Szanya, köszi megnéztem a napirendes linket.
Az az akasztós tárgyas napirend tetszik, sztem ilyen lesz, de ezt olyan magasságba kell tenni, hogy elérje a gyerek, és ő tudja levenni, ugye?
Lenne még pár kérdésem ezzel kapcsolatban:
1. Mennyire részletesen kell a tevékenységeket jelezni? Pl, sétánál külön jelezzük előtte a pelusozást, átöltözést? Illetve szintén sétánál mi ált. 3-4 helyre megyünk (játszi, bolt, ovi, pékség stb.), ezeket is kell külön jelezni,v agy iylenkor elég csak a séta? És ha igen, hogyan, mert nem megyünk haza az egyes tevékenységek közt? Van ilyen mobil napirend is?
2. Vannak tevékenységek, ahol egyértelműen tudom használni a tárgyat, vannak, ahol nem, pl.: számítógépen mesenézés, iPaden játék, nagyot oviba visszük, mamáék stb. itt nincs konkrét tárgy, ami ezekhez köthető, iylenkor hogy csináljam? Fényképpel az adott helyről?
3. Az új helyek, helyzetek esetét hogy jelezzem? Pl. új vizsgálati helyszín, fejlesztés stb.
4. Hívókép tárgyas napirendnél nem kell? Illetve úgy működik, hogy a gyerekkel odamegyek a napirendi falhoz, levesszük együtt az adott tevékenységet jelző tárgyat/képet és odamegyünk az adott helyhez és letesszük oda a tárgyat és elkezd mondjuk enni? Ha végzett vele, akkor a kanalat (ha az a szimbólum), berakjuk egy dobozba, ami a napirend alatt van?
5. A napirendre egyszerre hány tevékenységet tegyek fel 2-5 évesnek? 3, 5, 10?
Egyébként azt mondták Delejben, hogy neki valszeg csak átmenetei rövid idő lesz a tárgyas napirend, utána képes lesz.
Most próbálom összeszedni az állandó tevékenységeket, és kitalálni hozzá a tárgyakat, de már most látom, hogy egyes tevékenységhez nem tudok tárgyat rendelni, szóval ha ezt rendszereztem, lesznek kérdéseim egyes tevékenységekhez rendelendő tárgyakról, hogy mások miket használnak.
húú de hosszú lestt, köszi a segítséget!!