Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #975 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Megvolt ma az allergiateszthez szükséges vérvétel. Hát volt bömbölés. De nagyon rendesek voltak a nővérek, próbálták minden módon elterelni a figyelmét, és a végén kapott mini Legót ajándékba! Abba is maradt a sírás nyomban! :cheer:
Mondtam, hogy kérjünk vas szintet is, mert elég diétásan eszik, ennek eredményeként 5 vagy 6 kémcső vért vettek le, jó sokáig tartott. Csak 2 hét múlva lesz eredmény, nagyon kíváncsi vagyok rá!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Nikuc
Több
14 éve 2 hónapja #976 Írta: Nikuc
Nikuc válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ó, szegényke! Ehhez az allergiateszthez jó sok vért vesznek. Én is ledöbbentem, mikor levették, hogy egy pici gyerekben hol van ennyi vér. :ohmy: Szorítok a jó eredményért!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #977 Írta: Szanya1
Volt egy picike, pelusos kislány, őtőle vizeletet próbáltak "fölszerelős" módszerrel venni, amikor leszedték róla a zacsit, úgy sírt, rossz volt hallgatni. Soha nem dolgoznék az egészségügyben! Nem tudom, hogy bírják idegekkel!
Köszi! Remélem, nem lesz rosszabb, mint volt.

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
14 éve 2 hónapja #978 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Jó, hogy túl vagytok rajta!

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #979 Írta: Szanya1
Igen, úgy voltam vele, hogy essünk túl rajta mielőbb.

• Nikuc
Több
14 éve 2 hónapja #980 Írta: Nikuc
Hoztam Nektek még egy érdekes cikket:
www.ng.hu/Tudomany/2011/10/a_ftalatok_veszelyei_

A fiam tegnap véletlenül nem kapott zoknit fürdés után, csak pizsit. Elővette az "én is tudok beszélni" c. könyvet, kikereste a zoknit, rámutatott, aztán a lábára. :)

• Dreamer
Több
14 éve 2 hónapja #981 Írta: Dreamer
Dreamer válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
A gyerek egy zseni! ;) Feltalálta magát.

A cikk is jó, és fontos.
Majd elmondom, később, hogy miért.

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #982 Írta: Szanya1
Pontosan erre való a PECS, hogy ne kelljen agyalnia rajta, hanem csak kiveszi a könyvéből. Viszont ez nagyon jó dolog! Szépen fog fejlődni, ebből látszik! :cheer:
A ftalátokat már betiltották Magyarországon, mármint a behozatalát. A gyártónak nyilatkoznia kell, hogy a terméke nem tartalmaz ftalátot. Ezt egyébként itt nem ellenőrzik, de a gyártó el kell, hogy küldje a terméket független laborba, ahol ezt igazolják- más kérdés, hogy megteszi-e.
Az autizmus még a terhesség alatt kialakul, tehát ahhoz a szülőnek kell erősen ftaláttal terhelt környezetben élnie, hogy ez a gyerekre hasson. Egyébként valóban idegrendszert károsító hatása van, tehát ha a baba a fogzáskor ftalátos műanyagokat rág napszámban, akkor valóban károsodni fog az idegrendszere, mert a ftalát a nyállal kioldódik.

• Nikuc
Több
14 éve 2 hónapja #983 Írta: Nikuc
Pont azon gondolkodtam, hogy ahol régen laktunk, műpadló és padlószőnyeg volt. :( Lehet, hogy ez is közrejátszott?
Találtam gyógylovaglást. Este egyeztetünk a családdal, és ha minden jól megy, akkor szombaton ismerkedhet is a lovakkal, fel is ülhet egy kicsit.

• Nikuc
Több
14 éve 2 hónapja #984 Írta: Nikuc
Végülis, ha erősen meggondolom, gyerekkorom óta, ahol éltünk, mindenhol pvc-padló volt. A munkahelyemen is. Ezt a "mi időnkben" szinte lehetetlen volt kivédeni, mert nagy szoc. divat volt a műpadló.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
14 éve 2 hónapja #985 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ilyen alapon az első fiamnak kellene autinak lennie, nem a másodiknak.

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #986 Írta: Szanya1
Hááát nem tudom, szerintem ahhoz nyalogatni kellene a PVC-t... Egyébként a bútorlap műgyantájában is volt régen ftalát, de szerintem az inkább a gyárban dolgozóknak árthatott. Bár nem emlékszem olyan hírekre, hogy bútorlapgyár dolgozóival kapcsolatban bármilyen idegrendszeri megbetegedésről írtak volna.
Azt olvastam annó, hogy ez kifejezetten a fejlődésben lévő idegrendszerre hat. Nem hiszem, hogy az, ha PVC van a lakásban, az olyan mennyiségű ftalátot kibocsátana a levegőbe, amitől egy magzat károsodhatna.

A lovaglás valószínűleg ártani nem fog. :)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
14 éve 2 hónapja #987 Írta: HáromMackó
A kisfiamat úszni viszük, pontosabban ahogy ő mondja (megyek uszikálni) :-) Nagyon élvezi, olyan mint egy kis hal, egyáltalán nem fél, csak nem azt csinálja amit az oktató mond neki :huh: , de eddig még nem dobtak ki bennünket. :whistle: Biztos lehetne itt is lovagolni max 2 km-re van tőlünk egy lovarda, de erre még nem gondoltunk.

• Nikuc
Több
14 éve 2 hónapja #988 Írta: Nikuc
Ki tudja, milyen hatásoknak kell összejátszani ahhoz, hogy egy gyerek autista legyen. :( Szerintem még nagyon sokára fogják megoldani ezt is. :( Annyi káros hatás ér minket minden nap.
Nekünk a Korai Fejlesztősök ajánlották a gyógylovaglást. Eleve fejleszti a kommunikációt, mert egy állattal kell együttműködnie, és a finnommozgásokat is, ahogy lovagol.
A kutyát is nagyon ajánlják, hallottátok? Keresek cikket!
www.netambulancia.hu/a+kutya+segit+az+autizmus+gyogyitasaban
drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/elme-i...stak-csaladtagjainak
Az állatos csatornán meséltek olyan történetet is, hogy egy 4 éves autista, nem beszélő kisfiú elkezdett kötődni a család új kutyusához. A történet idején már 8 éves volt, Ő hordta versenyekre a kutyát, megtanult beszélni, és rendes iskolába járt.

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #989 Írta: Szanya1
Mi is mennénk már HRG-re, ha nem lenne azt is olyan komplikált megoldani, mint egy űrutazást.
Igen, szerintem is. Annyi káros dolog van már, pl. itt van a szennyezett levegő, szerintem az biztosan nem használ a magzatnak, ha az ember szmogot lélegzik be folyamatosan, míg terhes.
Nálunk a ló nem jön szóba, mert én olyan allergiás vagyok a szőrére, hogy ha behoz nekem a gyerek a lakásba egy szál lószőrt, engem elvisz a mentő. :unsure:

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
14 éve 2 hónapja #990 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
A nagyon magába forduló gyerekeknél szerintem is érdemes állatokkal próbálkozni, bár tapasztaltak szerint, ez sincs hatással az autizmusra.(Az autizmusra biztos nem, de a fejlődésre már lehet.)
Az én fiam nem bezárkózó, érdeklődik gyerekek, felnőttek iránt is. De ha nagyon magábaforduló lehet h egy állat ösztönös viselkedése jobban kinyitja ezt a zárkózottságot.

Prekopp Csilla nagyon negatív felhanggal jegyezte meg, h felejtsük el a lovasterápiákat, nincs hatással az autizmusra... Én ezzel nem értek egyet, van olyan akinél igen is segíthet a gyerek fejlődésében és van akinek nem erre van szüksége, elsősorban szociálisan fejleszthet és ott is a nagyon nehéz eseteknél, egyébként ember embertől tanulja a szociális viselkedéseket, tehát csakis ott segíthet, akiknél már eleve a külvilág is szinte ki van zárva.

A kutya a ló nem beszélnek. Ennek a terápiának nem a beszédbeindító, beszédjavító szerepe van inkább, szociálisan segíthet.

• Dreamer
Több
14 éve 2 hónapja #991 Írta: Dreamer
Dreamer válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ebben én nem lennék biztos, hogy nem segít a kommunikációban. Tapasztalat.
Az egyik autista beszél, a másik nem. De a képmutogatós kommunikációra elég sok rávehető. Azaz megvan bennük az igény a kommunikációra. A beszédet is értik, de nem gyakorolják. Ez azt jelenti, hogy hiányzik a motiváció ahhoz, hogy megszólaljon. Egy állat érthet bizonyos vezényszavakat, de annak hiába mutatsz képet. Ha ott kommunikálni akar, kénytelen lesz a hangját használni egy idő után. Lehet, hogy ez csak egy-két szó. "Hó", "Gyí", vagy "Ül", "Fekszik". De ha az állat engedelmeskedik az egy pozitív visszajelzés. és az élmény, mint motiváció. És ott van még az autistáknál nagy úr, a megszokás. Ha ez megy, akkor megszokja, hogy használja a hangját, már nem lesz neki újdonság.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
14 éve 2 hónapja #992 Írta: HáromMackó
De ha az autistáknál a megszokás a nagy úr, akkor miért nem inkább a változatosságra, és a dolgok nem megszokott rend szerinti alakítására törekszünk? Miért nem éppen ezt kellene nekik megszokni?

• Szanya1
  • admin
Több
14 éve 2 hónapja #993 Írta: Szanya1
Dreamer, sajnos ez nem így van! Általában még rosszabb a beszédértésük, mint amit az ember gondol, inkább a szituációt értik. Amelyik pedig időben és gördülékenyen megtanul PECS-ezni, az nagyon magas százalékban elkezd beszélni, pont azért, mert őbennük megvan a kommunikáció iránti igény. De sajnos nincs meg mindegyikben, láttam rá példát sajnos.
A lovas-kutyás példában igazad van, de szerintem ez is csak a kommunikációs igénnyel rendelkezőknek számíthat.
A megszokás témában szintén igazad van, valóban egy jó motiváció átlökheti ezen a gáton.
HáromMackó: Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert a megszokásnak előnyei is vannak: pl. szabálykövetés. Egyébként a rugalmasságot segíti elő a napirend is: hiszen ha változás van a programban, akkor az amúgy merev gyerek is alkalmazkodik, mert látja maga előtt, mi fog történni. A merev gyerekeknek a változás nagyon nagy stressz, tehát az nem a legjobb megoldás, ha minden jelzés nélkül változtatunk, "jó ez, majd megszokod" felkiáltással.
Az én gyerekem nagyon rugalmas a tevékenységváltásban, imádja, ha megyünk bárhova, szereti a történéseket, mindemellett 4,5 évesen nem hajlandó egyedül enni, mert "engem etetni szoktak". Aki ezt fel bírja fogni...!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
14 éve 2 hónapja #994 Írta: HáromMackó
Ez az egész autizmus nekem egy "felfoghatatlan" dolog. Vagy túl sok mindent tettek bele egy puttonyba.

Oldalmegjelenítési idő: 6.991 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum