Autizmus mindennapok
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Az értelme pedig a méláz és a gondolkodik közt félúton. :laugh:
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Én meg azt hittem, hogy az elmélkedik és az elmélyed keverékeSzanya1 írta: Azt hittem, ez egy új ige. :laugh:
Az értelme pedig a méláz és a gondolkodik közt félúton. :laugh:
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
Az se rossz! :laugh: Én használni fogom, az tuti. Bár ezen már a környezetemben senki nem fog meglepődni, amilyen szavakat én élőben használni szoktam.kimni írta: Én meg azt hittem, hogy az elmélkedik és az elmélyed keveréke
Ugyan már, makk egészségesek... persze. Csak vagy nem törődnek a problémáikkal, mintegy figyelmen kívül hagyják, vagy szégyellik, és azért nem emlegetik.
Szervezhetsz szülőcsoportot a környéketeken, pl. a műv. házba. Kitehetsz a rendelőbe egy papírt erről, és/vagy kirakhatok ide felhívást.
- kimni
-
Ha kapunk papírt, diagnózist, ez lesz az első lépés... megszervezni egy szülőcsoportot... most minden gondolatom a jövő hét körül forog. Már mondtam a fiamnak, hogy megyünk egy játszóházba, ami olyan, mint egy ovi,csak lesznek ott dokinénik és dokibácsik, akik azt vizsgálják, hogy a korodnak megfelelően fejlődsz-e. Egészen felvillanyozódott, hogy milyen klassz lesz, majd jött hozzám, hogy és én ott leszek-e (nem ragaszkodik hozzám, ezért kezdtem örülni, hogy jaj de édes, csak nem hiányolna engem?). Nem engem hiányolna ám, hanem akkor kinek fog ő szólni, ha valaki meglöki vagy bántja? És egészen meg volt ijedve. Mondtam, hogy oh, hát lesznek ott óvónénik is, akiknek bemutatkozunk majd hétfőn és nekik kell szólni. Ja, hát így minden a legnagyobb rendbenSzanya1 írta:
Az se rossz! :laugh: Én használni fogom, az tuti. Bár ezen már a környezetemben senki nem fog meglepődni, amilyen szavakat én élőben használni szoktam.kimni írta: Én meg azt hittem, hogy az elmélkedik és az elmélyed keveréke
Ugyan már, makk egészségesek... persze. Csak vagy nem törődnek a problémáikkal, mintegy figyelmen kívül hagyják, vagy szégyellik, és azért nem emlegetik.
Szervezhetsz szülőcsoportot a környéketeken, pl. a műv. házba. Kitehetsz a rendelőbe egy papírt erről, és/vagy kirakhatok ide felhívást.
Akkor természetesen elmehetek azonnal, nem kell ott lennem egy pillanatig sem - hangzott a vidám válasz
:D (hjaj, az anyai szívnek ez olyan rossz... de ő már csecsemőként sem kötődött senkihez) Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
És ott mered hagyni egyedül?
- kimni
-
Oh, én már megszoktam, ma pl mondta a kicsi, hogy nem ölel meg (kicsit dacosSzanya1 írta: Hát igen, ez rossz.
És ott mered hagyni egyedül?

Hogy ott merem-e hagyni? Hát most elbizonytalanodtam... miért? Miért ne merjem? A kicsit ott sem tudnám hagyni ilyen helyzetben, ott pl fel nem merülne, hogy otthagyom. Az a helyzet, hogy 1 utcányira van a munkahelyem a Bókaytól és így nem kell kivennem szabit, betegszabit, ha dolgozom, amíg a fiam bent van. Ha meg gond van, 3 perc alatt ott vagyok. De lehet, hogy inkább kint kéne ülnöm a folyosón? Hm..
- Szanya1
-
- admin
Nem tudom. Azért ő már nagyfiú, nem egy baba, ki is tudja magát fejezni, meg gondolom bemész majd mindennap. Éjszakára haza lehet menni?
- kimni
-
Hu, hát ennyire nem lennék szőrösszívűSzanya1 írta: Nekem is az a benyomásom, hogy szeretnek ők minket, csak nem annyira látszik. De az viszont kifejezetten zavaró, hogy nem érti a sírást. Kimegyünk a játszótérre, a háta mögött egy kisfiú leesik a mászókáról (szerencsére anyukája elkapta röptiben), sír krokodilkönnyekkel, fiam rámutat és jó hangosan megkérdezi: "Miiiiiii eeeeeez?????" Nagyon égő.
Nem tudom. Azért ő már nagyfiú, nem egy baba, ki is tudja magát fejezni, meg gondolom bemész majd mindennap. Éjszakára haza lehet menni?
:D Csak reggeltől ebéd utánig tart a móka, eredetileg szülő nélküli program ez, így mondták nekünk (hétfőtől péntekig). Ezért nem jutott eszembe ott lenni vele... ha be kéne feküdnie, egy pillanatra nem hagynám magára. De eleve azt mondták nekünk, hogy úgy kell őt hozni-vinni, mint az oviban, aztán a hoxán írták páran, hogy ebéd után általában vége. Én meg 4 órában dolgozom, ha 8-ra viszem őt reggel, pont dél körül megyek is érte, ez nekem így teljesen jó lenne. De ha valamiért ott kéne maradni, akkor maradok, persze.Jaj, hát megértem, ha égő, ha nem érti más sírását sem
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Egy dolgot minden szülő elfelejt , mikor auti diagnózist megkapják .Az autista gyermek is Gyermek vagyis , minden gyermek fejlődik a saját ütemében és ha erre még rásegítünk spec. eszközökkel akkor óriási eredményeket lehet elérni .
Ezt az Én fiamnál jól lelehet követni , naplót is vezetek 5,5 éve .
Amit NEM CSINÁLTUNK SOSE : Lovas, delfin és egyéb terápiák ,
Mindenféle Homeopátiás varázsszerek,
Csoda diéták .
Vitamin terápiák .
Amit csináltunk : Gyógyped egyéni fejlesztés később csoportos
zene terápia
HRG-ben TSMT torna
Az összes létező autizmus spec. eszközök használata
Iskola előkészító csoport .
Óriásit fejlődött 5 év alatt rá sem lehet ismerni .
Szereti a változatosságot , eltüntek a berögződései és még sorolhatnám a pozítív változásokat .
Ezekkel a terápiákkal és egyéb "csoda" gyógymódokkal nagyon tévútra lehet kerülni , mivel tényleg fejlődik a gyerek mialatt ezeket csinálja , DE EGYÉBKÉNT IS FEJLŐDIK MERT GYEREK !!!!!!!!!!!!
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
Tényleg, az Elmo. Fel kell írnom a dolgokat, mert mindent elfelejtek. Láttam a tévében egy epizód végét, amiben arról van szó, hogy mire való a száj, és mutatják, hogy kell rágni. És eszerint több érdekes is van.
Most mondja a férjem, hogy megvan mind!!! :woohoo: Csak elő kellene venni. Már nézem is.
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
- Szanya1
-
- admin
Következetesen kell csinálni, hátulról irányítva a gyereket, lehetőleg a hívókártyákat is használva. És türelem.
A PECS-ről találtam angol anyagot, a napirendről nem.
- Nikuc
Nekem a legrosszabb olyan 1,5-2 éves kora között volt, amikor nem örült nekünk.
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Leírom az én elképzelésemet, szerinted Szanya (és mindenki) ez jó így? Mondjuk, kirakok néhány eseményt. Mondani kell a gyerkőcnek, hogy "menj a napirendhez"? (Mert pl. ebben semmi motiváló nincs és nem is mindig teljesíti, már itt elakadunk - ilyenkor oda kell vezetni?). Ha már ott vagyunk, akkor leveszi a véget ért tevékenységet és beteszi az alul levő gyűjtőtasakba (ha nem csinálja, fogom a kezét és együtt csináljuk), majd megnézzük, mi következik (ha nincs hívókártya). Utána a tevékenység helyére megy (vagy vezetem). Az önálló végrehajtáért gondolom, jutalmazzuk. Ez az elején elég sok figyelem ráfordítást igényel. Kösz, hogy segítetek!
- Szanya1
-
- admin
Ez borzasztó sok energiát igényel az első időszakban, és nagyon következetesnek kell lenni, de ha kitartó vagy, akkor ügyesen fogja használni önállóan, ami nagyon nem mindegy pl. egy iskolában, ahol nem akarnak ilyennel foglalkozni abszolút.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Lehet, hogy az omega zsírsavaknak köszönhető, vagy most hirtelen meglódult? :woohoo:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én