Sünöcske, legalább 4 gramm volt! Alig bírtam becipelni!
Jaaa, a hajtogatós! Hát ahhoz mi még "kicsik" vagyunk. Majd talán pár hónap múlva...
Gondolkodtam az ötleteken a napokban erősen. Csináltam pl. egy olyat (de nem vagyok eléggé képben Gizmo titkosított motivációit illetően, jó lenne tesztelgetni), hogy van egy nagy műanyag táblánk, erre ráragasztottam gyurmaragasztóval képeket (esetünkben pár új főnevet ábrázolót és embereket, egy A/4-esre 3-4 képet raktam, de minél nagyobb, annál jobb) és célba kellett dobni babzsákkal (ha azt mondom, hogy alma, akkor az almára kell célozni), persze elcsúszik a babzsák, ilyenkor lehet kommentálni, hogy "jaaj, elcsúszott, ez nem az alma, hanem a körte" vagy akármi mást. Ezt megpróbálhatnád olyasmivel, ami érdekli.
Aztán Labolen zászlóival: a zászlóknak megfelelően rakja ki duploból a mintát. (Mármint a csíkosakat.) Viszont ezt meg kellene PECS-ezni, hogy mikor már megtanulta, mi a feladat, akkor kéregesse el a megfelelő színű elemeket.
Lehet kapni készletben nyomdát, de nem a sima műanyagra gondolok, hanem a fakockásra (sajnos nem emlékszem, hol vettem, talán a Müllerben?), mert abban elég sok jó ábra van. Ha kerítesz a netről hasonló ábrákat, akkor meg lehet azt csinálni, hogy kinyomtatod és mellé nyomdáztok (tulajdonképpen egyeztetés, de ezt is PECS-ezni kellene).
Úgy emlékszem, hogy a taktilis ingereket szereti. Csinálhatnátok homokozós kommunikáció provokáló helyzeteket, pl. betemeted a lábát homokkal, ha odaadja hozzá a láb és a homokozóvödör PECS képét. Ugyanez vízlocsolással.
Óriási papírra meg kellene próbálni formákat körbefestetni. Pl. tányért, vagy hasonlót, amit könnyű lefogni és körbemázolni is. Jó lenne élőben látni, ahogy próbálkozol, biztos még csomó ötletem lenne.