Mindenkinek köszönöm a választ!
Nem voltam elég pontos:
Sólámpa persze ég a szobában (2db), sajnos az is alap, hogy mellette fekszünk ,amíg el nem alszik. Sőt, gyakorlatilag az ágyunkban alszik, mert éjszaka mindig átjön..(ezzel is már súlyosan foglalkoznunk kéne)..
Az a baj, hogy az ilyen őrangyalos dolgokkal nem lehet megvezetni (próbáltunk pl ezt is, de mivel természetesen így is álmodott rosszat, közölte, hogy hagyhatjuk, mert úgysem működik.). Most nem az a legnagyobb félelme, hogy valami irracionális történik, azt mondja, tudja, hogy nem valóság, ami az álomban történik (korábban ez sem volt neki egyértelmű). A rémálomtól, mint negatív élménytől fél, és rájött már, hogy ő nem igazán lehet rá hatással . Van aki, egy durvább horrortól felnőttként sem mer elaludni, hiába tudja, hogy fikció az egész, szerintem természetes, hogy az észérvek nem működnek. Mondjuk neki, hogy semmi baj nem történhet, nem valóság,stb, gondoljon erre-arra (számára kellemes dolgok), de ő azt mondja, hogy akármilyen jóra gondol ,általában rossz álmai (néha durva rémálmai) lesznek, úgyhogy semmi nem használ. Most leszűrte a tanulságot, hogy nem lehet szabályozni sehogy azt, hogy mit álmodik..és tényleg sokszor rosszat. Azok sztem egyértelműen az autizmusa miatt jönnek, meg nem értett dolgok, fura hangok, fura zenék, valamilyen ember félelmetesen mosolyog az álmában, stb..
Tegnap este,amikor írtam, végül fél 1kor aludt el, addig nem mert elaludni.
Ezért gondolom azt, hogy itt már esetleg valami készítményt is bevetünk.