Én már szerencsére a betegségen lassan túl is leszek. Még kicsit fáradt vagyok a "nagy" pihenés után. Most én fogtam ki legjobban a családban. Az érintett kisfiamon kívül kisebb-nagyobb mértékben mindenki betegeskedett egymást váltva.
A PECS-szel eddig tényleg nagyon jó tapasztalataink vannak. Ma délután az "almát" egyszer Ő is kimondta. A korábbi megszólalásait ismerve megint várhatok vagy három hónapot, hogy odavessen egy szót. De ezen már rég nem görcsölök, eddig is inkább az zavart, amikor mások szóvá tették, hogy már ideje lenne beszélnie meg a többi szokásos "okosságot".
Ami külön érdekes, hogy vigyáz is a kártyáira a kisfiam. Értékeli, hogy segítség számára.
Féltem, hogy majd fogja és széthajigálja az összeset (mert általában az apróságokat szereti szétdobálni, lesöpörni). De eszébe sem jutott, őrzi, mint valami kincset.
Kíváncsi leszek hosszú távon hogy alakul, meg arra is, hogy karácsonykor hogyan fogja használni, amikor nem otthon leszünk napokig. Mindenkit felkészítettem már jó előre, hogy Ádám ott is PECS-szelni fog. Szerintem, ha jól használjuk ki ezt a kis kiruccanást, még segíthet is a tanulásban.