Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• Glor
Több
13 éve 10 hónapja #3633 Írta: Glor
Glor válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Annyira szomorú vagyok, hogy már most azon kell gondolkoznom, hogy hogyan érjem el, hogy ne bántsák a társai a gyerekemet. A szívem megszakad!!!!
Kimni, már írni akartam korábban is, ha teheted, kerüld a sógornőd, mert mérgező, gonosz nő!
Szanya, mostanában minden játszótérről ti juttok eszembe, láttam nektek egy nagyon klasszat, bár lehet ismeritek:
jatszoterkereso.hu/xix-kerulet/kos-karoly-teri-jatszoterek/
Sajnos nincs lefényképezve semmi, de majd ha arra járunk megint, csinálok én!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3634 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ma valami koncertféle volt az oviban. Még a végére odaértem. Az én fiam volt ez egyetlegn aki befogott füllel ücsörgött az óvónéni ölében. Valóban nagyon hangos volt, de a többi gyerkőcöt ez nem zavarta. Hát ezt is látni kellett. Úgylátszik neki is érzékeny a füle. Megkérdeztem, tőle, hogy jó volt-e zene.
- Jó volt - majd kis szünet után hozzátette - A zene nem tetszett, túl hangos volt, de jó volt az óvónénin ülni. - Komolyan néha olyanokat tud mondani. :)

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3635 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
:cheer: Köszi Glor, ismerjük a Kós Károly teret, egyik legjobb. :)
Pont most voltunk nemrég. Érdekes, hogy nyáron még végigment azon a nehezen végigmászható mászókán egy csomószor, most meg félt végigmenni. Segíteni kellett. Viszont alig bírtuk kicibálni a végén a kocsihoz, mikor már szétfagytunk az apjával. Nyáron úgy tervezem, hogy ott fogunk fagyizni, vagy sütizni az asztaloknál, mert legutóbb észrevettük, hogy egy cukrászda is van a téren!
Jázminnak is tetszik a csúszóülőkés kondigép? Meg a dombon rohangálás? :)

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3636 Írta: Szanya1
Az óvónénin ülni. :laugh: :laugh: :laugh: Hihetetlen dumája van. :cheer:

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3637 Írta: HáromMackó
Kérem szépen, pontos helymeghatározás. :) :woohoo:
Már írkálom a szösszeneteit, reméljük egyszer jókat derülünk rajta, annak fényében, hogy miden jól alakult vele az életben, boldog ember lesz és megtalálja a helyét a társadalomban. :)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3639 Írta: HáromMackó
Na ezt sikerült kétszer elküldenem, (remeg a kezem úgylátszik). Vagy csak nagyon így szeretném. ;)

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3640 Írta: Szanya1
Úgy legyen! :)

• Glor
Több
13 éve 10 hónapja #3641 Írta: Glor
3maci, hát ez nagyon ott van. Meséld el majd az óvónéninek!Mert ez bók a javából!

A játszóteret amint kitavaszodik birtokba veszük. Jázmin még nem volt, mert új a felfedezés :lol:

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3642 Írta: HáromMackó
Igen, rádásul annak az óvónéninek az ölében ült, akit eddig annyira nem kedvelt (vagy legalábbis nekem úgy tünt) Már jókat tud mondani, csak az a "baj", hogy az esemény, érdekesség után közvetlenül tudja/akarja (?) kommentálni a dolgokat. Este mikor jön az apja haza, sokszor már azt sem lehet belőle kihúzni, hogy volt-e oviban egyáltalán. Hogy most nem emlékszik már arra, hogy mi volt pár órával ezelőtt, vagy csak fáradt, vagy valami más miatt van ez ... azt nem tudom.

• Glor
Több
13 éve 10 hónapja #3643 Írta: Glor
Este már én is fáradt vagyok, nincs kedvem beszélgetni sokszor nekem se, de az apukát szórakoztatni kell!!! Nem csodálkozom, hogy neki sincs!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3644 Írta: HáromMackó
Az Apukát szórakoztatják így is bőven a gyerkőcök. Még le se vette a kabátot magáról, már ráugrik az összes fiú, már a legkisebb is rohan hozzá. Birkózni, sárkányosat játszani, apa hátán lovacskázni apával lehet, de bújócskázni is vele lehet a legjobban. :)

• Edina 21
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3646 Írta: Edina 21
Edina 21 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya .
.De itt a kis magyar valóságban , örüljünk az Alapitványi suliknak ahol vannak NT gyerekek is kevesen .
Mai magyar oktatás ezt nem tudja , megoldani jelenleg .
Egy tökéletes világban igen .

De Én többet nem írok erről ,mert amíg nem kezditek el a sulit és nem jártatok min. egy félévet úgy sem hisz nekem senki .
Én ugyan így voltam az iskola kérdéssel. :laugh:

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3647 Írta: Szanya1
Hát igen, ez ilyen. :laugh: :laugh:
De mondjuk én nem nagyon bízom a dologban, a gyerekem beszédértését figyelembevéve. :(

• Edina 21
Több
13 éve 10 hónapja #3648 Írta: Edina 21
Glor.
Mi úgy oldottuk meg ,//először "lefizettem" a gyerekeket, apróságokkal // hogy tanítónéni jutalmat adott minden gyereknek ha az segített a társának .Így nem volt gond , nem vették észre , hogy a fiamnak több segítség kell.Én meg hordtam be a jutalmakat , matricát , nasít, kis kártyákat stb .

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3649 Írta: HáromMackó
Edina, mi hiszünk neked :) , de azért szomorkodunk :( , sóhajtozunk :ohmy: , ténylegezünk, és szörnyülködünk :blink: , no meg reménykeddünk :) .
Jobban szeretem, ha egy kicsit felkészítenek a nehézségekre, semmint, ha akkor szembesülök először velük, mikor éppen beléjük botlok. No persze a cseppenkénti adagolást jobban szeretem. ;)
Mire szembekerülök velük már jól kihőzöngtem magamat. :woohoo:

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3650 Írta: Szanya1
Ez jóóó volt! :laugh: :laugh: :laugh:

• Edina 21
Több
13 éve 10 hónapja #3651 Írta: Edina 21
:laugh: :laugh: :laugh:

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3652 Írta: HáromMackó
Megcsináltam a 3 évesre való tesztet (persze objektív akkor lenne a dolog, ha szakember készítette volna) a 4 éves és 3 hónapos fiamra, hát ... a nagymozgások rendben vannak, a többi terület viszont mind a középső csoportba esik ... :huh: Ha most lenne három éves meg lennék vele elégedve, de így azért egyértelműen látható, hogy kell neki a fejlesztés.
Persze ha azt nézem, hogy mi volt 3 évesen, nagyot ugrottunk előre sok dologban.

• kimni
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Több
13 éve 10 hónapja #3653 Írta: kimni
kimni válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Edina, egyetértek 3mackóval, engem is érdekel az iskolás tapasztalatod, mert én felkészülni szeretek a nehézségekre és amint látszik, még álomvilágban élek :)
Ma este hallottam a Juventuson (hu, remélem, azon...) egy riport felét egy kislétszámú integráló iskoláról egy ott dolgozó tanárral (és valami vezető szerepe is lehetett az iskolában ennek a tanárnőnek), talán még tart a riport, közben feljöttem a kocsiból. Roppant érdekes volt, a riporter nagyon érdekeseket kérdezett adott szituációról: pl amikor dührohama van annak a kisgyereknek, akinek pont ez a baja, hogy a kudarc ezt váltja ki, akkor mit csinálnak vele, mit csinál a többi gyerek, hogyan fogadják el az ép gyerekek a másságot, kirekesztik-e, hogy haladnak a tanrenddel a problémás gyerekek, mi náluk a normatíva, stb stb... Itt 10-12 fős osztályok vannak, mindig van készenlétben gyógyped és pszichológus is, ha kell (pl dührohamnál kellenek) és többségében sni-s gyerekek vannak egy osztályban. Én őszintén megmondom, nem szeretném ilyen iskolába adni a fiam :( Pedig csupa jót mondtak a gyerekekről, a suliról, de nagyon egyértelmű volt, hogy azért nem ugyanazzal a tudással fognak elindulni az itt végzettek, mint egy normál suliból. Ez megrémisztett.

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3654 Írta: Szanya1
Nem találom sajnos a Juventus oldalán. :(

Hát ez az. Én annó beszéltem több alapítványi iskola vezetőjével is, és mind azt mondta, hogy többségben vannak az SNI gyerekek és csak a probléma van.

Oldalmegjelenítési idő: 7.632 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum