LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #28964

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól sikerült a húsvét, nálunk még tart, még itt vannak az unokatesók szülőkkel együtt, majd megírom, mi volt.
Csak két kérdés miatt írok gyorsan.
Az egyik: Egy kedves ismerősöm érdeklődik a GAP diéta után, el is elolvasta a könyvet, de kíváncsi lenne olyanok véleményére, akik használják, vagy részben használják a diétát, vagy annak egyes elemeit. Most kezdtem olvasni én is a könyvet már eljutottam 3 oldalig ... :whistle:
A másik: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #28966

Sziasztok!
Akikkel meg nem talalkoztam szeretettel koszontom oket.
Jelentem a merges madarakat megfestettem, nehanyat azert sikerult osszetornom sajnos.
Nalunk epp godor allapot van. Gyerek kifaradva anyja apja ugyszinten es eleg hamar szakad a cerna.

Be vagyok sozva, hetfon iskolai beiratkozas lesz. Apuka megy a gyerekkel egyutt intezni. A papirozas utan a gyogypedagogus kerte, menjenek be hozza. Nem ez lesz az elso talalkozas

A masik helyen megprobalok egy osszegzest irni, az alapito okiratok olvasasa es a beiratkozas kozotti torteneseimrol.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #28967

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Maci: GAP: konkrétan mire vagy kíváncsi?
Nem vagyunk teljesen autentikusak, de azt hiszem ismerem a diétát mélységeiben. Nyáron 3 hónapig nagyon szigorúan tartottuk. Nem CSAK a teljes GAP diétát, hanem a bevezető diétával kezdtünk. Még nem is tudtuk a teljes GAP diétára ráállni, mert abban a lisztet különböző csonthéjas magvakból készítik (dió, mandula..) G ezektől hasmenést kapott, tehát még nem volt alkalmas a bélrendszere arra sem.
G nagyon lesoványodott nyár végére, én fokozatosan visszaengedtem a szénhidrátokat emiatt (pl krumpli, rizs) Mostanra csak elemeit tartottam meg - pl cukrot kerüljük, állati zsirdékokkal főzök- illetve néhány dolog megmutatkozott még a nyár folyamán. , a gyümölcscukor emésztésével is gond van, ezért a gyümölcsöket is visszafogom. Mindig főzök, de ez azért nálunk nem új mert a nagyfiam miatt mi soha nem ettünk rendszeresen készételeket :whistle:

Szerintem olvasd el a könyvet, ne általam akard pár mondatban megismerni. Biztos a vagyok benne hogy az érintett gyerkőcök egy részénél jótékonyak a diéták. Próbálkozni kell ésszel.

Ami baj, a GAP nagyon sok tervezést igényel, nem tudsz bárhol bármit előkapni, nem ugorhatsz be a MD-ba ha kifutottál az időből. Én nem vagyok kreatív, szóval nekem egy idő után egyoldalú is lett.

Amikor elkezdtük közvetlenül megfigyelhető volt egy ugrás beszédben, figyelemben. Ez rögtön az első napokban. Aztán számomra már nem volt látványos a fejlődés. Az oviban nyár elején látták a gyereket, majd 2,5 hónap múlva és akkor azt mondták mintha kicserélték volna, mert végre elkezdett válaszolgatni.
A nyáron pedig ez történt: GAP+1 hallásterápia+ nagyon sokat foglalkoztunk vele mi szülők.:) na akkor melyiktől fejlődött?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #28998

• makilla
  • makilla profilkép
Curasso Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #28999

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Ágiviki: no comment az IQ teszthez. Igazad van, hogy máshol megcsináltatod.

Véda: sajnálom a húsvétotokat. Nem jó, amikor itt a várva várt ünnep (nyaralás, vendégeskedés, stb.) és a nagy boldogság helyett épp ellenkezőleg sül el a dolog. Érdemes nem sokat várni ezektől az alkalmaktól, mert mindig bejöhet egy-egy dühroham. És lehet nagyon örülni, ha mégis jól sikerült. Mi valahogy így csináljuk már.
Nekem is a túl sok inger látszik magyarázatnak, mikor Cs.-ról írtál. Amit én írtam a fiamról (a léggömbös sztori a nap végén) az is a túl sok inger miatti felfokozott izgalmi állapot végkifejlete volt, ott telt be a pohár. És ez az állapot végigkísérte az egész ünnepeket. Illetve a fiam mindig próbált menekülni a helyzetből. Legközelebb kevesebb családi eseményt fogok besűríteni az ünnepekre, nekem ez volt most a tanulság, autispeccé kell alakítani azokat is, amennyire lehet.

Champ: helyes lehet Z. a szemüvegben :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29000

Champ, láttam Z.-t fb-n, nagyon komoly! :cheer:

IQ: nekünk simán felvették féléven belül 2x a SON-t, pedig vittem a papírt, hogy korábban azzal volt vizsgálva.

Véda, sajnálom a rossz húsvétot. :( Pedig milyen jó lehet ez a kosárkával keresgélős.

Curasso, várom a beszámolót!
Én is kész vagyok ettől az egésztől. :( Úgyhogy inkább be se számolok. :unsure: Úgyis olyan fokozatban jogsértő és magyaros az egész, hogy normális ember el sem hinné.

Tomger, szerintem magától. :silly: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29001

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Süni, Manka, küldtem privit!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29002

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, igen, még az is lehet, hogy csak magától fejlődött, de azért a fejlesztéseket Te sem hagynád el... :lol:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29003

Tomger: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29004

Tomger, az biztos. :laugh:

Jún. 2-án kell mennünk a szakértőihez (hogy minek???). Ugye nem volt itt senki 7 éves nonverbális IQ teszten? (Mondjuk ki tudja, lehet, hogy mi se leszünk... :unsure: )

Z.ma egész álló nap csak azt mondogatta minden kezdeményezésre az oviban, hogy "Neeeem". Bízom benne, hogy csak az esős idő és nem valami új okosság... :unsure: Mondjuk én is egész nap csak ásítozom.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29005

Szanya, igazán nem panaszkodhatsz a bizottságra, olyan sokat foglalkoznak Veletek :woohoo: :silly: :woohoo: :silly:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29006

Jahajj, ez volt a nap fénypontja. :laugh: :silly: :laugh: :silly: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29007

• makilla
  • makilla profilkép
Agiviki Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29008

Szanya, Makillahajnal, hát én jó sokat röhögök kínomban.... :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29010

Én már nem bírok, ez már túl van a "gyújtsunk rá" fázison is. Egyszerűen gyomorforgató az egész. Zsibbasztót kellene hozzá szedni. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29011

Persze, Szanya, megértem, majd' egy évvel előrébb jártok, főként sulikeresés ügyben, illetve nem egyformák a gyerekeink. miminek egyelőre elképzelhetetlen a normál tanmenet.... :( Bár azt nem is írtam, hogy (a napi sikerekben kellett volna), hogy "megvan"
a színek egy része és nagyon szépen haladunk más dolgokban is :) Szóval jövőre tisztább lesz a kép, de azért nem valószínű a normál tanmenet, ennyi lemaradást nem lehet egy év alatt behozni. ha mégis, akkor nagyon boldog leszek és beledöglök az iskolakeresésbe én is :evil:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29012

• makilla
  • makilla profilkép
Nagyon sajnálom Szanya nem kinevetlek ám, egyszerűen, csak átérzem a helyzetet.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29017

Mimi nagyon szépen halad és Z. is, de az eleve milyen már, hogy merül fel, hogy egy deklaráltan kommunikációjában fogyatékos gyerek csak a normál és az értelmi fogyatékos tanterv közül választhat? Már amennyire választás ez egyáltalán, tekintve, hogy jól eldönti valami okos, aki látja a gyereket összesen 1,5 óráig.

De nem is ettől vagyok most a padlón totál, hanem a többi dologtól, ami ezt az egészet "övezi". Majd egyszer erőt veszek magamon és megírom...

Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29018

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: nem vagyok nagyon járatos a tantervekben, de tapasztalatból mondom, hogy sajnos a normál tanmenet nagyon brutál, és beszédértési problémával nagyon nehezen elsajátítható. Egyszerűen nem érti a magyarázatot, és túl gyors a tempó. A tanakos tanmenet emiatt jöhet szóba szerintem, mert sokkal lassabban halad, és sokkal jobban meg van erősítve vizuálisan is a tananyag. De mindenkinek egyénre szabottan kéne haladni, mert mondjuk az írás jól megy, csak a matekban marad le, vagy fordítva, szóval hogy ezeket is figyelembe kéne venni. De már mondtuk, ez az oktatási rendszer nem a rugalmasságáról híres. :( És sok-sok tényező áll emögött, többek között a pénzhiány. :angry:
Viszont azt vedd figyelembe, hogy a beszédfogyatékosok is ezekkel a tantervekkel variálnak. Esetleg nekik van valami rájuk szabott? Azt nézted már?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 2 hónapja #29021

Szanya, Labolen, elvileg a Gém utcai autista osztályban diferenciáltan oktatnak, de persze ez nem biztos,hogy azt jelenti, hogy amiből lehet normál tanmenettel, de ezt is el tudom képzelni. Majd megkérdezem... Amikor ott voltam, akkor azt a példát említették, hogy van akinél csak a számfogalom elsajátítása a cél, másoknál rendesen matekoznak, kivel ahogy lehet.
Oldalmegjelenítési idő: 0.691 másodperc