LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Játékajánló

Válasz: Játékajánló 11 éve 1 hónapja #27878

Az eredeti méretben teszi be. Ha nem nyomsz rá a feltöltésre, akkor csak csatolja (ahogy Labolenét). Ha zavar, hogy nagy, akkor pl. irfanview programmal minden kép egységméretre hozható csoportos átalakítással, csak az így egyesével kissé lassú. Megnézem, hogy nincs-e a fórum progiban valami opció, hogy minden képet alakítson x méretre.

A Duplo fönnmarad? Hát ez érdekes, azt hittem, hogy az lesüllyed.

Megoldani biztos nem oldaná meg a feladatot a labdával, csak gurigázna vele. Dilemma, hogy érdemes-e megvenni, nálunk is jó kérdés, hogy meddig kötheti le. De az biztos, hogy elsőre imádná. Csak lehet, hogy 5 perc után elunná.

Logikai játékban egyébként nem vagyunk jók, pillanatok alatt elunjuk mindannyian.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Játékajánló 11 éve 1 hónapja #27879

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Engem nem zavar, csak nem értettem, hogy a korábbiak miért kisebbek, de az eredeti mérete lehetett kisebb ezek szerint.

Nálunk a férjem tud sakkozni, engem akart tanítani, de megmondom őszintén, a legelején mondtam, inkább hagyjuk, az meg egyenesen lehetetlenség, hogy én előre taktikáznék az ellenfél lehetsége lépésein és aszerint lépek...
Majd a gyerek megtanul, és sakkozhatnak kedvükre :laugh: .

Válasz: Játékajánló 11 éve 1 hónapja #27880

Mi még a gyereket se fogjuk megtanítani sakkozni, azt hiszem... Max. az alaplépések. Még régen go-t játszottam, ha volt kivel, de abban is béna vagyok. Pedig abban totál egyszerű a játékszabály. A képességeim kimerülnek az amőbában. :laugh:

Válasz: Játékajánló 11 éve 1 hónapja #27884

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Nekünk a Camelot jött be, logikai magányos játék, ezért is szereti P., de tök jól elfoglalja vele magát. A feladat, hogy meghatározott elemek felhasználásával kell eljuttatni a királyfit a királylányhoz, különböző nehézségi szinteken. (Amikor találkoznak, P. megpusziltatja őket :blush: ) Zárt végű játék, bejósolható. Még lehet, beszerzek hasonlót neki.

Nagyon szereti a tangramot is, szintén bejósolható, zárt végű.

Együtt képeslottózunk meg számos, számolós puzzle játékokkal játszunk.

Válasz: Játékajánló 11 éve 1 hónapja #27885

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Hogy mi süllyed el: üveggolyó, tömör gumilabda, egyes kinder figyurák, kulcs, kavics, sörös kupak...stb.

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27961

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető
Az én kisfiam nagyon szereti a Játsztva megismerjük a betüket,számokat,évszakokat,foglalkozásokat ,az órás nincs még meg de nyárára megveszem,hisz akkor nincs fejlesztés és kell újitani.
Húsvétra Blanko Juniort kap,remélem tetszik majd neki.

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27971

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
sucika67.blogspot.hu/2012/04/szokincsfej...-tarsasjatekkal.html (kreatív átalakítása a játéknak)

Labolen, Szanya: meg van nektek az activity junior? nem emlékszem már azt tudom, hogy beszéltünk róla.

Hevi: Az órásat én is néztem.

A sakk nekem se jött be, mert utálok várni, ezért szeretem az amőbát jobban, főleg a térbelit.
Szanya: és a vonal bezárós játék? Csak egyenes vonalat lehet húzni és a másikat be kell keríteni, a saját vonaladon átmehetsz, de a másikén nem.

Kisebbeknek: Mount everest ez egy hegymászós játék két kis emberkét kell feljuttatni a csúcsra az ellenfél a túloldalról mászik és, ha az én túloldali lukamba teszi a saját kezét-lábát akkor én akár le is pottyanhatok és kezdhetem újra a mászást.
Van ez nagyobb gyereknek is: Mount Everest/kooperatív játék
Egy hegymászócsoport szeretne eljutni a Mount Everest csúcsára, de az expedíciónak számos problémával kell megküzdenie: nehéz átkelőkkel, zord időjárási körülményekkel és kisebb balesetekkel is.
Az együttműködés, a jó felszerelés biztosítja, hogy tovább tudjanak mászni. Azonban bizonyos esetekben a hegymászóknak vissza kell térniük egy alaptáborba, hogy készleteiket feltöltsék.

A Mount Everest egy igazi csapatjáték, ahol a játékosok az együttműködési képességeiket trenírozhatják. Tapasztaltabb játékosok részére a játék tartalmaz két variációt, ahol a felszerelések súlya játssza a főszerepet.

2-6 játékos részére
7 éves kortól
Nem tudom lehet-e ez utóbbit kapni.:(

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27974

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Süni: jó ez a hegymászós! G. minden alkalommal dührohamot kapna, ha leesik.

Nálunk nagyon mennek a malacos társasok:
Piggy Pop és Röfitanya. A piggy pop klasszikus dobós lépkedős játék, szerintem ezért jön be Z-nak is. A tanyásban meg lehet lövöldözni és visszaküldeni az ellenfelet a játék elejére. B)

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27989

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Süni, köszi az ötletet a Mount Everest-es játékkal. :) Nálunk ez mostanában úgyis téma.

Hevi,Szerintem is nagyon jó a Játszva megismerjük... sorozat. :) az én fiacskám is nagyon szerette ezeket, és sokat lehet belőle tanulni.

Szanya, a Labirintus nekünk is megvan, ami 8 éves korosztálytól ajánlott. Tényleg elég nehéz ez még, bár már régen játszottunk vele, talán most már jobban menne. A Junior változatot nem ismerem, de az is jónak tűnik.

Manka, de jó, hogy ilyen jól eljátszik P. a Camelot-tal! :) Nekünk ez nincs meg, csak a másik verzió, a Castle Logix. Nekem nagyon tetszett ez a játék is, ha elővettük, akkor Á. kirakott néhányat, viszont ő magától sose vette elő. Eleinte nehezen is ment neki, főleg a magasabb szintek, de sokat fejlődött és most már mindet kirakja.

Ami talán itt nem szerepelt még, és nagy kedvenc volt, az a Sapientino játék, és a Közlekedj okosan! társasjáték. :)

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27991

Champ, ha a Piggy pop sima lépkedős, akkor mi a malac funkciója?
A Röfisnek mi a pontos játékszabálya?

Süni, nekünk nincs Activity Juniorunk.
Jahajj, a vonalbezárós! A régi szép emlékek. :)

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27993

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Kimaradt a lényeg, hogy NEM klasszikus lépkedős! :silly:
A malac szájába kell bedobálni a kis hamburgereket, amin egy szám van. A dobókockán nem számok, hanem színek vannak, olyan színű hambit kell húzni, amilyet dobtál. Miután a malac szájába tetted, meg kell nyomi annyiszor a sapiját, ahányas szám a kockán volt. A malac maga egy pumpa, a nyomásoktól felfújódik a hasa és a végén kipattan a nadrágján az öv. Az veszít, akinél kidurran a malac pocija.
A hamburgereket fel szoktuk használni, ha éttermeset játszunk.

A tanyásnál dobni kell és lépkedni, egyszerre akár több malaccal is, akikből lehet tornyot építeni, ha egy mezőre értek. A célba, az etetőhöz kell eljuttatni. Vigyázni kell, mert lehet farkast dobni a kockával, aki a tábla közepén ül és a malacokat lövöldözi szalmabálákkal. Ha lelöki valamelyik malackát a mezőről, ahol állt, akkor annak vissza kell menni a startra.

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27994

Így már világos. :)
Jópofák, mindkettő bejönne a gyereknek. Na majd eldöntjük Apával, hogy a postásos vagy ezekből valamelyik.

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27995

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
A malacosakat én is épp a napokban néztem, ahogy írod, Champ, ez a pukkanós szerintem megijesztené H.-t, fura, hogy az ilyen poénoktól megijed.
Van egy játék, Casa Alfredo, ott elemmel mozog egy szakács figura, rajta tépőzár, vannak fonal tészták és tépőzáras húsgombócok. Ezeket kell kis műanyag villákkal rálőni a szakácsra, hogy rátapadjon. Ezt is elindítottam, és a forgástól meg a pici búgó hangtól együtt megijedt, nem is játszottunk még vele :unsure: , de lehet, a bajszos szakácsarc rémítette el, vannak ilyen karakterek, akiktől megmagyarázhatatlan okból tart.
Pl. oviban bábszínházban a huszár figura (ill. ő annak mondta, utólag kiderült, Svejk volt :ohmy: ), sírva is fakadt, a gyógypedje mesélte :blink: .

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27996

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Manka,
a Camelot nekünk is megvan, a nehezebbek nem mennek, térben nem mozog ügyesen a képzelete H.-nak.
A Clever Castle hasonló, de ott síkban kell kirakni a formációt, a végén pedig kikövetkeztetni a helyes megoldást, az sokkal könnyebb nekünk és H. nagyon szereti (már ha előveszem, magától nem pakolja elő).

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27998

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Miri,
a Sapientino nálunk is bejött, csak újat kell vennem, a régieket tudja már, így azért nem olyan poén :laugh: .
Néztem állatosat, elég komoly feladatlap-készlettel, szerintem az bejönne H.-nak!

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #27999

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Lucy, a Sapientinoval mi is így vagyunk, már rég nem érdekes. Amúgy én régen készítettem hozzá plusz lapokat, az akkori érdeklődésének megfelelően troli és villamosmegállókat kellett párosítania. :silly:

A Castle Logix az nem ugyanaz, mint a Clever Castle, amit te írtál, vagy nem is azért írtad? Próbáltam csatolni, de valamiért nem megy. Lehet, hogy ez a Mozilla miatt van? :whistle:
Találtam egy videót róla, remélem nem baj, ha ezt belinkelem.

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #28001

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Miri,
nem, csak amiatt írtam, hogy az síkbeli, a Camelot meg a Castle Logix térbeli.
A Camelotban a gyereknek kell kisakkozni, hogy adott elemekből (majdnem ua., mint amit linkeltél) hogyan tud utat építeni a lovag és a királylány között, nem pedig a kép alapján adott konstrukciót építeni, mint a Logixnál.
A Clever Castle síkban mozog, de a vége felé a nehezebb feladványoknál már nagyon hiányosan adnak meg kiindulópontokat, gondolkodni kell, kinek hol lehet a helye.

Korábban megvettem a Rush Hour-t, de még nem kapta meg H., mert nehéznek találtam, de lehet a nyuszi meghozza.
Ki kell sakkozni, hogy miként vezessük ki a piros autót a többi közül, könyvecskében vannak megadva, melyik autót hova kell kiindulási helyzetben leparkolni.

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #28002

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
O.k. :)

Szerintem ezt Kimni dicsérte régebben, mármint a Rush Hour-t, úgy emlékszem, hogy ez az ő fiának nagyon ment. :)
Jó kis játéknak tűnik!

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #28003

Igen, Firefoxban valamiért nem működik a csatolás. (Meg valamiért szétesik alatta az oldal.) Mindegy, előbb-utóbb frissíteni fogunk olyan verzióra, ami mobilon is működik és remélem, az már a Firefox-szal is kompatibilis lesz. (Csak borzasztó nagy munka, legalábbis ahhoz képest, hogy Apa mennyi időt tud rászánni. De azért alakul.)

Válasz: Játékajánló 11 éve 4 hete #28004

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, jó, kivárom. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.154 másodperc