LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2494

Remélem egyszer eljutunk mi is eddig. Irigyellek. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2495

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya .
Jó uton vagytok ,szerintem biztos .

mimmo és mindenki aki beteg GYÓGYULÁST KIVÁNOK .

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2496

Ha Te mondod, akkor biztos úgy van, mert Te löködsz vissza minket az árokból meg a mezőről az útra. :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2497

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
cSAK POZÍTÍVAN :) :) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2502

• mimmo
  • mimmo profilkép
Én már szerencsére a betegségen lassan túl is leszek. Még kicsit fáradt vagyok a "nagy" pihenés után. Most én fogtam ki legjobban a családban. Az érintett kisfiamon kívül kisebb-nagyobb mértékben mindenki betegeskedett egymást váltva.

A PECS-szel eddig tényleg nagyon jó tapasztalataink vannak. Ma délután az "almát" egyszer Ő is kimondta. A korábbi megszólalásait ismerve megint várhatok vagy három hónapot, hogy odavessen egy szót. De ezen már rég nem görcsölök, eddig is inkább az zavart, amikor mások szóvá tették, hogy már ideje lenne beszélnie meg a többi szokásos "okosságot".

Ami külön érdekes, hogy vigyáz is a kártyáira a kisfiam. Értékeli, hogy segítség számára.
Féltem, hogy majd fogja és széthajigálja az összeset (mert általában az apróságokat szereti szétdobálni, lesöpörni). De eszébe sem jutott, őrzi, mint valami kincset. :)

Kíváncsi leszek hosszú távon hogy alakul, meg arra is, hogy karácsonykor hogyan fogja használni, amikor nem otthon leszünk napokig. Mindenkit felkészítettem már jó előre, hogy Ádám ott is PECS-szelni fog. Szerintem, ha jól használjuk ki ezt a kis kiruccanást, még segíthet is a tanulásban.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2503

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Mostanában csak olvasgatlak Titeket itt a fórumon. Jó hallani, hogy a gyerkőcök hogyan változnak, örülök az örömeiteknek :woohoo:
Gyógyulást kívánok én is minden betegeskedőnek, remélem, karácsonyra mindenki meggyógyul! És még sok örömet, együtt töltött szép perceket kívánok karácsonyra mindannyiótoknak!

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2511

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Mindenkinek nagyon kellemes karácsonyt és boldog új évet szeretnék kívánni! Remélem, az érintett kisgyerekek is élvezni fogják ezt a szép ünnepet és mindenhol boldogság lesz :)
Én pedig köszönöm ezt a honlapot, fórumot, nekem sokat jelent, hogy van kiknek írnom és nem vagyok egyedül!

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2629

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok Anyukák!
Van nékem egy 2 éves szépséges, mosolygós kislányom autizmussal frissen diagnosztizálva. Néhány hónapja olvasgatlak benneteket, nagyon hasznosnak találtam az oldalt és a fórumokat is! Szeretném megkérdezni, hogy a Bánffy-módszerről van-e valamilyen tapasztalatotok?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2630

Szia! Üdv a fórumon. :)

Nekem nincs erről tapasztalatom, viszont Krisztián testvére ilyen terápiára jár. Ha ezen a fórumon kérdezel tőle:
auti.hu/index.php?option=com_kunena&func...id=286&Itemid=64#286
akkor megkapja a kérdésedet e-mailben, és tud válaszolni.
A bemutatkozása itt van: auti.hu/index.php/szakertk-segit-szuelta...estverek-valaszolnak

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2631

• Nora
  • Nora profilkép
Sziasztok!
Nem tudom,h emlékeztek még rám,2 éves kislányom van,és jövöhét keddre kaptunk idöpontot,h megnézzék,h mi van vele.Nagyon ideges és feszült vagyok,alig alszok.
Glor,olvastam,h Neked is 2 éves kislányod van,és diagnosztizálták is nála.Hogy zajlott a vizsgálat?Egyböl megmondták,h autista?Miket vettél észre rajta,ami miatt elvitted megnézetni?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2632

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szia Glor! Nagyon helyes a kislányod :) Én sajnos nem ismerem az említett módszert... De biztos ismerik mások.

Kinek hogy telt a karácsony, szilveszter? Ajándékoknak örültek a gyerekek? Ettek nagyokat? :)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2633

Kimni:
Szilvester:
Mese és filmnézéssel, társasozással egy kevés virslievéssel telt. Nagy kajálásokat mi már évek óta nem csinálunk se karácsonykor, se szilvesterkor. Az idei meg még szerényebb lett.
Az auti kicsi fiam az éjfélt már nem bírta megvárni és elment szunyálni kb este 10.30-kor, de a nagyfiam velünk koccintott (természetesen kölyök pezsgővel). :woohoo:

Glor
Szia Glor! :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2634

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Szia Nora! Hiába látszott Jázmin testileg, lelkileg egészségesnek, (vidám, kedves, mosolygós, ügyes kislány) nagyon aggasztónak láttam néhány dolgot: A számomra legijesztőbbekkel kezdem: nem hallgatott a nevére, úgy látszott nem érti a beszédet. És a többi: soha nem utánzott bennünket, nem játszik mintha játékot, nem mutatott rá semmire, egyszer csak elkezdett lábujjhegyen járni, repkedő kézmozgással örül, időnként harap. Tulajdonképpen semmi nagyon feltűnő dolgot nem lehetett látni rajta, védőnő és a családom szerint én túlaggódónak tűntem. Az interneten rákerestem a fentiekre és kidobta az autizmust, nagyon megdöbbentem, sejtettem, hogy baj van, de erre nem számítottam. A Budapesti Korai Fejlesztőben és a Vadaskertben is voltunk vizsgálaton. Játék közben figyelték a kislányt, közben pedig kérdezgetek bennünket. Igazából mi mire eljutottunk a szakemberekhez,(több mint 1 hónapos várakozási idő) már biztos voltam az autizmus diagnózisban,ezért hetekkel korábban el is kezdtük a TSMT+ GAPS diétát.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2635

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat és üdvözléseket :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2637

Nora, ne izgulj, a 2 éves kori vizsgálaton semmi vészes nincs. Ha van babanaplód, akkor vidd magaddal, mert meg fogják kérdezni a fejlődési "mérföldköveket" (mikor fordult meg, mikor ült fel, stb.). Egy gyógypedagógus fog vele játszani, míg a pszichiáterrel beszélgetsz. Kukucs játékkal fog próbálkozni, adnak neki babakonyha-készletet, orvosost, hogy tud-e vele játszani. Adnak pörgetőst és nyomkodóst is. Lehet, hogy mutatnak formaberakót és Montessori tornyot. Lehet, hogy az egészet videóra veszik. Próbálj megnyugodni, nehogy megérezze a kicsi, hogy feszült vagy. Ha meg is mondják, hogy autista, attól nem változik meg semmi. Ugyanolyan aranyos, okos kislány marad, csak fejleszteni kell pár területen.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2638

• Nora
  • Nora profilkép
Szia Glor!
Köszönöm,h válaszoltál nekem.Mi jövöhéten megyünk,és amit Jázminról leirtál,azt tudtam volna leirni az én kicsi lányomrol is.Akkor nem is beszél?Az enyém nem mond semmit.Akkor ezek annyira egyértelmü jelek,h egyböl ki is mondták rá a diagnozist?

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2639

Kimni, szuper volt! :) A karácsonyfára még angry bird képeket is akasztottunk. :laugh: :laugh: :laugh:
Szilveszterkor meg buliztunk egy nagyot, volt konfettiszórás, bolondsipka, lufihegyek. :cheer: Jövő ilyenkor is lesz még konfetti a lakásban, azt hiszem. Pedig kicsi fiam nagyon alaposan kiporszívózott másnap. :cheer: Imád porszívózni. :laugh: Nálatok milyen volt? Végül mit főztél-sütöttél?
HáromMackó, mi vízzel koccintottunk! Képzelem, milyen képet vágott volna a kölyökpezsgőre! :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2640

• Nora
  • Nora profilkép
Szia Szanya!
Ez most igazán jól esett nekem,és az eszemmel tudom is,h attol még nem változik semmi,ugyanaz lesz,ami eddig is volt.Meg kb 2 honapja olvasgatlak is benneteket,innen szedek eröt.Ez nagy mérföldkö lesz az életünkben,az biztos.Abban is vannak kétségeim,h öt h lehetne játszásra birni,mert ha idegen helyen vagyunk,addig sir orditva,amig el nem megyünk onnan,ugyhogy ez még egy nagy kérdöjel...Szoval ilyen dolgok miatt (is) stresszelek.

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2641

Kimni:
Hát nálunk is sima almalevet kellett volna neki adni (ha ébren lett volna), mert a bugyborékosat (szénsavasat) egyik se szereti, de a nagyfiam a maga 8 évével hősiesen ivott belőle, no hiába ő már nagy. :)

Beszéd:
2 évesen a fiam már mondott pár szót (mondjuk 5-öt), 3 évesen kb 2 szer annyit, most 4 évesen meg már jobban lehet értnei a beszédét, mint az NT bátyjának 4 éves korában (legalábbis ahogy a videók alapján ez megállapítható). Ki tudja miből lesz a cserebogár. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 13 éve 5 hónapja #2642

Szanya-nak akartam írni az előbbi Kimninek címzett hozzászólásomat.
Oldalmegjelenítési idő: 0.257 másodperc