jobbulást minden kis betegnek. Szerencsére mi - a hidegebb lakás ellenére is - viszonylag jól vagyunk.
*
Kezdetek tényleg megrémíteni ezzel az iskola dologgal. :(
*
Mi az a magatartás probléma? Illetve milyen gyerkőcöket sorolnak ide?
*
Tegnap a fiam napocskát és felhőt rajzolt a maszek fejlesztésen. Otthon meg egy űrhajót. El vagyok ragadtatva. :laugh:
Viszont itthon elég bambula ő is, és nagyon nehezen alszik el, pedig mostanában ez nem volt komoly gond. Talán az időjárás teszi? Azt gondolnám, hogy a hideg jobb alvásra készteti a gyerkőcöket. Meg azokat az ételeket sem nagyon akarja megenni délben, amit eddig simán, megint küzdünk egy kicsit, megint finomságot kell beigérnem, hogy hajlandó legyen megenni az ebédet.
Egy hónapra abbahagytuk az omega kapszulákat kisérletképpen, lehet, hogy ennek a hiánya okozza ezeket? Ennyi idő alatt is megmutatkozna a hiánya?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4005

Én nem tudnám pontosan megmondani, mi ez a magatartásos SNI kategória, de egyet láttam élőben. Mikor a BHRG-be jártunk. Szerintem egyszerűen rossz volt a gyerek, mint az ördög. Sajnáltam az anyját. :( Meg a többi gyereket, akiket szekírozott folyamatosan.

Nagyon ügyes! Űrhajót! Nem semmi! Enyém utasításra embert és napot tud rajzolni, és slussz. De az ember se tökéletes, mert a fejéből akarja a kart indítani mindig.

Szerintem nincs köze az omegához (legalábbis nekünk semmilyen hatása nem volt, se míg szedtük, se mikor elhagytuk). Hullámzóak a problémák, épp most beszéltünk ilyesmiről a napokban itt.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4006

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
HáromMackó
3. Magatartási zavarok

Jellemzői a visszatérő és tartós disszociális, agresszív vagy dacos magatartássémák. A viselkedés erősen eltér az adott életkorban elvárhatótól, a szociális elvárásokat durván áthágja.

Sokkal súlyosabb lehet, mint egy gyermekcsíny vagy egy serdülőkori lázadás és hosszan tart (hat hónap vagy annál hosszabb ideig). Jellemzi még: nagyfokú harcosság, társakkal, tárgyakkal, állatokkal szembeni durva bánásmód, fenyegető erőfitogtatás, indulatkitörések, iskolakerülés, hazudozás.

A fejlesztés elvei, módszerei, feladatai:

a) A tanuló optimális helyének megválasztása a pedagógus kommunikációs jelzéseinek megfelelő érzékelésére.

b) Az egyénhez igazított követelmények kialakítása a gyermek képességeinek, érdeklődésének, terhelhetőségének ismeretében.

c) A tanuló viselkedésének (kommunikációjának, önbizalmának, magabiztosságának, önérvényesítésének, cselekvéses, illetve verbális megnyilvánulásainak) megismerése siker vagy kudarc esetén. Ennek alapján a tanuló alkalmazkodásának, a kortárs csoportba való beilleszkedésének segítése.

d) Együttműködés a családdal és más szakemberekkel.

e) A fejlődés segítése gyakori pozitív visszajelzésekkel, a sikerélmény biztosítása.

Forrás:
Krasznár Felícia

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4007

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Most telefonáltam az egyik integráló 3 ker. suliba, de sajnos csak a titkársággal tudtam beszélni. Viszont annyit mondtak, hogy kiscsoportokban integrálnak autikat, és igaz, hogy nem vagyunk körzetisek, de emiatt nem utasítank el élből, mert van valamennyi keretük a körzeten kívüliekre is. Hétfőn telefonálok újra, majd meglátjuk mit mond az igazgató.
Mindenesetre ez már biztatóbb.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4008

Ez jól hangzik! Vajon mit jelent, hogy kis csoportban integrálják őket? Hogy az autik vannak csoportban, vagy azt, hogy alacsony az osztálylétszám?

Túléltük a farsangot. :) Kicsit nehéz volt ráhúzni a jelmezt, de aztán már nem volt gond. :) A fotókat még meg se néztem.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4009

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen drukkolok!

Szanya, hogy érezte magát a fiad?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4010

Szanya1:
Gyakorlatilag két héttel ezelőtt rajzolt először maga, de erősen kellet instruálni, hogy mit hova rajzoljon, meg, hogy legyen keze lába, szarva stb., és folyamatosan kellett igazgatnom a tollat a kezében, hogy ne a tetején fogja, meg ne döntse el majdnem vízszintesig.
Aztán tegnap kértem,hogy rajzoljon egy kört, rajzolt egy szép nagy zárt krumplit, majd őrült firkálásba kezdett, s hozzá berregett (ahogy űrhajózni szokott, és a nagy firka végére lett egy űrhajócska is (gyakorlatilag egy közepes hosszúkás krumpli, benne egy kicsi krumpli az ablaknak, meg 3 rakéta főkrumpli végén, és egy girbe-görbe vonal a főkrumpli tetején csúcsnak. A rajzocskát feldátumozva elraktam. :) Este meg mentem a gyógypedhez és ő meg újságolta, hogy rajzolt neki a kérésére egy felhőt és egy napocskát. Délelőtt meg hajlandó volt kiszínezni egy Verdás autót (igaz tulajdonképpen pirossal telibe firkálta az autót, de mégiscsak színezett). Talán megindul szép lassan efelé is.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4011

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ennyit mondtak, hogy úgy 10-12 fős osztályban vannak, de nem hiszem hogy ez szegregált lenne. Amúgy a Zápor utcai sulit hívtam fel. Kérdeztem a tanmenetet, de nem nagyon volt világos. Azt mondta rendes tanterv szerint mennek, de hát ugye foglalkozik velük fejlesztő meg logopédus, és hát ahogy megy úgy haladnak. De mondom, majd hétfőn visszatelefonálok.
Mi is túléltük a farsangot, Latka nagyon izgatott kis pók volt. :) Sokkal jobban viselte, mint tavaly. Nem menekült ki egyszer se, egy fél órán át ült és nézett meséket, amiket szülők adtak elő. Táncolt is az unokatesójával párostáncot, versenyben is részt vett és még a körbemászkálós székfoglalós játékot is csinálta ügyesen. Nagyon büszke voltam rá, és nagyon örültem annak, hogy láthatóan jól elvolt. Még a lufikat is elviselte! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4012

labolen:
Hát tényleg ügyes volt. :)
Nem szereti a lufikat? Az én fiam azt a hangot nem szereti, amikor a levegő kijön a lufiból.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4013

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó:ügyes a kisfiad, hogy ilyen jól rajzol! Mi is mostanában kezdünk el rajzoltatni, mert magától ő sem csinálja. Én úgy kezdtem, hogy feladat volt, hogy amit a lap egyik felére rajzoltam, azt másolja át a másikra. Így tanult meg embert rajzolni, (no meg csipogós videóval) :)
Tegnap kértem rajzoljon cicát, és előtte egy nappal már kellett neki másolnia egyet, így most meg minta nélkül lerajzolta. Sőt, ő még nyakat is rajzolt, pedig én azt nem is szoktam. Szóval alakul ez, csak gyakorolni kell. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4014

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ő nagyon fél, hogy kipukkad, de most is szólt, hogy ne nyekergessék. vagyis mikor csiszatolod rajta az ujjadat, akkor rossz a hangja. De most nem félt a kipukkadástól. :)Bár ha a kisöccse kezében látná, akkor biztos visítana, mert tudja, hogy ő kippukasztja, mert kis ügyetlen még a lufikhoz.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4015

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: nálatok hogy ment a farsang? Nem zavarta a hangzavar? volt mászkálás?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4016

labolen:
Hát abban nem vagyok biztos, hogy magától tudna embert rajzolni. Mikor a Babócát és a Bogyót rajzolta, akkor mondani kellett, hogy rajzolj egy kört a fejének, most rajzolj egy kört a pocakjának (mondjuk magától a kis kör alá rajzolta nagyobb pocak kört), most rajzolj neki kezet, most rajzolj neki lábat, legyen szava is, ( csigaházat már ő rajzolta magától). Rajzolj neki szemet (jó helyre rajzolta), és ő mondta hogy meg kell mosolygós száj is, és rajzolt mosolygós szájat is :) . Ha csak úgy mondom, hogy rajzolnál nekem ezt vagy azt, nem csinálja, azt mondja ő nem tud. És lehet, hogy ha nem súgja valaki a fülébe, hogy még mi kell rá nem is menne, de lehet, hogy egy-két hónap múlva meglep valami széppel ismét. Úgyhogy azt mgé nem mondanám, hogy tud rajzolni, de nem reménytelen, az biztos. :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4017

szava = szarva akart lenni ... :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4018

Állítólag jól érezte magát és a fényképeken is ezt látom. Mindenhol ugyanaz volt a program???? Nálunk is székfoglaló volt meg lufizás! :ohmy:
Kibírta a zajt, játszott a gyerekekkel, még a bábelőadást is megnézte! Egy kislányon meg olyan szoknya volt, amin csörgős díszek voltak, na az nagyon tetszett neki. Le van fotózva, ahogy a kislány előtt guggol és csörgeti a szoknyáját. :) Ez persze tetszett a gyerekeknek is. :) Jó kép. :)
Volt mászkálás, de nem egymás csoportjába, csak a tornaterembe és vissza, úgyhogy nem volt gond.

Tényleg kár, hogy nem tudunk egymás közt képet mutogatni. Megnéztük, sajnos fizetős a bővítményprogram. :( Aktivizálni kéne magam, szponzorokat keresni, egy csomó ötletem lenne még, de az így hobbiszinten már nem megy.

HáromMackó, nagyon jól hangzik ez az űrhajó rajz! Nagyon ügyes! Az benne a jó, hogy kitalálta, mit akar rajzolni (ez már magában nagy dolog!) és úgy megvalósította, hogy felismerhető lett! Nálunk az oviban karácsony előtt feladat volt, hogy rajzolják le a gyerekek amit kapni szeretnének. Talán 3-at lehetett felismerni, pedig a csoport többsége nagycsoportos korú. Pedig amúgy ügyesek, nagyon szép munkák vannak kint mindig a folyosón.

Labolen, ez a suli engem is érdekel! A 3. kerület nekünk is jó lenne tulajdonképpen. Nincs annyira messze és ott lakik apukám, át tudunk jelentkezni (akár költözni is).

Van még egy hírem: új gyógyped.-et kaptunk, aki valami új fejlesztési módszert fog bevetni. Állítólag mostanában fejlesztették, számítógép alapú. Majd beszámolok, ha már láttam, miről szól tulajdonképpen.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #4019

• glevike
  • glevike profilkép
Edina, kérdezhetnék a gyógyped. asszisztens tanfolyamról, ahova jársz?
Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc