LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2783

Mi az a dobozolás? Többen írtátok már, többször akartam is kérdezni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2785

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Szuper Anyukák vagytok mindannyian, és nagyon hasznosak, örülök, hogy veszitek a fáradságot és le is írjátok a tapasztalatokat Csodálom, hogy ez is megy nektek, még ott is, ahol több gyerek van, én bevallom nektek őszintén hulla vagyok estére, pedig csak egy gyerkőcöm van, aki nem hisztis és még nem is akaratos.
Tomger, és a többiek, köszönöm tanácsokat, és ígérem le is írok mindent a fejlődésével kapcsolatban.
Most egy kicsit fel vagyok dobva, mert jól sikerült a tegnapi találkozás a nála ½ évvel idősebb szintén autista kisfiúval. Jázmin nagyon örült neki, eljátszottak itt szépen A szülők is szimpatikusak voltak, ezért megbeszéltük, hogy minden csütörtökön jönnek.
+ felhívtam egy nagyon szimpatikus közeli óvodát, ahol fogadnak autista gyereket és a PECS is használják! és nem hajtottak élből el…..:) jövő héten megyek hozzájuk megbeszélésre Sajnos benne van a pakliba, hogy már nem tudnak felvenni, 4 db autista gyerekük lehet csAK. De hátha mi még beleférünk
Tomger, úgy tetszik ez a csúszdás kép. nekem is van hasonló, fel is teszem mindjárt

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2787

Lehetne esetleg olyan létrehozni, hogy mindenki a saját adatlapjára feltölthetnek pár tömörített képet, amit mondjuk csak a regisztrált felhasználók láthatnának, sőt esetleg még azok közül is csak azok akiket az adott felhasználó engedélyezett. Akkor ha van egy-egy jópofa képünk nem a porfilképre kellene felrakni. Na ez most pont nem a témához vág, csak eszembe jutott. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2788

Ez szuper jó ötlet, csak azért ennyire nem vagyunk programozózsenik. :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2789

Jaj, hát én meg abszolút nem értek az ijesmihez, csak ötletelni tudok. :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2790

Jaj, hát én meg abszolút nem értek az ilyesmihez, csak ötletelni tudok. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2791

Azt én is, szeret is érte az uram... :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2792

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Nálunk is ez a helyzet. :laugh: Olyankor azt mondja a férjem, hogy te egy agyréééém vagy. :laugh:

Ti nem vettetek észre változást a gyerekek viselkedésében az idő miatt? Ebben a szörnyű szeles időben a fiam teljesen beszámíthatatlan. Mindig ez van ilyenkor. Éjjel 2-ig nem aludt, pedig délután időben kelt. Reggel persze tiszta hiszti volt. Az oviban meg csak villanyt akart kapcsolgatni egész nap. Alig tudták rávenni valami más játékra.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2793

:ohmy: De! Az enyém is éjjel egyig fent volt! Persze nyűgi volt miatta délelőtt, de most teljesen élénk én meg alig élek. :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2794

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Az én kislányom pedig ellenkezőleg, különösen jól alszik 2 napja :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2795

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Ha valaki még tud valami érdemlegeset a Bánffy módszerről, nagyon szívesen venném. Sajnos Krisztián még nem válaszolt.Kedden megyünk megnézni őkt:)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2796

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Az enyém is most kelt fel, és persze egyből pörög. :blush: Én annyira nem. :blush: Apa meg elment az előadásra okosodni.

Glor: Egyébként mennyire alszik jól a kislányod?

Hallottam olyat, hogy nekik alvászavaraik is vannak, de az én fiam úgy alszik, mint egy átlagos 3 éves. Azaz hol így, hol úgy. :) Szerintem a lányom rosszabb alvó, mint Ő volt ugyanilyen korban.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2797

Jaj, de ari ez a kép. :cheer:
Írtam Krisztiánnak. Valószínűleg nincs netközelben, mert amúgy gyorsan szokott válaszolni, de most nekem se válaszolt még.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2800

Gondolkodtam a napirendes dolgokon, amiket írtatok. Ezek a problémák nálunk is voltak, hogy nem akarja leszedni, nem tudom kirakni egész napra, stb.
Annak, hogy nem akarja leszedni, lehet az az oka, hogy nincs hívókép. Mi se használtuk, csak a Delejben volt. Levette a kártyát itthon, de nem tudta, hova is tegye, naná, hogy nem akarta egy idő után leszedni. Aztán megmutattam, hova tegye, így még ment egy darabig, de az oviban már nem, ott túl sok a változó. Ezért csináltam neki egy olyan új útinapirendet, amit forgatni kell. Semmit nem kell róla levenni, de ha vége van egy programpontnak, akkor azt vagy ő, vagy az asszisztens (mindegy, csak az a lényeg, hogy lássa) beforgatja. Gondolom, ez most nem túl világos, jövőhéten felteszem az új cikkbe a fotókat.
"Nem lehet kirakni a program változatossága miatt." Igen, ez nekem is gondot okozott. De jól írta Sünöcske, elég betenni azokat a programokat, ami tuti, hogy lesz és persze azt változtatunk, amit akarunk, csak mindig meg kell mutatni.
Labolen, olyan okos gyerek esetén, mint a Tied, nem kell feltétlen leszedegetni. Elég, ha ki van rakva, és mutatod, hogy most ez jön. És elég lenne az útinapirend méret valószínűleg. Azt akárhova magaddal viheted, megmutatod és biztosan nyugi van. Nagyon jó az a forgatós verzió, amit majd felteszek jövőhéten, mert minden egyben van, nem kell vacakolni külön dossziéval, dobozkával, szétpotyogó kártyákkal.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2801

Glor, nem a fórumba írtad a hsz.-t, hanem válaszmailbe, azért nem látod.
Írd be ide is légyszi, mert a többiek így nem látják.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2802

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Ez maradt le ugye?

Nos, ez egy érdekes kérdésJ

Délután kettőtől alszik,legkorábban ½ 5-kor kell , legkésőbb ¼ 7 –kor.

Este kisebb rémálom: van, amikor ½12 alszik el. Változóan ébred legkorábban 7-kor ma 9-kor kelt.

Nem szokott felébredni közben.Próbáltam olyat is, hogy a délutáni alvásból fölébresztettem, de mindig megbántam,rossz kedve lett a nap hátralévő részéig, és csak ½ órával feküdt le előbb.Olyat is csináltam, hogy nem aludt egész nap, 8-kor már aludt de akkor meg ½ 5 kor keltL

Szanya, nagyon kedves vagy hogy írtál:)

Úgy szeretnék még egy olyan fejlesztést, amit annyira szeret és sikerélménye van mint a Delej utcában:)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2803

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Az én fiam nagyon hasonló! És közben hihetetlen mélyen alszik.
Én azt vettem észre, hogy kb. 1,5 órás ciklusokban alszik. Tehát délután 2 óra alvás után nem szabad felébreszteni, mert rettentő hisztis, tehát vagy 1,5 vagy 3 órát hagyok neki, és legkésőbb 5-kor felébresztem. Úgy általában azért 10 fele elalszik. Ő is későn kel, a 8 órási kelést az ovi miatt rettentő nehéz volt bevezetni. Fél órákkal korábban keltettem, így egy hét alatt átálltunk. De ezt következetesen tartani kell hétvégén is, mert különben pokol az első nap az oviban.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2805

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
No megjöttünk a csoportos tornánkról. Kérdeztem a gyógypedünket a napirendről. Neki az a véleménye, hogy mivel minden autizmussal élő gyerek más, ezért a segítségeket egyénre szabottan kell használni. Vagyis, ha a fiamnak a mindennapokban nincs szüksége erre, akkor nem kell használni. Arra kell nekünk, amire használtuk is. Vagyis új dolgok bevezetésére, új dolgok tanítására, vagy ha valamivel gondunk van.
Szóval ez a vélemény engem megnyugtatott. Ahogy nekünk a Pecs sem kell, mert beszél a fiam. Ő csak olyanokat nem tud kifejezni, amiket igazán azzal sem tudna, így neki visszalépés lenne, ha bevezetném. Azt hiszem a napirend állandó használata is ilyen lenne nálunk. Így maradunk a mostani módszernél, vagyis csak ahhoz használjuk, amihez kell.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2806

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
dobozolás: Igazából a kódos munka megfelelője. Vagyis egy dobozban egyféle feladat van elhelyezve, amit a gyerek önállóan old meg. Aztán ha végzett, előveszi a következő dobozt.
Önálló munkavégzést, és feladattartást lehet vele fejleszteni. Illetve amit beleraksz, az külön fejleszt éppen mit. Pl gyöngyfűzés- finommozgást. Csoportosítás- kognitív mittudoménmit. minta szerinti építés- az is valamit.
Pontosan nem tudom mi mit, de sokat fejleszt! :)
Mi olyan feladatokat teszünk bele, amit magától nem szívesen csinált. Pl másolás ceruzával, színezés, fűzés, válogatás. Nálunk ugyanis a ceruzafogással voltak gondok, és fejleszteni kellett a kézizmokat, meg a szem-kéz koordinációt. Mivel most ezek már mennek, ezért bevettem a kommunikációs feladatokat is.
Nem tudom a honlapon van-e külön menüpont, ami ezt a dobozolást taglalja.
De ha jól emlékszem volt egy ilyen fórumtéma, sünöcske indította. Ott vannak konkrét feladatok is.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2807

Pont ezt írtam korábban, hogy mivel a rendszert ismeri, úgyis tudod, mihez nyúlj, ha kell. Aztán más kérdés, hogy majd elfogadja-e. Én most iszonyúan szenvedek ezzel a netre-kattantsággal. Teljesen hiába raktam ki ma is a napirendet. Jó kérdés, hogy ha következetesen használnánk, akkor jelentkezne-e ez a probléma most. Szerintem igen. Egyszerűen most tört ki rajta a dackorszak, vagy mi. Minden "nem", esetleg "nemnemnem". Az asszisztensünk is mondta ma az oviban, hogy ez ment egész nap. Pedig ott napirendezik rendesen.
Oldalmegjelenítési idő: 0.193 másodperc