LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 1 hete #19621

ahajnal:
Gratulálok az államvizsgához. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 1 hete #19622

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér, Marco,
köszi, én is így sejtettem... Holnap jön az újabb menet a munkahelyen :angry: .
Nem tudom, milyen 5 napról beszélt vajon az illetékes hölgy :blink: ?

Ahajnal,
én is gratulálok a vizsgához.

Süni,
nagyon jó ez az oldal, már kaptam is ihletet. Kell a mozgás nagyon, nekünk már most hiányzik a heti 2 HRG, komolyan mondom, a gyerek sokkal pörgősebb. Persze az is belejátszhat ebbe, hogy nincs oviban június elejétől már, így nem fárad el annyira semmilyen téren.
Na de majd most ha rendbe jövünk már lassan, irány a város, rengeteg dolgot nem fedeztünk még fel :) !

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 1 hete #19623

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
ahajnal: nem tudom használtok-e napirendet v. se.
Én, ha nem akkor, csak lefényképezném a másik óvodát és reggel megmutatnám, hogy ma ide megyünk milyen jó lesz. Előtte persze vasárnap is arra mennénk és akkor is mondanám. (rajzba nem vagyok ügyes)

Tehát mi is leszel majd? Jó indítás volt, gratula! :)

Lucy: Szeretem az ilyen oldalakat, örülnék egy akkora szabad térnek a nappaliba + néhány játszótársnak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 1 hete #19624

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Süni,
na igen, a szabad tér kétszobás panelban... De a nagyobb szobát kirámolom :laugh: !
Nagyon tetszik a kincsgyűjtős tojástartó is erről az oldalról, megcsinálom H.-nak, úgyis szoktunk menni a Mecsekbe, és mindig van mit bogarászni.
A többi is nagyon jó, az embernek eszébe nem jutna sokszor egy-egy ilyen ötlet, pl. ragasztószalag, mennyi mindenre is jó :laugh: .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19625

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
Köszönöm a gratulációkat! :)
Süni: Csecsemő és kisgyermeknevelő lesz a hivatalos nevem, egyébként bölcsis gondi néni csak diplomával. Ez a fotós ötlet egyszerűen nagyszerű, nem tudom miért nem jutott eszembe, de köszönöm, megvalósítom!
3 Maci: nagyon jó az oldal, köszönöm én is!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19626

A következőt már kérdeztem, csak már nem tudom mikor,elfelejtettem a válaszokat .

Van esetleg köztetek olyan, akinek fél a gyereke legfekvés előtt?
M. nagyon sokszor nehezen alszik el, mert retteg, hogy meg fog ismétlődni az éppen aktuális zúzósabb rémálma ,az ilyen álmok napokig hatással vannak rá, komolyan valami nyugtatón gondolkodunk. Citromfű tea elég minimálnak tűnik. Macskagyökér teát próbált esetleg valaki?
Valami más? (homeopátián kívül, abban nem hiszünk).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19628

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Gizmo csak dicsfényben tud elaludni nálunk, talán azért is mert játszhat a szobájában és ő dönt a lefekvésről. Van, hogy könyvvel alszik el.
Mostanában keservesen sír és mivel nem tudom megkérdezni, csak mellé fekszem és van, hogy még mindig sír pedig ott vagyok. De a közelségem hatására 5 perc alatt elalszik.

Nálatok biztos M. fantáziája dolgozik ezerrel.
Edináéknál zseblámpa v. "lézerkard" segített a gonoszok ellen.
A főnököm kisfiánál a falra rajzolt védőangyal űzte el a rossz álmokat.

Vannak nyugtató illatpárnák is, mint a tönköly és társai.

Viszont lehet, hogy mivel elég értelmes megbeszélhetnéd vele, hogy az álmunkban bármi rossz történik az nem fog megtörténni olyan, mint a mesék. Vagy egyszerűen annyi, melletted nem történhet vele semmi, mert te nem hagynád!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19629

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Marco, nekünk szokott ilyen lenni. Szokott volt, mert mostanában inkább mással van gond. Én sem hiszek a homeoban, ugyanakkor még a szoptatásos időszakomból maradt itthon Sedatif PC, ami ilyen szopogatós tabletta formájú (nem golyócska), tök finom (nekem nem használt semmit persze, akkor fogtam fel, hogy ez cukortabletta). És bőven elég, ha a gyerek hisz benne... Azt mondtam N-nek, hogy ez egy gyógynövény nyugtató és ettől jól fog aludni. És segített... (mindenkitől bocs, aki hisz benne, az most ne is olvassa, amit ide írok: a placebohatás szépen működik, de ezzel az erővel adhattam volna neki egy c vitamint is - lehet, hogy azzal is megpróbálhatod, csak a lényeg,hogy legyél nagyon meggyőző és legyen körülötte rituálé, hogy érezze,hogy ez most nagyon hatásos és fontos dolog. Egy könyvben olvastam a placebóról, kutatásokról szólt a könyv és megragadta a fantáziámat ez a rész, onnan szedtem az ötletet, nekünk bejött.) És a rosszabb napokon kapott ilyet, de aztán az is gond lett, hogy máskor is kérte, amikor lehet, hogy amúgy simán elaludt volna. Akkor nem adtam, azon kiborult. Nem tudom, M. mennyire tud rákattanni valami, N. nagyon és ettől megijedtem, akkor leálltam, de mondjuk amikor elmegy az apukája itthonról 2 nap látogatás után (megint visszamegy Angliába 1 hónapra), akkor adok neki most is. Amúgy panaszkodik, hogy ő utál aludni, mert mindig rosszat álmodik, de szerintem egyel lightosabb ez, mint nálatok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19630

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Süni, nekem vagy tekintélyem nincs vagy nem tudom, de egyik gyerek sem nyugszik meg attól, hogy azt mondom nekik, hogy én ott vagyok és megvédem őket :D
Mostanában a kicsi csinálja, hogy 11 körül felriad (azaz nem ébred meg teljesen) és üvölt, hogy ott van valaki és mutat előre. Nincs ott senki. Mindig egy nőt lát. Aztán múltkor kérdeztem, hogy akkor is látja-e, ha csukva van a szeme. Akkor is. Kérdeztem, hogy nem tudsz felébredni, pedig szeretnél? Igen. Hát, ez aztán a rémisztő kategória, erre sem használt,hgy anyuci itt van, pedig igyekeztem :D Egy csöppet mondjuk tartok tőle, hogy ennek köze lehet ahhoz az epilepsziához, amit tavaly láttak az EEG-ken. Ja, és nem emlékszik rá másnap soha.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19631

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Ez lehet életkori sajátosság v."látja a szellemeket" ;)
Dávidnak egy képzelt védőangyala volt azzal fenyegetőzött. - Majd megmondalak a tanárnőnek! (az óvodába azt hitték, hogy valós személy :laugh: )
Én ezt a nőt kedves alakká alakítanám át pl. a szomszéd Mari néni.
Vagy minden jellemzőjét társítanám valamelyik kellemes emberrel.
Szőke-olyan a Zsuzsi haja, öreg, ó mint a kedves alattunk lakó néni..stb

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19632

• ahajnal
  • ahajnal profilkép
Marco: enyém gyerek is szokott félni, de nem ennyire, nálunk ég a szobában a kislámpa és a folyosón is ég, és ha zörgök még este azt szereti, az megnyugtatja, na meg a lefektetés előtti azonos dolgok kellenek.
Kimni: azért ez nagyon ijesztő lehet ám, még én is beijednék attól ha egy nőt látnék. Nem tudom mit lehetne tenni, nálunk annak idején ment egy darabig, a nt gyereknél, hogy sima fújós palackban víz volt, és az volt a varázsoldat és azzal bespricceltem az ágyat meg az ágya körül, meg az ágyneműt és az megvédte őt minden gonosztól éjjel.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19633

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: nekem ez jutott még eszembe. Nem mondom, hogy ez van a háttérben, csak ilyesmi is lehet. Hogy fel sem ébred igazán.
www.vadaskertalapitvany.hu/index.php?opt...1&Itemid=360&lang=hu

Nálunk a lányom félt az álmoktól, a férjem vett neki álomfogót, azt este megrázza, mielőtt elaludna. Úgy látszik egy ilyen placebo hatás mindenkinek kell néha. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19634

• anita
  • anita profilkép
  • Nem elérhető
  • két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Sziasztok! Képtelenség végigolvasni a fórumot, annyit írunk! :blink: :)
Épp a nagyinál nyaralunk, így válaszolni végképp nem tudtam.

Domesz! Küldtem neked privát üzenetet. Ez volt az első ilyenem, remélem, megkapod :)

Mindenkinek köszi az együttérzést! Remélem, a mandulaműtét után megjavul M. hallása és megoldódik sok problémánk!

Kimni, nekem is megfordult a fejemben, hogy mivel sok helyen egyébként is határesetnek mondták a fiamat, lehet, hogy az egész auti-sztori háttere ez a halláskárosodás?! Már két gégésznél jártunk műtét-ügyben. Holnap viszem egy harmadikhoz, jövő kedden pedig a második orvos által javasolt alvásterápiára, hogy megállapítsák, nincs-e oxigénhiányos állapot a horkolás alatt. Ettől függ, hogy a torokmandulát is ki kell-e venni.... :(

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marco: Nekem is csak a Bartos Erika-féle őrangyal jutott eszembe ötletként. M-nál is van egy kis fény éjszaka (sólámpa) ...

Sünöcske: Eszméletlen jó az a fittkid-es oldal! Köszi!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19635

• maxfaktor
  • maxfaktor profilkép
  • Nem elérhető
  • 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
Süni: Igen, sajnos betondzsungelben élünk. Szerencsére azért elég sok a játszótér eben a városban, csak hát a rugalmatlanság itt is megjelenik: hiába szeretnék én más játszótérre menni, ha a kisasszony ugyanahhoz az egyhez ragaszkodik.

Kimni: Nekünk is van ilyen "varázsszer", ez a "gyógyító krém". Egyszer beütötte a kezét és bekentem a csodaszerrel (Sudocrem, épp az akadt a kezembe), azóta bármije fáj ezzel kell bekennem és már nem is fáj. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19636

Nekünk meg mindig másikra kell menni! :laugh:
De a varázsszer nálunk is beválik. Bármi kis sebe van, "kenőcsöt!!!" :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19637

Mindenkinek köszönöm a választ!

Nem voltam elég pontos:

Sólámpa persze ég a szobában (2db), sajnos az is alap, hogy mellette fekszünk ,amíg el nem alszik. Sőt, gyakorlatilag az ágyunkban alszik, mert éjszaka mindig átjön..(ezzel is már súlyosan foglalkoznunk kéne)..
Az a baj, hogy az ilyen őrangyalos dolgokkal nem lehet megvezetni (próbáltunk pl ezt is, de mivel természetesen így is álmodott rosszat, közölte, hogy hagyhatjuk, mert úgysem működik.). Most nem az a legnagyobb félelme, hogy valami irracionális történik, azt mondja, tudja, hogy nem valóság, ami az álomban történik (korábban ez sem volt neki egyértelmű). A rémálomtól, mint negatív élménytől fél, és rájött már, hogy ő nem igazán lehet rá hatással . Van aki, egy durvább horrortól felnőttként sem mer elaludni, hiába tudja, hogy fikció az egész, szerintem természetes, hogy az észérvek nem működnek. Mondjuk neki, hogy semmi baj nem történhet, nem valóság,stb, gondoljon erre-arra (számára kellemes dolgok), de ő azt mondja, hogy akármilyen jóra gondol ,általában rossz álmai (néha durva rémálmai) lesznek, úgyhogy semmi nem használ. Most leszűrte a tanulságot, hogy nem lehet szabályozni sehogy azt, hogy mit álmodik..és tényleg sokszor rosszat. Azok sztem egyértelműen az autizmusa miatt jönnek, meg nem értett dolgok, fura hangok, fura zenék, valamilyen ember félelmetesen mosolyog az álmában, stb..
Tegnap este,amikor írtam, végül fél 1kor aludt el, addig nem mert elaludni.
Ezért gondolom azt, hogy itt már esetleg valami készítményt is bevetünk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19638

Z-nek elég a puszi a bibire, vagy ha köhög akkor kéri a köhögő csillapítót. B-nek meg mindenre tapasz kell. :whistle:

ahajnal: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19639

Z Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19640

Esete Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 napja #19641

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, köszi!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Anita, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.664 másodperc