Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Nem elérhető
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Edina 21
-
- Nem elérhető
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
A kártyát a gyermeknek állítják ki , tehát az Ővé nincs autóhoz kötve vihet a szomszéd is titeket .
A kiállításnál kell a gyermek is mert fotó kell a kártyára róla.
A Utazási nyomtatvány is személyre szól , tehát vihet a szomszéd , barát bárki autóval az OEP kifizeti a km./ft .
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Nem elérhető
- Auti kisfiam 10 éves
- Nikuc
Ha úgy látjuk, hogy nem fejlődik a fiam elég gyorsan a "kötelező" fejlesztésen, és fél éven belül nem tapasztalunk pozitív változást, mindenképpen szeretnénk magánúton megtanulni a módszert.
Erre milyen lehetőségeink vannak?
A bent alvós, x napos tréningek nekünk sajnos megoldhatatlanok, mert a kisebbik gyermekem még szopik, és ha Ő nem dönt másképp, 3 éves koráig nem is szeretném elválasztani.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Nikuc
Egy ismerősöm dolgozott egy speciális bölcsiben, ahol autistákkal is foglalkoztak, Ő biztos tud ajánlani valakit a közelben is. Kíváncsi leszek, hogy mennyi idő alatt kapjuk meg az utazó gyógypedagógust. Ha 1 hónap múlva még semmi, akkor keresek magánúton.
Az egyéb fejlesztési lehetőségeknek már kezdtem utánanézni. A megyeszékhely környékén a fejlesztő tornákra és lovaglásra van lehetőség (a Bizottság segített, utánanéztek nekem), de most pont az ismerősömön keresztül itt közelebb is próbálok találni szakembert, mert nem mindegy, hogy 30 perc oda-vissza, vagy 1,5-2 óra. Szerencsére a fiam szeret a kocsiban ülni, nézelődni, úgyhogy szükség esetén az utóbbi megoldás is megfelel.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
A tornák is jók! De egyre figyelj oda: ne a távolság vagy az óradíj döntsön, hanem a szakértelem, és hogy kialakul-e jó viszony köztetek (a fiad és a gyógyped., és Te és a gyógyped. közt), mert az alapvető.
- Nikuc
- Nikuc
Mindjárt átbújom részletesen a gépkocsisokat is, mert valószínűleg itt lesz az ideje saját kocsit venni. A páromnak a munkája miatt sokat kell utaznia a környező városok között, így eddig megoldottuk, hogy útközben felvett, kirakott, a dolga végeztével meg átutazóban hazarakott minket a következő helyre tartva (szerencsére pont a munkahelyek "epicentrumában" lakunk). Ha meg valahova időre mentünk nagy ritkán, a család elvitt, vagy kölcsönkaptuk a kocsit, viszont ha heti rendszerességgel időre kell járni valahova, akkor a közelben marad a busz, távolabbra viszont muszáj kocsival menni. A megyeszékhely kocsival 45 perc, busszal több, mint 2 óra, mert nincs közvetlen járat. :dry: Este megnéztem. Attól is félek, hogy a buszhoz mit fog szólni a fiam. Remélem, szeretni fogja, mert általában a járműveket szereti.
- Nikuc
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Nálunk a piszkos szóval jártam kicsit hasonló módon. Megtanultuk: piszkos a kezed. Egy következő alkalommal egy játék volt piszkos, mondtam ne fogd meg piszkos. Erre előhúzta a kezét és hosszasan nézegette. Akkor még sokáig elidőztünk ezen, h most a játék piszkos és nézegettük innen onnan. Erről hallottam később h nem tud általánosítani. Szóval nehéz. Látnia kell a dolgokat h megértse, vizualizálni, nem elég mondani.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Nikuc
- HáromMackó
-
- Nem elérhető
- Auti kisfiam 10 éves
- Nikuc
- Edina 21
-
- Nem elérhető
Ezért Én mindig azt mondom az enyémnek , SZALVÉTA .És eléteszem vagy a kezébe ha nyúl érte .
Persze tőlünk már látta sokszor mit kell csinálni a szóra .
- Edina 21
-
- Nem elérhető
Ha beküldöd a 90% jegyet , és az utazási nyomtatványt kitöltve az OEP-nek postán akkor azt is kifizetik .Gyermek + kisérő jegyei.
De ráírhatod , hogy autóval voltatok és akkor aszerint fizetnek.
Utazási Nyomtatványt adhat a körzeti orvos beutalóval , vagy az ellátó hely , de rögtön első alkalomkor kell kérni a nyomtatványt mert vissza menőleg nem tudják kiállítani , megszigorították . Rögtön akkor kell lepecsételtetni mikor ott vagytok.
- Edina 21
-
- Nem elérhető
- Nikuc
Mindegy, nem adom fel, majd gyakorlunk a tükör előtt, hátha valamikor nem vicceli el a feladatot. Ma egyébként megint mondta, hogy "ké", mint tegnap, mikor valamit kérni szeretett volna. :laugh: Ráadásul egy teljesen új képen kérésre megkereste a cicát, ami nem volt épp egy központi nagy figura. :laugh:
- Nikuc