LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3920

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, én azt gondolom, hogy ahol félnek az autizmustól, oda akkor sem vinném a gyerekem, ha muszáj lenne és felvennék... a cukorbeteg gyerekeknek is hasonló a helyzetük, van, ahol egyszerűen félnek a cukorbetegségtől - hát mert semmit nem tudnak róla! - és elutasítják, máshol maga a tanítónéni vagy óvónéni mondja, hogy ő ismert cukros gyereket és ő maga bevállalja - tehát semmi köze az intézménynek ehhez ebben az esetben. Sok cukros gyerek anyukája ki van akadva, hogy elutasítják őket az oviból, ugye egy időben ment a balhé, hogy kiharcolják, hogy kötelező legyen cukros gyereket fogadni, hiszen egy cukros gyerek aztán semmiben nem fogyatékos vagy nehéz eset, egyszerűen időnéknt meg kell mérni a cukrát, meg nem ehet dolgokból. És erre én azt mondom, hogy ha sikerülne ezt kiharcolni, én olyan helyre akkor sem adnám a gyerekem, ahol amúgy elutasítanának minket - mert hiába venné be a suli az alapító okiratba az autizmus mondjuk, ha közben az egész tanári kar gyűlöli az autistákat és a velük való foglalkozást, akkor először őket kéne "átformálni"....
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3921

Na de azt honnan tudhatjuk, hogy egy amúgy -az alapítója szerint- integráló iskolára mennyire lett ez rákényszerítve? Állítólag itt Zuglóban az iskolák részéről iszonyú nagy az ellenállás.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3922

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Mármint, mire gondolsz, hogy lehetne rákényszeríteni egy iskolát, hogy vegye be az alapító okiratba, ha amúgy nem akarja?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3923

Szerintem itt az lehetett (ugyanis itt újabban van egy), hogy egy szülő kiharcolta, hogy betegyék, be is tette az önkorm., csak kérdés, hogy jól járt-e vele a gyerek. Tök jó lenne, ha bejelentkezne a fórumra az a szülő, akinek a gyereke oda jár (a zuglói integráló általánosba, ha esetleg olvasná!).
Tehát pl. odamegy a szülő az önkorm. okt. osztályra a jogszabállyal, hogy az ő gyerekét kötelesek elhelyezni kerületen belül. Az önkorm. kiadja az egyik iskolának, hogy tiéd a felemelő feladat - átírják az alapítót. Esetleg még utazó gyógyped. is megy ki néha. Csak épp utálja a gyereket az összes tanár. (Reméljük azért ez nem így van.)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3924

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Érdekes, a mi ovinkban fordítva volt :) Benne volt hajdanán az alapítóban az autizmus, aztán jött autista gyerek és a szülő kiharcolta, hogy kivegyék az alapítóból, mert annyira dilettánsak voltak :D Aztán azóta érkezett egy auti spec gyóped és visszavették, de sok évig ezért nem vállaltak autit. Azért ez vicces :D

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3925

Ez az. Vagy inkább siralmas. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3926

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Látjátok ezért vagyok én is gondban. Nem jobb a gyereknek itt, a helyi suliban, ahol 20-25 fő van egy osztályban, de legalább önként befogadják?
Amúgy holnap fel fogom hívni a 3. kerületi ténylegesen autikat integráló sulit, hogy oda felvennék-e, mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Mert ugye minket lazán elküldtek, hogy vigyem be Pestre, de ha ott is azt kapom, hogy nem veszik fel, mert nem helyi... Akkor mégis hova vihetném megfelelő ellátásért? :ohmy: :angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3927

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
És akkor azt hiszem nem én álmodok a választás szabadságáról. Esküszöm még egy közeli egyházi sulinak is megnéztem a honlapját. Pedig mi tényleg annyira ateisták vagyunk, hogy namég. Sajnos túl sok feszület volt a képeken és mindennapi hitélet volt megemlítve. Azért ennyire nem tudom megerőszakolni a mi életszemléletünket. Így ez is kiesett.
Szóval könnyű azt mondani, hogy vigyem a gyereket oda, ahova való, ha mindenhol azt kapom, hogy vidd tovább, csak ide ne! Miközben a "számára nem megfelelő" suli meg felvenné. Ezért mondom, hogy nincs igazi választásunk. Mert a kényszerköltözést nem nevezem választásnak.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3928

A választásról tényleg max. csak álmodozhatsz (álmodozhatunk). Pontosan emiatt kattogok én már 2 éve! ezen az iskolatémán. Már akkor láttam, hogy ezzel nagyon nagy gond lesz.
Megteheted, hogy beadod a közelibe, csak kérdés, hogy minden tanár toleráns lesz-e? És hogy találnak-e rajta fogást az osztálytársak.
Annyit persze meg lehet próbálni, hogy "idő közben derült ki" és utólag kibalhézni az alapító módosítást és az asszisztenst.

Beszéltem időközben a BHRG-s gyógyped.-ünkkel, aki profi autizmusban, úgyhogy abszolút megbízom abban, amit mond. Azt mondta, hogy ezen tornaóra problémánkon a csoportos délutáni torna nem segít. Ha nem bírja, akkor a helyszínen csökkenteni kell a stresszfaktort, nehogy viselkedésproblémák jöjjenek elő. És hogy ez nem is fog javulni sose... Hát nagyon örülök, mit ne mondjak. :( Még az a mázli, hogy az iskolában azért ez nem lesz ennyire drámai probléma, mert max. fölmentetem tesiből, az asztmára hivatkozva.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3929

:laugh: A minden tanár-t akartam kiemelni, csak már szét vagyok esve teljesen. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3930

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
MI eleve úgy mennénk ide,m hogy tudják a diagnózist. Beszéltem az igazgatóval, ő azt javasolta, hogy felveszik a gyereket, és ha már bent van, akkor könnyebb talán elintézni neki valami asszisztenst is.
Beszéltem erről a dologról a mi gyógypedünkkkel. Ő azt mondta, hogy nézzük meg egy év múlva, ha kell tartsuk vissza plusz egy évet az oviban. (ez a rész mondjuk szerintem meredek, mert akkor 8 évesen kezdené a sulit, szerintem az már sok.) de ha ez a legjobb neki, akkor oké.
Szóval a gyógypedünk azt javasolta, inkább vigyem a helyi normál suliba, mint egy olyan integrálóba, ahol magasabb az osztálylétszám, és ugyanúgy nem jut rá idő. A kisebb osztályban, ha a tanítónő felvállaja, akkor talán jut rá kicsit több idő. És hogy az integrálóban sem mindig van mellette az asszisztens.
Szóval én azt szűrtem le, hogy legyen b tervünk, de próbáljuk meg a helyit is. Márha egy év múlva úgy alakul a gyerek fejlődése, és nem azt fogják javasolni, hogy te jó ég, csakis szegregáltba! Azért remélem nem ez lesz, bár néha már kissé meginog a bizalmam.
Egyébként jó hogy itt válogatok elméletben, mikor meg már kifejtettem korábban, hogy lehet nem is veszik fel máshova, mert nem körzetis.
Én úgy gondoltam, hogy itt csak az alsót vinnénk végig, és aztán keresnénk olyan helyet, mint egy nyolcosztályos, vagyis hogy ne 14 évesen kelljen új osztályban kezdenie, hanem hamarabb. De ez már olyan távoli...
Sajnálom, hogy ilyen rossz kilátásokat mondtak. Én azzal tudnálak biztatni, hogy idővel talán jobban megszokja, és akkor könnyebb lesz. Mert idővel azért csak hozzászoknak dolgokhoz, nem? Az enyém legalábbis jobban kezeli már a változásokat például, pedig egy éve még háromnapos ordítás volt egy pad miatt is.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3931

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Csak olvasgattalak Titeket, de nem volt időm se energiám hozzászólni.

LABOLEN, szerintem jobb ha csak akár 8 éves kortól, de végig tudja majd integráltan járni a normál vagy esetleg egy alapítványi sulit.

Az én kicsim évvesztes+ még majd tuti vissza fogom tartani, amennyit csak lehet, úgyis törpe, nem fog kilógni méretében. Ha egyáltalán integrálható lesz.Szóval ezesetben ő is csak7 és3/4 évesen kezdi majd a sulit, de ha még lehet várni akkor én még visszatartom. Ha már bennvan sokkal rosszabb kimaradni, bukni.

Mi most betegeskedünk:( Fül. Mutatja.
Szanya, Ti mit szedtetek a fülgyulladásra?

Megkaptuk a napirendi kártyákat. :)
Szanya, amit pár napja írtam, hogy milyen szerkezetek lennének jók a pecs bővítésére (kapcsold be..,olvass.., rajzolj...)arra azt mondta Anna, h az a 6. fázis :) Úgyhogy visszavettem a pörgésből. Csináljuk lento tempóban.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3932

Szerintem így nem egy rossz ötlet ez. Ha az igazgató benne van, akkor könnyebb lenne a dolgod. Az önkormányzatot meg letámadod az AOSZ jogászával, szerintem megoldható az az asszisztens helyileg is. Ha kell.

A 8 osztályos középsuli (vagy hogy hívják ezt?) abból a szempontból nagyon jó ötlet, hogy aspi diagnózissal nagyon nehéz középiskolát találni. Viszont nem nagyon emlékszem a KIR-en olyan integráló sulira, ami 8 osztályos gimnázium (vagy mi).

Én is ezt mondtam, hogy csak megszokja, de azt mondta a gyógyped., hogy akkor is zavarni fogja, csak kompenzál, ami szívja az energiáját. Ez nem gondolkodási kérdés, mint a teremátrendezés (merev gondolkodás, hogy nem lehet a pad máshol, csak ott, ahol megszokta), hanem túlérzékenységi (mint a nem rágás).

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3933

Tomger, na végre, már akartam írni, hogy hova lettél! :)

Na szép, úgy látszik, most ez itt járványféle lehet. Zinnatot kapott. Voltatok fülésznél? Érdemes megnézetni, mert nekünk már többször volt, hogy fogta, de csak a külső rész volt gyulladt, most viszont középfül, amire nem elég a fülcsepp. Viszont 2 nap antibió után már jó volt neki.

Huhh..! Tényleg? Hát mi nem csináltuk tudományosan, az biztos! Akkor inkább lassan, de biztosan! A kommunikáció fejlődése a lényeg, nem a beszédprodukció. (Mondom ezt magamnak, miközben folyton szavakat próbálok a fejébe nyomni...)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3934

Nem tudok képet feltölteni a fiamról már annyiszor próbáltam nem tudom miért?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3935

Lehet, hogy túl nagy? Vagy nem jpg? Próbáld meg 600kb körülire redukálni jpg formátumban, csak sikerül!

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3936

aha értem az lehet hogy azért megnézem
köszi

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3937

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
tomger: nálunk is szeptemberi a fiam, így elev majdnem 7 lenne, mikor kezdene, de így lehet, hogy majdnem 8 lesz, mikor kezd. Ha egybehangzóan ezt javasolják, akkor maradunk. Anyukámnak van ez ellen érve, hogy akkor már testileg is olyan nagy lesz, hogy ha valami miatt esetleg agresszívan reagálna, akkor baj lesz, hogy túl nagy. Hát nem tudom, én azért bízom benne, hogy nem lesz ilyen eset.
Szanya: köszi, remélem én is hogy így járható a dolog. Az igazgató mondom, teljesen rendes volt, látatlanban is azt mondta, hogy próbáljuk meg. Persze azt mondta, hogy a tanítónénit is meg kell kérdezni.
8 osztályos meg hogy integráló-e vagy sem... Ez az általános sem az. hátha akkor már majd minden szuper lesz, és egy csodazseni lesz a gyerekből és minden suli majd érte versenyez! :) Vagy addigra minden suli integráló lesz, és minden osztályban lesz asszisztens! Álmodjunk, ha már mást nem tudunk! :D
Hát a túlérzékenység az baj. De ezt is szoktatással szokták javítani, vagy rosszul tudom? No persze nem kérheted az ovisokat, hogy most egy ideig halkabban kiabáljanak, és csak pár hónap múlva teljes hangerővel.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3938

Köszi Szanya
Igen nagy volt a kép mérete. Most már az én kicsi Patrik Valentinom is fenn van.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 4 hónapja #3939

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, nem voltunk. A gyerekorvosnál 20-an vártak, otthagytam, elrohantm az Örsre a gégészetre, ott ma nem volt rendelés. Hazamentünk 38 as lázzal nem rángattam el egy 3. helyre. Kihivtam az orvosunkat a munkaideje után. Most ment el. Augmentin. + a zsebébe nyomtam egy csomó pénzt:( Nem esett jól.

Most mát az egész phonendoskópos vizsgálatot is végigordította.
Oldalmegjelenítési idő: 0.330 másodperc