LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17279

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Tudom, nem értelmi fogyatékosság az autizmus, de az ilyen helyeken így gondolják. Mentális fogyatékosság, azaz értelmi fogyatékosság - ezt mondta nekem a Szépművészetis is és a veszprémi állatkertes is. Tehát benne van, csak az értelmi fogyatékosság alatt értik. Én bátorítok bárkit, hogy szólaljon fel ezügyben, mellé állok stb, de amíg nem történik semmi, szerintem mindenki vigyen magával egy MÁKos igazolást, ciki nem ciki, inkább felmutatom, mint kifizetem az állatkerti belépőt egy családra.

Champ, megértem, micsoda düh önthetett el titeket, feljöttök pestre, úgy számoltok, hogy ez majdnem ingyen van, erre kb 5 ezret kifizettek, mert hülyén van megfogalmazva és senki nem ért semmihez! Szegények :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17280

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kimni:6.900 Ft! Nem is miattunk akadt ki a férjem, mert a mi munkáltatóink adnak SZÉP kártyát, azzal fizettünk. De tuti van olyan család, aki összespórolgatja a kis pénzét, odautazik, aztán kiderül, hogy nincs is nála annyi pénz, amennyi a belépőre kell. Ez meg ugye csak a kezdet, bent minden egy vagyonba kerül.
Tényleg nem elsősorban a pénz volt a gond, mert ennyit azért egy évben egyszer-kétszer mi ki tudunk fizetni, hanem ez az eljárásmód.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17281

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Champ, ez elég rossz hír! Szanya, ha ezt kideríted, az negy segítség lenne!

Egyszer elmegyünk mindenképp ebben az évben is, de ha él a kedvezmény többször is.
Szegény fiam, pedig tavaly is csak a játszótér és a kerítés mögül hallható vonatfütty volt a legérdekesebb az állatkertben)
Ha kell viszem a diagnózis papírt is, csak tudjam mi kell pontosan, nem mindegy hogy 4000 vagy 600 a belépő.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17282

Azért vicces volt, hogy ennyire olcsó volt az Állatkert : én rendszeresen szinte csak játszóterezni vittem a fiamat az Állatkertbe e ( a nagy hajó volt a sláger) , az állatok mindig is annyira érdekelték, mint a növények:) Mindig mentem vele egy kötelező 20 perces minikört, hátha már megszereti ,de totál hidegen hagyták az állatok.. bár legutóbb a trópusi részleg egy kicsit érdekelte.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17283

• little
  • little profilkép
.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17284

Épp ma mondta a gyerekorvosunk, hogy a helyettese nem írhat nekünk közgyógyra semmit. (És jártunk már korábban úgy, hogy szabadságon volt az orvosunk és a helyettes nem közgyógyra írta a receptet, de csak a patikában vettük észre és azt hittem, hogy elszúrta az orvos, de eszerint ez a szabály.) Biztos fent van a vonatkozó rendelet valahol a magyarorszag.hu-n.
Egyébként az antibiotikumok egy része nem írható közgyógyra. Ez is elég érdekes.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17285

Mit jelent az, hogy közgyógyra felíni? Ráírják valahová, hogy közgyógyból mehet? Van évi kemény 6.000,- Ft-os keretünk. Eddig két dolgot vettünk belőle egy testápóló krémet ekcémára, és C vitamint. Szerintem nem volt rajta semmi megkülönböztetés - nem figyeltem meg őszintén - , és levonták a közgyógykeretünkből az árát. Vagy a doktornő automatikusan közgyógyra irta anélkül, hogy én kértem volna? Szerintem már arra sem emlékszik, hogy nekünk ilyen van. Igaz ez hónapokkal ezelőtt volt még a 2012-es évben.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17286

HáromMackó, le kell adni a közgyógykártyát regisztrációra a gyerekorvosnak és utána mindig beikszeli (aminél lehet), hogy "közgyógy" (és nem eü. emelt, stb.). Így egy csomó minden ingyen vagy közel ingyen van!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17287

Akkor lehet, hogy így volt.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17290

Remélem mindannyian jobban vagytok már :) Szanya, Ti?

Az állatkertbe mindkét gyereket eddig a MÁK kártyával vittem be, remélem ezután legalább még Mimivel bemehetünk kedvezményesen :(
A szigorítást részben megértem, de nem ebben a formában. Az, ha egy gyerek tartósan beteg vagy fogyatékos az minden tekintetben megterheli a családot :( Anyagilag is, akár egy allergia is. Mimi tejfehérje és tojásfehérje érzékeny is. Nem 2 forint a diéta sem :(
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17291

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Agiviki, ja, a szívbetegségre nem jár kedvezmény... eddig én is mindkét gyerekkel mentem...

Angliában, asszem írtam már, úgy van, hogy nem azért jár hasonló kártya és mindenféle juttatás, mert x nevű betegsége, állapota van, hanem teljesen egyéni. Attól függ, mennyire érinti a család életét, a gyerek életét, mikben korlátozza a hétköznapokban, azaz azt mérik, miben, milyen és mennyi segítségre szorul. És a támogatás is egyéni, nem ugyanannyit kap minden auti. Akiről úgy ítélik meg, hogy valóban korlátozza az állapota vagy betegsége, vagy jelentősen korlátozza, az kap ilyesmi igazolványt (többféle van, 3 féle asszem) és az jogosult ilyen helyeken kedvezményes belépőre is. Nekem tetszik ez a módszer, nyilván itt is ezt kéne bevezetni. Csak valahogy nehéz elképzelni, hogy nálunk ezt ne bundáznák meg és, akinek kvázi semmi baja, csak mondjuk mogyoróallergiás, de van ismije ittott, az meg fogja kapni a kártyát, míg egy súlyosabb auti nem, mert nem volt elég kedves a hivatalos személyzethez, vagy nem vitt neki bonbont...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17292

Viki, írtam az állatkertnek, de elég baj, hogy ezt egyesével kell lelevelezni. Ennek automatikusan kellene működnie. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Köszi, sokkal jobban van már, csak rettentően köhög. Viszont nem bírom tartani a tempót az éhségével. Napjában megeszik 3 csirke alsócombot és 2 szárnyat arányos mennyiségű krumplival és zöldséggel, plusz tegnap pl. 8 Hippet vágott be. Értem én, hogy napokig éhezett, de ez azért... Folyamatosan megy a főzés, turmixolás, szűrés, rakjuk a mosogatógépet. De hova fér bele? De a gáz az az, hogy ha ez most így simán belefér, akkor eddig hogy nem halt éhen? Ebédből a harmadát ette, Hippből mondjuk kettőt és amúgy csak Sinlacot. Ma nagyon rámentünk a levesevésre, muszáj a normális kajákat forszírozni, mert ez így tarthatatlan. Nem tudom, hogy fogom oviba vinni. Félóránként eszik. Ha nem adok rögtön, akkor zokog. A Sinlacra meg nem akarom visszaszoktatni, örülök, hogy végre nem fáj a hasa.

Kimni, ez az angol rendszer lenne itt is jó. Tulajdonképpen a közgyógynak is így kellene működnie.Na de itt semmi nem működik normálisan, az van, amit írsz.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17293

Sziasztok!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Végre volt napsütés. Bízom benne a beteg gyerekek és felnőttek a gyógyulnak szépen.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17294

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Little: Én a fogászaton meg bogarászom a neten és az ORKÁN-(program), hogy melyik gyógyszer jár közgyógyra. (némelyik beteg még azt is tudni akarja mennyibe kerül a Dalacin C és visszaszól, ha rosszat mondtam) Csak a közgyógyot X-be és a számot a gyógyszerésszel iratom rá, mert mindegyik patika máshova igényli, főleg, hogy 3 db. recept típus él még. :( (Valószínűnek tartom, hogy nem akarnak utána járni mit támogat éppen ma az OEP. :angry: ) Nem szeretjük a közgyógyot rengeteg macera van vele, ha csak a fogsorra gondolok inkább megkeverem 20x az anyagot, mint az összes papíron leadminisztrálok 1 db.-ot :whistle:

Szanya: Örülök, hogy a kis fényevőtök végre eszik és tömi magába a csirkecombot (én is szeretem), légy most egy kicsit konyhatündér ;) !

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17295

Szanya, köszi, hogy lelevelezed ezt az állatkerttel. Tényleg gáz, hogy egy érintett szülőnek kell ezt megtennie :( Egyébként örök hála Neked :)
Sztem, jó, hogy most többet eszik, még ha nem is tűnik ez most szokványosnak. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem marad így. Mimi itthon folyamatosan eszik kis adagokat. Egy kis husi, egy kis hal, jégkrém, cukorka, krumpli. Az oviban persze nem. Tudják hol mit lehet. Én persze itthon adom neki, ha kéri, örülök, ha kér valamit, pláne szóban :laugh:

Kimni, a mogyoróallergia egyébként lehet nagyon durva is. Ismerős kislánynak van, nem semmi körültekintést igényel mit ehet, mit nem :(
Igazad van, itthon nagyon sokan a kiskapukat keresik :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17297

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: örülök, hogy jobban van Zolika! És hogy mennyit eszik! :) És milyen jókat. ;) :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17298

Kimni, és abban is igazad van, hogy a brit megoldás lenne jó. Nem mindegy ki mennyire érintett, a családon belül hány gyerek miben problémás, egy vagy két szülős a család, milyenek az anyagi körülmények.
Ez az állatkerti dolog pl. egyelőre Mimit kevéssé érinti, kb. annyira érdeklik az állatok mint Marcit Marcoéknál. Olivér viszont évente többször is szeret menni és jó kis program volt ez nekünk kettesben:-( Persze megyünk még majd, de nem minden hónapban:-(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17299

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: hátha most fordul az evés! Az én fiam 4 éves kora óta nagy húsevő, addig semmi színhús jellegű dolgot nem evett, csak fasírtot. Akkor viszont vendégségben voltunk és iszonyú sokat kellett várni a kajára, már nagyon éhes volt. Elé tettük a grillezett csirkecombot, mert nem volt más. Bevágta, azóta mindenféle sült húst két pofára eszik.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17300

Champ, ez tök jó, csak fordulna már a darabos irányába! Most egyébként becsúszott még egy comb. :blink:

Süni, ez a hét vicce volt. :laugh: :laugh: :laugh: Én, mint konyhatündér. Elmesélem Apának, hadd legyen egy jó estéje. :laugh:

Viki, egyelőre várjuk ki, mit válaszolnak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 3 hónapja #17301

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: ezt a sok kaját mind leturmixolod? Én is sokáig mixeltem, már nem is emlékszem hogyan szoktam le róla...
Ma este az én fiam is pótolt, ma semmit nem evett a suliban, de 20 perce még két kiflit meg két szelet pirítóst nyomott be. Holnap nem viszem suliba, mert bár látszólag nincs rosszul, valami mégsem kerek...
Oldalmegjelenítési idő: 0.779 másodperc