LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Lakóotthon
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Téma: Lakóotthon

Válasz: Lakóotthon 13 éve 7 hónapja #51

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Írnál róla bővebben?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Lakóotthon 13 éve 7 hónapja #54

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
10 Kis lakás , van benne fürdőszoba, előtér ,szoba .A fiatalok rendezték be , hogy otthonos legyen .Van egy nagy ebédlő és nappali .Konyha közös , mosókonyha , iroda .Udvaron hinta, trambulin . Van saját veteményesük .Itt közösen dolgoznak .
10 férő helyes . max.12 fő lehet. 9-fő segítő van a fiatalok mellet , /gyógypedagógus egyéni fejlesztéshez /.
Fokozatosság van a beszoktatásnál , fontosnak tartják , hogy elő legyen készítve. Mindenhol vizuális eszközök segítik a mindennapokat .Abszolut ki van dolgozva szakmailag minden, vizuális szakácskönyv , folyamat ábrák az önnálóság segítéséhez . Heti rend , Éves naptár mindenkinek a szülinapja és ünnepek feltüntetve még a hozzá tartozóké is .Egy nagy család az otthon .Szülök aktívan segítenek .Nagyon sok féle programot szerveznek , minden ünnepre készülnek . Mindenkinek van saját naplója fotókkal , így a család látja mi történt azon a héten és van egy közös A Mi könyvünk .a neve . Mindenkit a saját szintjének megfelelő munkával bíznak meg , fontos az önálóság fejlesztése . 1 fiatal kijárt dolgozni is védett munkahelyre .Nagyon jól felszerelt otthon . Vidámság van a házba . Ami nagyon fontos felnőttként vannak kezelve .Vannak konfliktusok , de mivel ismerik a fiatalokat ezért megelőzni próbálják . Egyiküket megkérdeztük , hogy érzi itt magát és azt mondta nagyon boldog , otthon csak bámult ki az ablakon és unatkozott , de itt jól érzi magát .
Várólista van itt is .

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1952

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vajon miért van a Fővárosnak Tordason otthona értelmi fogyatékosok részére?

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1954

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
És Szentgotthárdon, Garán. Eldugott határ menti kastélyokban.
ataszjelenti.blog.hu/2011/06/15/azert_va...hessenek#more2985526

hát ezért

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1956

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Na de ez egy modern, új építésű komplexum...!!! A TASZ-ost ismerem, de ez azért nem semmi, hogy "fantasztikus új, pozitív hozzáállás" és kint van jó messze.
Kiviszik egy előadásra Tordasra a szülőket?????!!!! Hogy erről előadjanak: "Budapest Főváros Autizmussal Élőket Segítő Koncepciójának bemutatása". Ez nem vicces kicsit?!

Nem annyira érzékelem az eredményeket ebben a témában. :(

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1957

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Mondhatnám, hogy nincs is haladás. De pici azért mégis a 3. kerület passzívházakat épít autista lakóotthonnak. Ez lesz az első Budapesten.

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1958

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ebből a cikkből:
jobbvelunkavilag.hu/hirek.php?cikk_id=124
nekem úgy tűnik, hogy nem auti otthon lesz, hanem vegyes.
Persze az is egy nagy dolog, hogy ehhez telket adott az önkormányzat.
Bár azt hozzá kell tenni, hogy azon a területen folyamatosan próbálják árverezni a telkeket, kevés eredménnyel. (De tény, hogy mondhatták volna, hogy fogyatékosotthonnak nem adjuk.)

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1960

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Ez régről jön , annó az vólt a szempont , hogy a fogyatékosak ne zavarják az épeket , EZÉRT régi kastélyokat megkapták erre a célra .A lényeg, jó messze a városoktól .

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1967

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Pont az a gond ezzel, hogy ez egy teljesen friss program, mert a Főváros újabban auti barát...

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1971

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Igazából aki megszervezte a sérülteket védte a többi embertől, amikor elvitte őket a kastélyokba, amik ott álltak üresen. Olvastam az önéletrajzában.
Se a rendszer kapva az ötleten végleg kizárta őket a társadalomból, mert amit nem látunk az nincs.
szegénység, sérültek, homoszexuálisok

Válasz: Lakóotthon 13 éve 3 hónapja #1977

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Mint ahogy most majd a bebukott lakáshiteleseket deportálják majd vidékre...

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50514

• Barbara
  • Barbara profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy Dunavarsányban Napközi Otthont nyitunk Autista 16+ fiatalok részére idén ősszel. Nekem van egy 17 éves autizmussal élő lányom. Mivel nem találtunk neki megfelelő sulit, ezért jött az ötlet. Úgy néz ki, hogy októberre elkészülünk. A cél érdekében egy családi házat vetettünk be. 10 fiatal foglalkoztatására kapunk engedélyt. Vizuális eszközökkel felszereltek a helységek, így segítünk eligazodni a fiataloknak térben, időben a mindennapokban.

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50515

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Barbara!
Köszönjük az infót, nagyon hasznos! Mi a terv, mit fognak a fiatalok csinálni?
Nehéz volt elintézni?

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50516

• Barbara
  • Barbara profilkép
  • Nem elérhető
Szia Szanya1!
A fiataloknak lesz egyéni feladat íróasztaloknál, mindenkinek saját képességeinek megfelelően (kódos feladatok). Lesz minden nap közös "babzsák" foglalkozás. Ez az egymás elfogadását, kommunikáció fejlesztését célozza,+ türelem. Lesz önkiszolgálást fejlesztő tevékenység (asztal térítés, magunk után elpakolás, stb.), amit otthon is tud hasznosítani a fiatal. Lesz szabadidős tevékenységek (szobabicikli, kirakó, köny, újság, stb., kinek mi a kedvence). Kerti tevékenység, Udvari játék (labda, trambulin, tollas, stb.)
Igen, elég nehéz volt a létesítés, a hatóságok nem adják csak úgy az engedélyt.

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50517

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon jól hangzik! A díja mennyi lesz?
Kitegyem a hírek közé a címlapra (facebook megosztással)?

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50518

• Barbara
  • Barbara profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon kedves tőled, hogy kiteszed! A Facebookon Gerendás Kiss Barbara néven vagyok megtalálható.
Köszönöm szépen!

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50519

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Jó lesz így? auti.hu/hirek/1404-uj-napkozi-otthon-dun...-26-eves-fiataloknak

Megnéztem a weboldalt. Minden elismerésem. Nekem is kellene csinálnom egy ilyet, a fiam 14 éves, befejezi az általános iskolát és onnantól esélyünk nincs semmire. Na de amíg be nem következik az, hogy kidobálnak mindenhonnan, addig még él a remény... Na meg el tudom képzelni, hogy mennyi munka egy ilyet összerakni.

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50520

• Barbara
  • Barbara profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon-nagyon hálás vagyok, köszönöm szépen, hogy kiraktad a hírek közé Napközi Otthonunkkal kapcsolatos infókat.
Sajnos, lányom 16 éves korát betöltve előttünk bezárultak az ajtók. Remélem ti nem jártok így 2 év múlva!! Ha tényleg létesíteni szeretnél egy ilyen intézményt, keress bátran, segítek szívesen!! Egyébként pedig, szeretettel várjuk fiadat is közénk, ha úgy alakul! Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget!

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50521

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
2 év múlva már nem lesz hely, pedig milyen jó lenne nekünk is. Messze van, viszont ilyet, hogy lesz napirend meg babzsák... Ilyen csak a mesében van.
Lehet, hogy keresni foglak még, a tapasztalatokra mindenképp kíváncsi leszek!

Lakóotthon 3 éve 6 hónapja #50522

• Barbara
  • Barbara profilkép
  • Nem elérhető
Szeretettel várunk benneteket! Ha erre jártok, megmutatom a Napközi Otthonunkat nektek. Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogunk működni a fiatalokkal! Mindenképp megírom majd a tapasztalatainkat.
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.176 másodperc