Autizmus mindennapok
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Mi egyházi sulit próbálunk első körben (de elég nagy a túljelentkezés).
Edina, ügyes a fiad nagyon! És Te is, hogy eddig elsegítetted!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Bocs rosszul fogalmaztam , Normál NT gyerekek , normál suli , magas osztálylétszám , nagyon kevés aspergeresnek sikerül az 5-dik osztályig eljutni asszisztens nélkül .
Kis osztály létszám , egyéni bánásmód és tanmenet , integrációban ami jó lehet egy jó képességű átlagos IQ -val élő autistának /pl:Alapítványi , egyházi, vagy önkormányzati kisosztálylétszámú , egyéni bánásmód és tanmenet van , fejlesztésekkel /.Ha alkalmassá válik a gyermek meglehet próbálni a normál sulit , de csak 2-3 -dik osztálytól , felső tagozatba már szinte lehetetlen becsatlakoznia.
Ami sulyos autiknak , de enyhe ért.fogy. javasolnak , auti csoport egy két év és utána integráció az előző iskolák valamelyikében .Ha alkalmas lesz a gyermek fejlettségben .
Vannak a sulyos autik +értelmi fogy, akiknek az autista csoport EGYMI iskola például vagy magán tanulói státusz .
Az autizmus nagyon sok féle , ezért nincs egyfajta megoldás .De az tény , hogy a normál iskola felsőtagozatát már nem bírják nagyon sokan .
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Edina 21
-
Köszi
De nagyon sok még a tennivalóm .
- Edina 21
-
A napirendezést , 3,5 évesen kezdtük .
A PECS-ről akkor még nem szóltak a KOraiban
Vadaskertben Annánál kezdtük a PECS-et 6 évesen ,
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
A sulihoz drukkolok nektek!!!
- Edina 21
-
Ismerünk olyan aspi fiatal embert , aki az egyetemre az édesanyjával járt Ő jegyzetelt neki.Szuperül levizsgázott mindig .De elvégezve az egyetemet mégsem talált munkát mert nem volt alkalmas szociális és egyéb nehézségei miatt .
Minek a gyereknek az egyetemi szintű tudás , ha nem tud jegyzetelni és elboldogulni az életben ,nem tud beilleszkedni a társadalomba .Inkább ne legyen a suliban annyi tananyag . de legyen fejlesztés , tanítsák meg az önálló életvitelre , hogy majd később legalább egy szakmája legyen mint pl:szakács . vagy betanított munkás .A SUZUKI gyárban sokan vannak például és megbecsülik őket .
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Azért érdekelne, milyen diplomát szerzett. Ésszel kell választani szakmát is, nyílván nem küldöm jogi egyetemre, vagy pszihológiára.
Szerintem amúgy ez a vita meddő. Én akkor is ugyanúgy fogok dönteni, mint ahogy leírtam. Vagy normál suliba küldöm, vagy intgerálóba asszisztens mellé. De normál tanmenettel. Mert ő már most beszélget, kérdez, és megvárja a választ. Nem egyformák, és meggyőződésem, hogy ő normál életvitelre is képes lesz, amellett, hogy tanulni is fog tudni. Mi leszünk az a nagyon pár egyike, aki végigviszi. És kész.
Ha meg nem, akkor majd fogom a fejem, és rád gondolok, hogy te megmondtad. de ez majd csak évek múlva derül ki.
- Szanya1
-
- admin
- Szanya1
-
- admin
- labolen
Szóval én is bízok abban, hogy azért több van ebben a gyerekben, mint egy betanított munkás. Mert szép dolog a kétkezi munka, de miért ne próbáljunk többet, ha lehet. És más dolog, ha nem megy, de ne adjuk fel előre. Én legalábbis így vagyok ezzel.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- labolen
Megpróbálok most már csak olvasó lenni ebben a témában, mert okosat hozzászólni már nem tudok, és tapasztalatom sincs, mivel nincs iskolás gyerekem semmilyen.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Már átértékeltem magamban a dolgokat.
Én már azzal is elégedtt leszek, ha betanított szakmunkás lesz és megállja majd a helyét önállóan. Tulképp teljesen mindegy, hogy mi lesz, csak önállóan életképes legyen majd. De azt hiszem 3 éves korban annyira irreális ilyeneken álmélkodni. Még egy 8-10 évesről sem tudni mi lesz belőle:)
- kimni
-
És a másik a munkahelyem. Én programozó vagyok és egy olyan helyen dolgozom, ahol 300 programozó van. Jelentős része 100%-ig ASes. Már az egyetemen is viccből mondtuk, hogy autisták közé járunk, mert hihetetlen, milyen töménységben voltak minimum ASesek ott is (sokakon kb 1 perc alatt látszik, higgyétek el...). És ezek nem diagnosztizált ASesek, nehézségeik voltak ugyan az oktatási rendszerben, de végül jók lettek a szakmájukban, NAGYON JÓK. A cégemben előszeretettel alkalmaznak ilyen típusú embereket, mert a legjobb munkaerők és kis zsenik. Az, hogy végigmegyek a folyosón és 10ből 4 köszönni sem tud, mert elfordul és nézi a falat, az egy dolog. Én már megszoktam. Az, hogy egy meetingen ők csöndben ülnek vagy éppen ellenkezőleg le sem lehet őket lőni, mert nem veszik észre,hgy nem odavaló már, amiről beszélnek, ezt is tolerálja az ember. Ugyanis visszamennek a helyükre és 2 perc alatt megírják azt a kódot, amin én 1 napot ülök, mert olyan nehéz. És ezek az emberek nincsenek kevesen. Csak 30 éve még nem tudták diagnosztizálni őket! Ha diagnosztizálták volna őket, akkor a fele ezeknek az embereknek most a Suzuki gyárban lenne? Sarkítottam, de szerintem ez elgondolkodtató. Én még mindig azt mondom, amit a mi gyógypedjeink is, hogy van egy határ a diagnosztizáltak között is, főleg, ha nagyon magas az IQjuk (a férjemé olyan 140 körül van pl, a fiamét most legutóbb 150-re saccolták, perzse, fogalmam sincs, mi az igazság, de egy olyan gyereknél, akinél senkinek nem tűnik fel, hogy gond van, az oviban sem, és ilyen IQja van, nem lenne egy jó életút a Suzuki gyár).
- Edina 21
-
Természetesen mindenki a legjobbat akarja a gyermekének , a SUZUKI gyár csak egy példa volt .
A lényeg , hogy nem kell feladni és nem csak az a verzió van , hogy él bezárva otthon a négyfalközött és elvan mint a szobanövény ./ez korai halálhoz vezet ugyanis/
- Edina 21
-
Tényleg meddő a vita :laugh:
Most tanulok gyógyped.asszisztensnek ezért sok mindenről már másképp gondolkodom , mint egy szülő, kicsit szakmai oldalt is látom.
Az Én gyerekeim 2-dik és 6-dik osztályosok látom a problémát , normál suliban és alapítványiban , az utóbibban gyakorlaton is vagyok ahol több féle autival találkozom .Szóval Én a tapőasztalataimról írok és arról amit tanulok .
Te meg az elképzeléseidről és álmaidról. Persze ez nem baj , az a lényeg hogy a végén úgy dönts , hogy az a gyereknek a legjobb legyen és ne a TE elvárásaidat tükrözze . Fontos még ,ha tévedsz akkor se kerülj lelkileg padlóra.
- kimni
-
- kimni
-
- Edina 21
-
Ha nincs gond a gyerekkel, és elboldogul , akkor miben auti és miért kapott diagnózist ilyen korán ???
Ki vette észre ?
Ha csak a családnak tünik fel , és senki másnak , vagyis nem panaszkodnak az ovónök vagy a tanárok , sőt dícsérik mint az Én lányomat , akkor minek a diagnózis ? Nekünk sincs.
Viszont 5-ben olyan nehézségek voltak , hogy négyszemközt muszály volt beszélnem az oszt-fővel. Kitünő tanuló volt nem ez volt a gond .
Soha nem a tanulással és az eszükkel van gond .Ezt kéne megérteni végre minden szülőnek , akinek aspi a gyereke.