LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29180

• makilla
  • makilla profilkép
akartam még tegnap ezzel a gondol dologgal kapcsolatban írni Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29181

azoknak akik eddig lemaradtak az iskolas esemenyeimrol. Kerestem iskolat a gyereknek, de elsosorban olyan helyet, ahol van gyogypedagogus (ha kell kenwel legyen) es elfogado leendo osztalyfonokot. Szerencsere talaltam. Az iskola altalanos es gimnazium is egyben, ezert ket igazgatoja van. Altalanosban egy holgy, gimnaziumban egy fwerfi. Ugy tudtuk, hogy az SNI-s gyerekek beiskolazasa a ferfi igazgatora tartozik. Tobb alkalommal szemelyesen voltunk a ferfi igazgatonal. Az utolsonal mivel nem volt akkor meg kijelolo hatarozatunk, azt mondta az utolso nap menjuk beiratkozasra, de nem iger semmit. --- Ezert inkabb mi szulok inteztunk a kijelolo hatarozatot a szakbizottsagnal.
hetfon ezert jott a dobbenet, amikor az igazgato asszony egyszeruen kipenderitette a ferjemet.
Ember felkerekedett es rohant a szakbizottsaghoz, ott epp az igazgato tudta fogadni.
Elmondta mi tortent es ezert kedden reggel egy telefonos ertekezest folytatott a bizottsag az iskolaval.
most varjuk a fejlemenyeket.

Plusz informaciok, hogy teljes legyen a kep. Az iskolaban fut egy EU-s projekt, hogy kifejezetten az autista gyerekek mellett gyogypedagogusok vannak. Ket holgy latja el a teendoket. Az igazgato asszony enyhen szolva mindenet megtesz, hogy necsak az autistak, de mas tipusu SNI- s gyerek se nagyon keruljon az intezmenybe, mert nincs szukseg problemas gyerekekre................
Az iskola irataban szerepel, hogy az osztaly max. 10 %-a 3ehet SNI-s es egy aLSO TAGOZATOS OSZTALYBAN EGY autista lehet. Vagyis igen minimalis az esely a bekerulesre.
A tanitono akit kineztunk magunknak meg a sport tagozatos oszrtaly osztalyfonoke lesz, ahova igen nagya tuljelentkezes. Ugyebar, ha az en gyerekem bekerulne ebbe az osztalyba, akkor mar -2 fovol kell szamolniuk az osztalyletszamnal.

Hat ez a jelenlegi tenyallas

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29182

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Curasso: a bizottság kijelölte a sulit? Van ilyen szakvélemény, amiben az van megjelölve befogadó iskolának?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29183

Curasso:
Hát ez nagyon rosszul hangzik. Mi van akkor azokban a sulikban ahol mégcsak ilyen EU-s projekt sem fut. :(
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29184

Igen van kijelolo hatarozatunk a bizottsagtol. Ezert vagyok 3napja idegbeteg

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29185

Curasso, de ha a férfi azt mondta, hogy nem ígér semmit, akkor befogadót sem adott, nem? Akkor hogy jelölte ki a sulit a szakértői? (Egyébként az auti 3 főnek számít, nem kettőnek, ami még inkább rontja az esélyeinket.)
Nagyon drukkolok, hogy megoldják. Gondolom ma kell visszaszólni a döntésről. Majd írj!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29186

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Hát akkor tényleg érdekes ez az ellenállás. A két igazgató nem beszél egymás között? :unsure: Remélem sikerül meggyőzni az illetékest, hogy ha már ki van jelölve, akkor fel kell venni. Bár szerintem a bizottságnak előbb tájékozódni kellett volna, vagy nem telefonáltak a sulinak? Mikor mi mentünk, és nem volt befogadónk, mert a mi sulink szerint azt nem kell adni, csak hívják fel őket, akkor is telefonáltak, és úgy adták a kijelölő határozatot, hogy előbb lecsekkolták, hogy igen, van hely, fogadnak minket.
Itt egy kicsit valami kommunikációs hiba került a menetbe, és sajnálom, hogy ennek ti isszátok a levét a nagy idegeskedéssel. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29187

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Sulisoknak, nagyon tetszik:
Auti gyerekeknek nem tudom mennyire:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29188

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Jázminka annyira repked, ha örül valaminek, ilyenkor látszik igazán, hogy auti:

ABA pairing, önmagunk párosítása a megerősítőkkel. Még gyakorolni kell persze! A gyurma a megerősítő, de velem jó igazán gyurmázni!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29189

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Suli ügyben, rettegve olvasom, amit írtok. Már most félek, mi lesz velünk. A jelen problémái sincsenek megoldva, de muszáj már most megoldást keresni. Döbbenet. Pedig addig még lenne több mint 2 évünk.

De szeretnék én már az elmeolvasásnál tartani!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29190

Mekkorát nőtt Jázminka! Nagyon édes még mindig! :cheer: :cheer: :cheer:
A gyurmakilövőn kissé meglepődtem, de nagyon jó. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29191

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Sokat gondolok rátok, ha lesz összejövetel kérlek Benneteket, nekem is szóljatok. Írni nem szeretek, és nincs időm rá, nem tudom ti hogy tudtok megállni ennyi helyen. Nekem mindig lóg a nyelvem.

Szép mosolygós napot kívánok!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29192

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Glor: hatalmasat nőtt ez a lány! :) lassan már nem is lehet Jázminkának szólítani! :laugh: :laugh:

Curasso: sajnálom, hogy így jártatok, pedig annyira örültem én is, amikor a sétán mesélted, hogy van suli.
Mindig, mindent le kell íratni, ez nagyon fontos!

Szerintem ne keseredjetek el, én is májusban írattam be a fiam, mert addigra voltunk túl a nyílt napon, szóbeli felvételt is április elején kaptam. Tudom, hogy ezt most nem vigasztal, de azért ne izguljatok!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29193

Champ elkerulte a figyelmedet. Nekem VAN pecsetes kijelolo hatarozatom a szakertoi bizottsagtol.

Az iskola keresgelesem soran viszont tobb helyrol is azt mondtak az iskolabol, hogy nem kell kiadniuk befogado nyilatkozatot.... Pedig biztonsagot adna a szuloknek.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29194

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Nem a bizottsági kijelölőre gondoltam, hanem pont a befogadóra.
Szóban nekem is mondta egy suli, hogy igen, felveszik, de leírni egy befogadó nyilatkozatban már nem akarták. :( nem is ide járunk...
Úgyis minden a sulin múlik, nem a bizottságon, ezért kell velük leíratni a dolgokat: a körzetessel, hogy nem veszik fel, aki meg bevállalja a gyerekünket, azzal azt.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29195

Champ 14 iskolat kerestem meg, egyikben sem akartak befogadot adni.Tudom en is', hogy ez lenne a jo csak a valos eletben nem mukodik az elmelet.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29196

Curasso, itt nem elméleti meg gyakorlati kérdésről van szó, hanem egyszerűen nem akarják felvenni az auti gyereket és ezért nem írnak befogadót! A szó meg elszáll, azt nem lehet számon kérni, a szülőt meg sikerül a helyszínen leszerelni egy szóbeli ígérettel. A szakértőis kijelölés meg semmi, az csak arra kell, hogy az iskola intézhesse a gyereknek a fejlesztést és megkapja az sni különbözetet. Az nem kötelezi az iskolát felvételre. Akkor van az ügy elintézve, ha van befogadó ÉS a szakértői felmérése alapján a gyerek alkalmas arra az iskolára.
Itt nálunk az integráló iskolákból a valóságban nem mind integrál, de ahol igen, ott a gyerekek iskolaelőkészítőre is jártak, tehát már hónapokkal előre bebetonozták a helyüket. És kizárólag körzetest vesznek fel, abból is csak annyit, amennyi belefér a létszámba, tehát osztályonként 1-et. Engem azzal pattintottak le, hogy nem vagyunk körzetesek (a körzetünkben nincs integráló), de egyébként is csak 2 autit tudnak felvenni, azt meg már betöltötték a körzetből. Annó az ovival is ez volt, 4 óvoda integrál, egyik sem körzetes nekünk. 3 elhajtott a fenti dumával (nem körzetes nekünk, be van töltve az összes sni hely), a 4.-ben meg rendes az igazgatónő és véletlen mázli, hogy volt hely is. Ez megy. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29197

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Curasso: nem szeretnék vitatkozni és semmi bántó, kioktató szándék nincs bennem. Én két éve mentem ezen végig, igaz, akkor egy hajszállal "jobb" volt a helyzet. Én az egész megyénk összes iskoláját végighívtam, az élhető, napi bejárásra megfelelő távolságban lévőket meg is néztük saját szemünkkel. Csak az működött, amit leírtam. Tetszik a suli, felvennék, írják le. A körzetestől csak azért nem kellett az írásbeli elutasító, mert testületi ülés szinten foglalkoztak a fiam elutasításával. :evil:
Drukkolok, hogy megoldódjon és a két igazgató boxolja le nektek megfelelő eredménnyel a beiskolázásotokat! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29198

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Glor, nagyon aranyos Jázmin! Örülök, hogy az ABA-t is kipróbáljátok, ugye kapsz segítséget?
Nagyon tetszett a gyurmafújás :) Nálunk még mindig nagyon bejön a csiki, dobálás, hancúrozás, hintáztatás arra, hogy kérje még még :)

Ez az iskolatéma engem is elborzaszt, lefagyaszt.

Curasso, szorítok Nektek, hogy mihamarabb megoldódjon! Csak ez az egy iskola fogadott volna Titeket, vagy ez volt a legjobb opció? 14 iskolát kerestél meg? :(

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29199

Curasso, én is szorítok! Majd írj mi volt!

Glor, a gyurmafújást átvenném mint ötletet, ha nem bánod :)

Tomger, nálunk is a csiki, hancúrozás, dgönyözés az első számú kedvenc, de dobálni már nem tudjuk :laugh:
Oldalmegjelenítési idő: 0.691 másodperc