LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #16066

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya: Sokat beszélgettünk volna? :ohmy: Fel se tünt!
Teszt: Hú de ügyi vagy! Hajrá :)
Position Analogy Test.(az utolsó a doksiban)- igen, ilyesmi volt amit láttam, de kivitelezésében sokkal modernebb és a lényeg, egy kártyán csak egy ábra volt!
Külön dobozban filc vagy vékony rugalmas műanyagból voltak síkidomok(sok, kicsi nagy háromszög, kör, négyzet, piros kék lehet h sárga és zöld is volt, mint amilyen az elsős matekfelszerelésben is van). én azt feltételeztem, hogy a képeken különbözőképp egymásra rajzolt síkidomokat a gyereknek maga előtt ki kell tennie a valós síkidomokkal.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16068

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Edina: Köszi, akkor nyomozok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16069

Ezeket a hajtógatós feladatokat hány éves gyerkőcöktől kérdezik?

5,5 évesen csinálnak valami tesztet is a szakértőiben, vagy csak meghosszabbítják a papírt az ovihoz?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16070

Csinálnak tesztet, IQ-t is megpróbálnak felvenni, ha együttműködő a gyerek.
A hajtogatós volt M-nak is ezen a teszten,mikor 5,5 volt, persze ő alig tud félbehajtani egy lapot, úgyh ezek nem igazán feküdtek neki :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16071

Nem olvastam el még egyik teszt mellett sem a szöveget, lehet, hogy abból kiderül. Az biztos, hogy a Leitert 6-20 éves korig használják.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16072

Marcoverde, mármint neki kellett minta alapján meghajtania és kilyukasztania? És utána kiválasztania a jót?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16073

Nem tudom mi lett volna a feladat, mert Marci amilyen brutál ügyetlen, odáig nem jutott, hogy félbehajtsa a lapot, ezért látta a nő, hogy ez esélytelen, és hagyta a többi részt a francba.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16074

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Hajtogatós: Kizárt hogy ilyen komplex feladatot akár 2 év múlva is megcsináljon a fiam. Sztem egy nt nek is nehéz, nagy szivatás ez. A nagyfiam már nagyon rég óta rákattant a hajtogatás témára, de oviban még csak néhány repülőt tudott hajtani iskolában is megmaradt az érdeklődése és most azért 1-2 éve már simán önállóan meghajtogat bármit az origamis könyvekből. Könyörgöm ötödikes és nagyon érdekli!!!

Személy szrint engem mindig is hidegen hagyott ez a hajtogatás. Bármilyen életkorban megkaptam volna ezt a feladatot nagyon bénán teljesítek és akkor még nem is vettem elő a kicsim nehézségeit, feladatot felfogni, az ábrákat értelmezni... ezt iszonyú sokat kellene gyakorolni hogy bárhogy is teljesítsen. Van értelme erre rágyakorolni???

Marco pontosasn mit kellett volna hajtogatni, emlékszel?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16075

Nektek még szerintem nincs, de én min. az elsőt meg akarom csináltatni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16076

Tomger !Ez az .. Ez a hajtogatás nekem is halál . Pedig én oviban is csináltam a gyerekekkel :)De mindig csak ilyen nagyon egyszerűeket :csibecsőr .kishajó ,repülő ..(a kolléganőim csináltak komplexebb hajtogatást is ) Egyb . tényleg vannak olyan gyerekek ,akik nem tudnak hajtogatni nagycsoportban sem . Szerintem nem gáz . Persze a mieinknek kell tudni ám !Vicc.
A szívatós kérdésekre visszatérve (amit a 6,5 évesektől kérdeztek a szakértőiben ).Mi megkérdeztünk egy jó pár kérdést R-től is (Marci naygbátyja ):Róla annyit kell tudni ,hogy nagyon okoska ,Marcival majdnem egyidős ,az iskolaérettségi teszten az oviban 94 %-os lett a felmérője . Messze a jobbak közt van a gyerek .
Szanya !A hajtogatásnál :valami kis cetlit adtak a gyerek kezébe ,amit a pszichológus nő 2-szer félbehajtot . Hát ,eddig jutottunk . ..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16077

Bocs ,Andesz voltam ,csak nem léptem ki Marci fiókjából ..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16078

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Kicsit jobban végignéztem (párom lefordította én sajna nem értem eléggé) a tesztet, nem a gyereknek kell ebben hajtogatni, csak megmondani hogy hova kerül a lyuk. Sztem így is nehéz. Párom vigyorog ,,csináltasd meg Tomikával kiváncsi vagyok mit tudna...,,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16079

Enyhén meglepődtem, hogy Marcoverde is volt óvónéni! :blink: :laugh: :laugh:
És milyen lett a nagybátyja eredménye?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16080

Tomger, én is így értettem, de most mondja Andesz, hogy hajtogatnia is kellett M.-nak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16081

Pici félreértés (Marco vagyok:) , a Marcival egyidős öcsém nem volt szakértőinél,mert elvileg NT (:D) csak Andi megkérdezte tőle, amit Marcitől a teszten, és a srácnak fogalma sem volt semmiről (innen is látszik ,hogy hogy viszonyul egy IQ teszthez egy iskolaérettségi, amin majdnem 100%kal lőtt az öcsém). A hét napjait sem tudja, nem tud visszafelé számolni, nincs fogalma az időről, stb..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16082

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
:laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16083

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Azt hiszem én nem görcsölök rá erre.
Ma délelőtt feladatoztunk és járműves dominóval próbálkoztam, de már az elején süvített, hogy az ne legyen. Nem is rakta.
Próbáltam kérdezgetni, mi van rajta. Nem válaszol, üveges szemmel néz. Mutatom az egyik dominót a motorral. Nem válaszol, amikor már úgy tűnt, arra néz, megint kérdezem, de nem válaszol. Segítségképp elkezdem: Mo...Erre benyogi ...kus

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ráadásul olvasom Theo papa könyvét, az is elég lehangoló.....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16084

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Én a közel 8 éves fiamat kb 4 éve próbálom tanítani a szalvéta átlós félbehajtására. Itt az eredmény, nagyjából 2 hónapja tud segíteni a terítésnél! :laugh: Viszont annyira utálja, hogy legalább 3 kártyát kell neki beígérni jutalomnak.

Tegnap este én is megnéztem a hajtogatós tesztet. Én tuti nem hoznám a szintet. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16085

Nem érdekelte... Az enyém se szereti a dominót. Tud, de nem szereti.
A Peetersre mondták is tegnap, hogy az inkább a súlyosabb esetekre van kihegyezve. Jó könyv nagyon szakmailag, de azért kétségbeesni rajta felesleges.
Tegnap már elő is vettem egy régi feladatot (azt, amit odaadtam, azt a szétvágott állatost), megint először forma alapján próbálta kirakni, de aztán pikpak kirakta jól. Na de ezt már milliószor próbáltuk! Ismeri elvileg! Igaz, kb. 1 éve már elő se vettem. Látszik a szemléletváltozás, hogy most már a rajzot is nézte, ha nem is rögtön. És mikor kérdeztem az elefántra, hogy mi ez, akkor válaszolt is! Igaz, azt, hogy nyuszi.... Szabotőr. :woohoo:
Aztán elővettem egy képet, amin több személy is van. Hibátlanul megmutatta a testrészeket, megmutatta, hogy melyik ásít, stb, de ezt is végigszabotálta. Pl. egymás alatt volt két gyerek, rábökve kérdezem, hogy ennek a fiúnak hol a feje? Erre rámutat a fölötte levő fejére. És hasonlók. Aztán mikor kissé már ordítottam, akkor mindig megmutatta a jót is, de puffogva... Csak abban reménykedem, hogy a szakértői mégis egy idegen hely, hátha nem ereszti így el magát...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #16087

Champ, ez 20 éveseknek való, még túl fiatalok vagyunk hozzá. :silly:
Oldalmegjelenítési idő: 0.608 másodperc