LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15593

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ágiviki: helyes. :)

Vadas: Én már rájöttem, hogy nekünk semmi sem alakul szerencsésen az auti témakörben. Én nem értem, miért vagyunk ilyen pechesek. :(

Fórumtali: Én rugalmas vagyok, és egy törzstagnak, mint Kimni ott a helye! Kisstim, egyéb időpont? Nekem hamarabbi is jó, későbbi is.

Na jó, azért alakul valami jó is. Ma komoly mesét olvastam a gyerekeimnek, amit mindannyian élveztünk. Igazából én kaptam egy mesés történetet a bátyámtól, amit pont ma kezdtem el olvasni, és épp bementem hozzájuk altatni. kérdezték, hogy ez mi, én meg meséltem kicsit nekik az első pár oldalról. Utána meg már olvastam a sztorit, mert megtetszett nekik. Szóval pont most panaszkodtam, hogy nekünk nincs ilyen élményünk, és most mégis! :) Nem tudom a fiam mit értett belőle, de szép csendesen hallgatta. Ez tavaly még nem ment.
Komolyan mondom, ma ez volt a nap fénypontja. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15594

• rainbowdash
  • rainbowdash profilkép
Boldog szülinapot neki utólag!!

Mi túl vagyunk az első napon vizualizálás témakörben.
Tapasztalataim:
1. Milán tényleg díjazza ha le van rajzolva vmi folyamat ábrán, egész este hajtogatta a folyamatokat. (viszont fizikai síkra kell terelnem hogy épp hol tartunk a folyamatban mert hiába tettem sorba , keverte mi jön mi után )
2. az öltözés így flottul ment hogy látszott mit mi után kell felvenni.
3. a jutalmazás nagyon jó csak neki AZONNALI ra is szüksége van, mert az időt nem érzékeli, egyszerűen számára ez hogy NAPOKIG kell gyűjtögetni totál kiborulást eredményezett. Valami pici azonnali jutalmat az esti rutin után ki kell találjak.

Egyenlőre ennyi órát nem kaptam ma sajnos.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15595

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: igen. Mikor én jelentkeztem, kifejezetten kértem, hogy olyasmit kérek, amiket egy iskolára jelentkező gyereknél lehet vizsgálni. Nem mondtam külön, hogy iq. de talán felajánlhatták volna. Pláne, hogy nekünk még soha sehol senki nem nézte. Na nem mintha eddig hiányzott volna.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15596

Labolen, tényleg úgy tűnik, rossz erre nézve a csillagállásotok, vagy mi. :(

Rainbow, nagyon hatékony vagy! A folyamatábránál vagy tépőzárazd, és egymás után le kell szedni, vagy egyben rakod ki és fölötte tépőzáraz odébb mindig egy kis fahengert, vagy kockát, amitek van (és amit még megtart a tépőzár).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15597

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Rainbow: nagyon ügyesek vagytok, és kezdetnek ez nagyon jó! Eleinte mindig ki kell tapasztalni, mit hogyan lehet bevezetni a gyereknél, és még a legelismertebb szaktekintélyek is azt mondták nekem, hogy kezdetben egy eszközt készítsek el, mert valamit mindig javítani kell rajta, hogy kiderüljön, melyik fajta fog a legjobban beválni.

Folyamatábrán a haladást többféle módon lehet jelölni. vagy leszedősre készíted: laminált lapok öntapadós tépőzárral felrakva egy tépőzárcsíkkal ellátott kartonlapra, amit mindig leszed, ha épp kész egy résszel;
Vagy fix folyamatábra, amin egy kis mozgatható nyíllal, vagy csipesszel jelzed, hogy éppen hol tart.
Kezdetben szerintem maradjatok az azonnalinál, amíg belejön. Vagy ha gyűjtögettek, akkor csak aznap legyen egyből a beváltás. Mi ilyesmit úgy csináltunk, mikor már többfélét tudott, és minden féle dologért kaphatott zsteont. HA ügyesen felöltözöl, egy zseton, ha nem futsz el mellőlem, még egy, ha feladatozol délután az plusz kettő. Este összejön 5, és akkor azért kap valamit. Nyílván úgy intéztem, hogy összejöjjön.
Mondjuk én bevetettem azt is, hogy viselkedésproblémát úgy kezeltem (viccből köpködni a játszótéren, mert nagyon vicces, hogy anya ezen kiborul), hogy ha nincs köpködés, kap zsetont a játszóterezés végén, ha köpköd, elveszek egyet. Na ez hatott, két nap alatt megtanulta, és elhagyta ezt a problémát. Igaz, épp csak felvette, de 5 napig ez ment, hogy köpköd, hiába találtam ki szabályoldalt, szoc történetet, akármit. Ezzel megoldódott, mert ez a a zsetonelvétel nem volt jutalom, míg az, hogy veszekedtem és kergettem a játszón, hogy már pedig nem köpködünk, az nagyon muris volt szerinte. Kinek mi a jutalom. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15598

• rainbowdash
  • rainbowdash profilkép
Nagyon köszi, igen még csak 2 folyamatábrát csináltam,( wc-s meg esti pizsi felvétel)
és a juti táblán is csak ragasztásig jutottam. Még nem profi a dolog de ráfekszek erre hogy leszedhető legyen a kép, a csipesz nem elég határozott VÉG szerintem, ez a letépés ez jó lesz neki, úgyis úgy szeret erőt kifejteni...

Ez is nagyon jó labolen amit írtál hogy napkÖZBEN is lehet gyűjtögetni.

Találtam egy oldalt is, ti biztos ismeritek már merjmaslenni.freeblog.hu/

innen meg az érzelemfelismerő feladatot szeretném megcsinálni ma.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15599

Sziasztok!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15600

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Tegnap este jót röhögtem. Az egyik valszeg. közös ismerősünk megosztott egy képet a FB-on Stephen Hawkingról szülinapja alkalmából. Valami olyasmi szöveggel, hogy Isten éltesse korunk legnagyobb zsenijét. Valaki hozzászólt, hogy nálunk tuti 54-es IQ-t mérnének, mert nem jó a finom motorikája. :)
Azért elképesztő, hogy ilyesmin is képes vagyok nevetni. Azt hiszem csak kínomban...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15601

Champ, ez nagyon találó és az ember már tényleg kínjában röhög. :unsure:

Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ha minden gyereket ezzel megszűrnének, hányan kapnának normál IQ tartományos papírt... Kisebbségben lennének.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15602

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
MOst elhatároztam, hogyha megyünk, előtte alaposan felkészülünk jogszabályokból. Kiküldhetnek-e a gyerek mellől, milyen alanyi jogai vannak, amik megillektik őt, akár egy ilyen teszt felvétele alatt is. Mert mondjuk egy látássérültnek biztos felolvassák a kérdéseket, akkor a fiam motiváció sérülése miatt nem kaphat küső motivációt, hogy teljesíteni tudjon? Szóval ilyesmikre gondolok, mert azért ez egyre inkább embertelennek tűnik. Azon is gondolkozom, hogyha ez ennyire rossz rendszer, akkor ezen változtatni kéne.
Szerintetek lehet a jogokkal ott harcolni, vagy úgyis leteper a bürokrácia?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15603

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ja és a babzsákos feladatokban most már új dolgokat tanulunk: hány hétből áll egy év, mit csinálsz, ha egy barátod elveszti a labdáját. A kétségbeesek nem jó válasz.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15604

Szanya1 beküldte:

Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ha minden gyereket ezzel megszűrnének, hányan kapnának normál IQ tartományos papírt... Kisebbségben lennének.[/quote

Andi mondta, hogy náluk az oviban az iskolaérettségi felmérés szintet illetőleg a közelbén nincs ennek az iq tesztnek (amúgy a fiamnak is csak grafomotoros területen van elmaradása az ovi szerint) szerinte pár okoskát kivéve a többség simán elhasalhatna a verbális részen. Nem értem, hogy csak azért mert valaki auti, azért miért kell jobban szívatni ezzel, mint a normál gyerekeket.

Csak még egy pár vicces eszembe jutott (aztán hátha valakinek jelent 1-2 pontot, még azt is kinézem belőlük, hogy képesek dettó ugyanazt a tesztet megcsináltatni több gyerekkel).

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A performációs résznél nem lehetett látni, hogy mi van, mert elültettek több méterre , és nem volt szabad megjegyzést sem tenni (ez vajon tényleg jogos?). A fiam itthon arra panaszkodott, hogy többet tudott volna, csak nagyon kevés időt hagytak neki, és nem hagyták,hogy véggigondolja, és utána csinálja meg. Amikor már zsinórban 4et 5öt nem tudott, utána már teljesen frusztrált lett, és nem mert semmit bevállalni. Este mondta szegény, hogy menjünk vissza még egyszer, mert sajnálja ,hogy olyan rossz lett (mi nem is mondtuk neki, szeritnem bőven éreztette vele a tesztet felvevő pszch. ,hogy rosszul csinálja).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15605

marcoverde:
Ez határozottan katasztrofális, elkeserítő, idegborzoló és agytépő! :angry:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15606

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
MA este összeírom a jogi kérdéseimet erről, és aggályaimat, lehet, mi ezt megkérdezzük felsőbb hatalomnál, hogy ez így jogos-s és emberséges-e. (Egyelőre nem hivatalosan) Pláne, hogy egy nt is elhasalna ettől. És hogy ennyi frusztrációnak kitesznek egy hat évest. :(
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy egy ilyen teszten az én fiam értelmi fogyatékosnak minősülne. Pedig biztos vagyok benne, hogy nem az.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15607

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Marco: nagyon durva, amit írsz. És honnan kéne tudnia egy betörés folyamatát??? Én el sem mondtam még neki, hogy van ilyen, hogy betörés, mert itt reszketne, hogy hozzánk mikor törnek be.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15608

Biztos az a baj,hogy hülyén neveljük a gyereket; nincs itthon tévé (pontosabban nincs benne antenna), amiből szépen megtanulhatná ezeket a dolgokat, mi meg nem nézetünk vele ilyet. Kéne írni erről valahová egy cikket, hogy mi folyik ezeknél a szakértőiknél, mert tényleg elképesztő.

Labolen: Annak utánanéznék a helyedben, hogy nem lehet- e,hogy jogod van Latka mellett ülni a teszt alatt, a hülyén feltett kérdéseket pedig egyértelműsíteni. Már ezzel egy csomó plusz pontot össze lehet szedni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15609

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Marco: ez nem a ti és nem a mi hibánk. Ez egyszerűen egy rosszul értelmezett tesztelési folyamat. Mikor nem veszik figyelembe a gyerek állapotából adódó hátrányokat, és nem súlyozzák azzal a teszt eredményét. vagy legalább segítenék a hiányosságai leküzdésében. Ez olyan, mintha egy kerekesszékest kivennének a székből, és azt mondanák, na akkor itt a Cooper-teszt, nézzük mit teljesítesz. És nem azt mondanák utána, ami nyilvánvaló, hogy hát a mozgása akadályoztatott, hanem azt, hogy mivel így le van maradva, az értelme sajnos sérült.
Abszurd

Kösz a konkrét kérdést, kellenek az ilyen tippek, mert nagyon konkrétan kell megfogalmazni, minek nézzenek utána nekem a hivatalban. Igen, szerintem is sokat segítene, ha ott ülhetnék, és terelhetném a figyelmét. Mert nem is azzal lesz nálunk a gond, hogy nem tud válaszolni, hanem hogy nem akar. Mert épp szétesik, vagy mást néz. Vagy épp tényleg nem érti. A nehezebbeket meg ő sem fogja tudni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15610

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Kiknek és mit kell tenniük, hogy változzon ez az IQ felmérés?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15611

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Én most egyelőre nem hivatalosan fogok kérdezősködni illetve az AOSZ-t fogom megkérdezni erről.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15612

Labolen:

Csak szarkasztikus akartam lenni :) Természetesen nem gondolom, hogy 6 -7 éves gyereknek tudnia kellene ilyenekről ,mint a betörés..
Nekem pont a diszlexiások jutottak eszembe: ez kb olyan, mintha szövegértés feladatnál ugyannyi időt vehetnének igénybe a megoldáshoz, és úgy pontoznák őket. Nem véletlenül kapnak jó sok plusz időt hasonló feladatokhoz (pl nyelvvizsgánál is sokkal több idejük van, ha visznek papírt az állapotukról).. , ennek ugyanúgy nincs köze az IQhoz.

Oldalmegjelenítési idő: 0.568 másodperc