Maci: GAP: konkrétan mire vagy kíváncsi?
Nem vagyunk teljesen autentikusak, de azt hiszem ismerem a diétát mélységeiben. Nyáron 3 hónapig nagyon szigorúan tartottuk. Nem CSAK a teljes GAP diétát, hanem a bevezető diétával kezdtünk. Még nem is tudtuk a teljes GAP diétára ráállni, mert abban a lisztet különböző csonthéjas magvakból készítik (dió, mandula..) G ezektől hasmenést kapott, tehát még nem volt alkalmas a bélrendszere arra sem.
G nagyon lesoványodott nyár végére, én fokozatosan visszaengedtem a szénhidrátokat emiatt (pl krumpli, rizs) Mostanra csak elemeit tartottam meg - pl cukrot kerüljük, állati zsirdékokkal főzök- illetve néhány dolog megmutatkozott még a nyár folyamán. , a gyümölcscukor emésztésével is gond van, ezért a gyümölcsöket is visszafogom. Mindig főzök, de ez azért nálunk nem új mert a nagyfiam miatt mi soha nem ettünk rendszeresen készételeket
Szerintem olvasd el a könyvet, ne általam akard pár mondatban megismerni. Biztos a vagyok benne hogy az érintett gyerkőcök egy részénél jótékonyak a diéták. Próbálkozni kell ésszel.
Ami baj, a GAP nagyon sok tervezést igényel, nem tudsz bárhol bármit előkapni, nem ugorhatsz be a MD-ba ha kifutottál az időből. Én nem vagyok kreatív, szóval nekem egy idő után egyoldalú is lett.
Amikor elkezdtük közvetlenül megfigyelhető volt egy ugrás beszédben, figyelemben. Ez rögtön az első napokban. Aztán számomra már nem volt látványos a fejlődés. Az oviban nyár elején látták a gyereket, majd 2,5 hónap múlva és akkor azt mondták mintha kicserélték volna, mert végre elkezdett válaszolgatni.
A nyáron pedig ez történt: GAP+1 hallásterápia+ nagyon sokat foglalkoztunk vele mi szülők.

na akkor melyiktől fejlődött?