LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28334

Köszi mindenkinek! Sajnos nem volt jó ötlet elhagyni a másik antibiót, ma rosszabbul van. :( Beszéltem az orvossal, muszáj beadni. :( Beadtam, már hányingere is van. :( Azt hittem, hogy ma már jól lesz... :unsure:

A metróra én is kíváncsi lennék, ha majd elmúlik végre ez a betegség, megnézzük mi is. A Bikást mindenképp. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28337

Fú, Szanya, én is megpróbáltam volna elhagyni az egyik antibigyót ha hány tőle:-(

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28338

Miri, a Dockos név a cicának honnan van? Még sosem hallottam :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28339

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Miri: aranyosak tényleg, és hogy milyen ügyesen dolgozik a szólásokkal... ;) Az olvastikusok meg külön tetszik a szakmám miatt, az is így hangzik, és annak sincs értelme. :D

Süni: tesótréningről vasárnap írok majd, egyelőre annyit, hogy nem előadás, hanem műhelymunka, vagy tréningjellegű beszélgetés, így nem lesz egy szépen összeszedett szakmailag felépített összefoglaló, csak pár okosság. De majd holnap kiderül, mivé fut ki az egész. :)

Más: mi most ráálltunk az egyszerű, de könnyen értelmezhető Anna-Peti-Gergő könyvekre, és az ottani szociális helyzeteket próbálom magyarázni a gyereknek.
És amit ezzel kapcsolatban mesélnék: nekem régi kedves könyvem a Coffi-Pocak-Paprika könyv, gyerekként sokat nézegettem, máig emlékszem a rajzokra. Ezt most kivettem nekik a könyvtárból, és valami szuper! Itt is sok a rajz, és az egyszerű érzelemábrázolás, és vannak benne jó kis szoc történetek, pl mikor megtanítja korcsolyázni az egyik fiú a másikat, vagy segítenek egy kislánynak, hogy ne hagyjon el mindent. Szóval szerintem ilyen beszélgetős, érzelemtanulós olvasmánynak ez is nagyon jó tud lenni. :) Nekünk bejött, a gyerekek nagyon szeretik, és sok kis levélben van minirejtvény, vagy kitalálni való. Szóval tök interaktív. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28340

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, sajnálom, hogy rosszabbodott. :( Kitartás! És könnyen beveszi Z. a gyógyszert?

Ágiviki, A Dockos az csak a beceneve. :) Valahogy onnan jött, hogy a vékony macska kezdett vastagodni, pocakosodni vagyis Dockosodni. :laugh: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28342

Miri, nem, most már nagyon nem könnyen. :(

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen, A Coffi-Pocak-Paprika nekem is hatalmas kedvencem! De az nem egy sorozat?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28343

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: :laugh:

Bár minket nem érint, de kíváncsi vagyok én is.

Az Anna-Petis könyveket én arra is használtam, hogy azon keresztül próbáljam megmutatni Á.-nak, hogy milyen lehet a nagyobb család, milyen örömök és bánatok lehetnek a testvérkapcsolatban. :dry:

Megnéztem a Coffi-Pocak-Paprika könyvet (nem ismertem), nagyon jónak tűnik, és azt olvastam, hogy a kisiskolások kedvence lehet, és szövegértés fejlesztésre is jó lehet. Akkor nekünk is jól jöhet! Kösz az ötletet! :)
Gondoltam rátok, mert mostanában népmeséket olvasunk, de csak a rövidebbeket, és arra jöttem rá, hogy Á.-nak a kedvencei a láncmesék. Lehet, hogy az ismétlődések miatt tetszik neki annyira? :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28344

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
dupláztam bocs

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28345

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
Szanya továbbra is drukkolok Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28346

Miri, szép, hosszú, nemesi név :)

Szanya, meddig muszáj még adnod az antibigyót?

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28347

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Sajnálom! :( Én csak lekvárral tudtam beadni, de amikor sokat kellett szednie, egyre nehezebben ment.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28348

Ahajnal, köszi, sajnos most 3 féle Hippet eszik csak magától felváltva, minden mást bele kell kanalazni, mert annyira fél, hogy hányni fog. És időnként ennek a félelemnek van alapja... :(

Viki, elvileg hétfőig menne, de a kihagyás miatt kedd. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28349

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28351

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, sajnálom. Megint szedheted majd össze a gyerek belét....Csak már legyetek túl ezen a pár napon!

Labolen, nagyon ügyes vagy. Én nem ismertem ezt a Coffi-Pocak sorozatot, de majd utánanézek.

Képzeljétek a hétvégére az alábbi programjaink lesznek:
1.Új ruhásszekrény G nek, mert még mindig a pelenkázóval egybeépített kis ruhásszekrénye van. Ami még nem is lenne gond, de ő már egyedül öltözik és kicsit sem engedi hogy ebbe beleszóljak. Kirángatja a ruhákat és minden nap borzalmas rumlit vág ezzel. Szóval jól áttekinthető új szekrény kell. Támogatnom kell a gyerek önállósodási törekvéseit. Most láttam is már egy meglepően olcsót.

Nekem olyan meglepő, hogy pont az auti gyerekem ilyen kis tevékeny...Persze ebben hogy mindent egyedül akar egy ideje, semmi meglepő sincs, mert nagyon sok kisgyereknél látok hasonlót, csak az én nagyom egyáltalán nem volt ilyen. Soha.

2. G-nél is beindult a mit veszünk fel milyen időben elmélkedés. Reggel közölte, hogy süt a nap és ő nem vesz se kabátot sem pulcsit.
Szóval óriási hőmérőt veszünk, aminek az oldalára fel fogom rajzolgatni, hogy hány fokban mit veszünk fel. Remélem találok ilyen nagyon nagy hőmérőt, normális árban.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28352

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Miri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Mesék: Az biztos, hogy az ismétlődés megkönnyíti a megértést, és egy biztonságot, kiszámíthatóságot ad. :) Nekem L. azokat szereti, amik nagyon mozgalmasak, valaki elcsépeli a másikat, vagy legalábbis lebontja a háztetőt. :D A kedvence, amiben a sok állat elkergeti a rablókat, na ott ugrál a nagy izgalomtól, annyira élvezi. :)

Szanya: jaj, nagyon makacs ez a betegség. :( Sajnálom. :(

Coffi-Pocak-Paprika: én csak egy nagy alakú könyvet találtam, ez egy levélfüzér. Nekem csak ennyi rémlik korábbról. Amúgy a fiam elsős könyvében is van belőle részlet. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28353

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: ez a hőmérő nagyon jó ötlet, csak hogy fogod rávenni, hogy ha reggel elmegy kabátban, akkor délelőtt az udvaron már elég a pulcsi? Nálunk legalábbis ebből gond lenne.
Az önállósodási törekvések meg nagyon jók! Nekem egyik sem akar még egyedül ruhát választani hétköznap, szóval ez nem is olyan általános! Vagy csak az enyémek nem divatoznak, a lányom egyedül az ünneplőket válogatja össze, de ennyi. :huh: szóval ez nagyon szuper! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28354

Tomger, ahogy mondod. :(

Labolen, akkor az nekem megvan. Csak hol... (Kb. 4 millió mesekönyvünk van.)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28356

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: ó, hát akkor sokat kell keresni... De a költözéskor tuti előkerül majd. ;)
Amúgy itt a könyv, hogy tudd, milyet kell keresni. :) Bár ez szerintem az új kiadás.
www.libri.hu/konyv/coffi-pocak-paprika.html

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28357

Tomger, nekem is lécci a fellelhetőségeket(szekrény, hőmérő) és ötletet, hogy Apa a szuper nagy szekrényünkben miért csinálja a ruháival azt amit G. a ki pelenkázószekrényben? :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #28358

Ha nekiállok azért szerintem megtalálom előbb, nem kellene ezzel kivárni, hogy a gyermek megőszüljön... :woohoo:
Közben beugrott, hogy ez egy A/4-es, puhaborítós füzet és ha jól rémlik, sötétkék. Aztán lehet, hogy rosszul emlékszem, de az biztos, hogy nem olyan, mint a linken.
Oldalmegjelenítési idő: 0.650 másodperc