LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19061

Boldog Gyereknapot minden lurkónak! :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19062

Lucy:

Muszáj lesz, különben a nyár végére, sőt a közepére, vagy már az elejére megőrülök, ők meg egy idő után szétszednék egymást és a házat. :woohoo:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19063

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Labolen:nagyon jó az elképzelésed "kis piros malac a boltban ugrál" :laugh: A fiadnak biztos jobban fognak tetszeni a vicces mondatok, mint a rajzos elképzelésed! ;)
Csodálom az energiádat! A zászlós ötletedre én is vevő lennék!
A Thomasod is nagyon bejött Gizmonak!

HáromMackó: Vigyázzál a nagy Medvére, ha ennyit dolgozik! És tényleg varázsló vagy, ha egyedül így irányítod a csapatot!

Marcoverde: az anatómiai horrorban én is részesültem egy kicsit a találkozás alkalmával, de nem voltam megfelelő alany számára, mert nem szörnyülködtem. Biztos nagyon izgatja mi van belül. Orvosi könyvekkel tompíts a horroron. Max. majd a vakbél műtétről tart előadást. :)
Ja és nem mászkálj piroson át!
Az én fiam annyira tudja már, hogy mikor fog váltani a lámpa, hogy enyhén jelez a kezével az ismerős zebráknál.
Tök jó, hogy értékeled Andresz erőfeszítéseit, remélem nem csak itt írod, hanem szóba is sokat mondod neki!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19064

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Jaj az asszony nevét elírtam! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19065

sünöcske:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19066

Z annyira vinnyogott a játékkonyháért a boltban, hogy apával úgy döntöttünk azt kapják gyereknapra a kicsik. Tegnap este 19.50 perckor berobogott a boltba és megvette. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19067

Süni:

Igen , mesélte ,hogy mikkel szekált téged a szülőtalin :sick: - nem volt jó passzban. Azóta egyébként rengeteget változott, és amikor neked mondta azokat a dolgokat, az teljesen más motivációból történt. Akkoriban, kb 1 éve, nyár környékén szeretett feltenni ilyen szándékosan elképesztő, meghökkentő (sokszor anatómiai kapcsolódású :) )kérdéseket, hogy tesztelje az ebmereket, mennyire tudja őket kihozni a sodrából. Mondta is,h kíváncsi ,vajon mit szólnak hozzá. Írtam is már korábban: tavaly oviváltáskor az egyik megnézett oviban megkérdezte az óvodavezetőt, hogy mit szólna, ha kivenné a szemét a helyéről,stb.
Na így engem sem kavarna (kavart) fel, mert tudom, hogy érdeklődés/ a reakcióra való kíváncsiság hajtotta. lehet h még az anatómiai vetülete is valóban érdekelte, erre a problémára biztos jó lenne, amit írtál :) Szerencsére már inadekvát rémségekkel nem szekíroz senkit:)
Amit most csinál, azt dühtöl habzó szájjal teszi sokszor, más stílusban, és nem kérdő, hanem felkiáltó módban (és csak nekünk), így ez most sajnos egy teljesen más probléma.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19068

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Marco: a piros lámpás sztori nagyon aranyos. És igen, figyelj oda, mert megbüntet a rendőr! :D

Szerintem teljes jogod van neked is leírni az érzéseidet, és a nehézségeket, amiket átélsz nap mint nap. Az apáknak is nehéz megélni, hogy a szerepük nem úgy alakult, ahogy tervezték. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A Fecskéről nekem semmi infóm nincs, csak mindenki azt ajánlja ilyen helyzetben. Lehet tényleg kiestek a körből. :dry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19069

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: nekünk kb. 150-200 db mágneses betűnk van, és Z. is aludt velük. Az volt még vicces, amikor felfedezte, hogy tapadnak a radiátorra, bejárati ajtóra, hűtőre, mosogatógépre, mosógépre. Mindenhol üzenetek voltak! :laugh:

Mi tegnap ugyan egész nap családi programokon voltunk, de reggel mindketten megjegyezték, hogy MA van gyereknap, úgyhogy kérik az ajándékokat! :S Ma.x csoki lesz! 3Maci, én már annyi mindent vettem, amiért a boltban ment a cirkusz, aztán itthon hozzá sem ért. Pl. 7. szülinapra 2 db plüssállat a többi 200 mellé...

Mi át sem mehetünk az úton olyan helyen, ahol nincs "kijelölt gyalogos átkelőhely" és pánikolva üvölt a hátsó ülésről minden "Állj! Elsőbbség adás kötelező!" táblánál, hogy azonnal álljak meg. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19070

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Andrisnak is volt mágneses korszaka, amiatt kapott betűket, számokat, mágneses könyvet. Champ: látnod kellett volna akkor milyen kitartóan próbálta a TV.-re is felilleszteni és milyen csalódott volt. :laugh:
Az ágyba csak azért nem jött be, mert a radiátorra mind ráfért és az ágyból jól látható volt!

Milyen üzenet?: -Anya vegyél szalámit!
- Mosd ki a ruhát! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19071

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Süni: ennyire nem zseni, csak egy-egy szó volt. Általában nevek, TV műsorok, meg angol szavak, amiket frissen tanult.

A zászlók nálunk is mennek, meg ezek hozzákötése az országokhoz + fővárosok. Egész Európa megy és jó pár ország szerte a világból.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19072

• maxfaktor
  • maxfaktor profilkép
  • Nem elérhető
  • 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
Ahajnal: sajnálom, hogy beigazolódott a gyanúd. :( Viszont így már tudod, hogyan tovább. Kicsit irigyellek is, mert én még mindig nem kaptam választ a levelemre időpont ügyben a Delejtől.
Azt, hogy képpel kell megmutatni a fiadnak amit tilos csinálni azt ott mondták, ahol a dg-t kaptátok?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19073

camp:
Apa azért akarta megvenni a játékkonyhát (én sajnso sejtettem, hogy ez lesz), mert végre nem űrhajót, rakétát, transformerst vagy robotot szeretne (ebben viszont igaza volt, mert akár be is jöhetett volna). Hátha ... de végül is a kisebbik fiam jól megetetett a rajta főzött fiomságokkal. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19074

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ahajnal: Kiment a fejemből, hogy neked is akartam válaszolni. :blush:
Sajnálom, hogy nem voltál az előadáson, remélem legközelebb, vagy a szülőtalálkozóra el tudsz jönni. Ott élőben is meg tudjuk mutatni, milyen egy ilyen szabályoldal.

Addig is leírom, ahogy mi szoktuk csinálni. A lényeg, hogy nem csak azt kell rajzolni, hogy mi tilos, hanem az elvárt viselkedést is. A tilost áthúzod, vagy mellé raksz egy nagy piros X-et. A helyes mellé egy zöld pipát szoktunk rakni. Ha van valamilyen konkrét probléma, akkor arra rá lehet menni külön. Lerajzolod a helyes viselkedést, és mellé egy jutit is rajzolsz. Ha mondjuk kézen fogva megy az oviba, akkor kap jutalmat. Mi így tanultuk meg, hogy nem szabad elszaladni, pedig csak 100 méter az oviig, de rendszeresen előreszaladt. Most már mindenhol szépen kézen fogva közlekedik.
Ez a ki mondja ki dolog kicsit a pecs-el van keverve. A nem jól, vagy egyáltalán nem beszélő gyerekek használják ezt kommunikációra, ott van jelentősége, hogy ki mondja ki és mit. Egy szabályoldalnál csak simán elmondod, hogy mi van a képen, mit szeretnél, hogyan viselkedjen. Van olyan, hogy csupán ennyi is elég, van hogy kell a jutalmazás is.
Egyéb helyzetekben is segít a képi megjelenítés. Pl egy olvasott mesét is könnyebben megért a gyerek, ha lerajzolod. Vagy egy számára nehezen érthető szituációt, pl miért sír a másik gyerek, ha én rászóróm a homokot. Ezt lerajzolhatod, hogy játszanak együtt, aztán ő szórja a homokot, és a másik emiatt sír. Mint egy képregényt. És hogy mit szabad csinálni homokozás közben, és hogy akkor mindenki boldog. És már kész is egy szoc történet. :)
Lehet, hogy most ez így leírva sok, de ha adsz mail címet, szívesen küldök anyagot a mi szabályoldalainkról, vagy szoc történeteinkről. Privát üzenetben is, vagy rejtve küldheted a címedet, ha érdekel a dolog.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19075

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3Mackó: A mostani előadás arról szólt, hogyan adaptáljuk a játékot a gyerekre, így most friss élménnyel ötletelek egy sort. :)
Ha szeretnéd, hogy játsszon ezzel, akkor kicsit bele lehet vinni az ő érdeklődését. Pl készítsünk az űrbe kivihető elemózsiás csomagokat az űrhajósoknak. Készíthetsz listát, hogy egy-egy teás dobozba miket kell rakni, hogy egy komplett ebéd, vagy reggeli benne legyen a pakkban, és beférjen az űrhajóba is. Figyelni kell, hogy mindenből hány darab kerülhet a csomagba. Vagy ilyesmi.
Vagy lehet úgy kérni, hogy alakítson ki csoportos dobozokat. Ebbe csak gyümölcsök kerülhetnek, ebbe csak a húsok, ebbe az édesség hogy az űrbázison könnyen megtalálják az űrhajósok. Nekünk sokféle műanyag ételünk volt, mi ezekkel tanultuk a csoportokat. A nyuszi a zöldséget kapta, a kutyus a húsokat, a mackó meg az édességet.
Valamint boltosat is játszottunk meg piacosat a cuccokkal. Én most gondolkozom egy főzéses játékon, hogy adok neki egy listát, hogy ma ezt fogjuk főzni, és vásároljon be hozzá. Aztán lehet, megint nálam ez az ötlet szintjén marad... :D
Amúgy megértem, hogy elcsábultatok, nálunk is van ilyen! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19076

• maxfaktor
  • maxfaktor profilkép
  • Nem elérhető
  • 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
Labolen: nagyon jó amit írtál, nekem is nagyon sokat segítettél vele. Köszönöm! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19077

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
3Maci: a lányom ma de. is azokkal a plüssökkel játszott, amit Z. tavaly kért szülinapjára! :laugh: Készen kapható babakonyhánk nincs, de rengeteg edényke, evőeszköz, étkészlet, tűzhely, mikro ilyesmi van, így a főzöcskézés tuti program. Most ép gyurmából főznek. Szoktam őket a konyhában is engedni érvényesülni, néha játszhatnak az igazi konyha cuccokkal, remek gombaleves tudnak főzni a gomba szárából!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19078

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Maxfactor: Örülök. :) ha küldesz címet, neked is el tudok küldeni pár ilyen oldalt, ha érdekel.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19079

Labolen: Nem rossz ötlet, bár nálunk valószínűleg nagyon gyorsan ő lenne a szállító aki a kész kajákat felviszi az űrben és kiosztaná a feladatot, hogy akkor mi meg főzzünk és csomagoljunk. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 2 hete #19080

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
A logisztikai véna... :) Nagyon ügyes szervező a fiad! :D
Oldalmegjelenítési idő: 0.598 másodperc