Autizmus mindennapok
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Addig is röviden: A NevTan nem jó, persze ezt akkor még nem tudja az ember, mikor csak annyit érzékel, hogy valami nem oké. Szerencsés esetben a NevTan jó helyre küldi az embert.
Ha megvan már a diagnózis a gyerekpszichiátertől, akkor a helyileg illetékes Szakértőit kell felkeresni (ez fent van a diagnosztizáló helyek menüben). E-mailben vagy telefonon jelezni kell, hogy vizsgálatot kér az ember, akkor küldenek egy jelentkezési űrlapot, azt vissza kell küldeni, és postán küldik az értesítést a vizsgálat időpontjáról.
A Szakértőinek semmi köze a támogatásokhoz, ők csak oktatási ügyekkel foglalkoznak.
Ebben az országban bármi megváltozhat, még a lábatlannak is nőhet lába, az autizmust is évente- 2 évente ellenőrzik, hogy elmúlt-e. Siralmas.
Muszájnak viszont nem muszáj. Ha találsz olyan pszichiátert, aki leírja, hogy nem aspi, akkor van rá esély, hogy azt a Szakértői elfogadja. (De én azért ebben nem bíznék, inkább elkerülném a Szakértőit, ha egy mód van rá.) De még ha azt is mondja a Szakértői, amit, akkor is lehet fellebbezni, és akkor még magasabb szintű orvos is megnézi a gyereket.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
HáromMackó, akkor ugyanott vagytok költségben, mint a budapestiek. De legalább találtál, az is valami!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Tapasztalatotok, véleményetek szerint mi jobb egy autista gyerkőcnek, ha önálló szobája van, vagy ha egy, vagy két tesóval együtt van?
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- Nikuc
- Dreamer
Éppen eleget kell neki integrálódni mindenhol. Kell egy hely, ami az övé, és ahová elvonulhat.
- Curasso
-
Nincs nagy házunk. a helyiségek úgy vannak kialakírtva, hogy egymásba nyílnak, lazán lehet fogócskázni körbe, körbe.
Megoldottuk hogy a gyerek külön szobában legyen, de nem alszik egyedül.
Alvás közben úgy helyezkedik valamelyik testrésze (keze, lába, feje)hozzáérjen valamelyikünkhöz, kezével "kitapogatja" apja vagy én vagyok e mellette.
Többször kérdezgettem tőle, hogy miért nem akar egyedül aludni. Nem jó neki egyedül............
Nekünk meg nem jó, hogy nem a saját ágyában van.
- Dreamer
Éjszakai felsírásos alvásproblémák négy éves koráig rendszeresen voltak, de ezt nem befolyásolta az, hogy egy szobában van-e velünk, vagy sem.
Amikor megszületett a húgi, ő azonnal átaludta volna az éjszakát, amint hazakerültünk, de anyám közölte, hogy fel kell ébresztenem enni, én marha meg megtettem, és utána a gyerek 5 hónapos koráig minden éjjel enni kért. Ezért aztán nem is költöztettük be a fiam mellé, hanem mellettünk aludt egy bölcsőben, de nem az ágyban! Aztán egy ideig, mert kinőtte már a bölcsőt, és a fiam üvöltött éjjelente, a nagyszobában a nappalra lerakott járókában éjszakázott a kis csaj. Ő élvezte, néha énekelt, és kacarászott éjszaka. Aztán végre sikerült belakni a gyerekszobát, de akkor meg az volt a baj, hogy a húgi már hétkor aludni akart, a fiam, meg 11-ig is néha fenn volt. Akkor őt kellett kivenni erre az időre, és mi "szórakoztattuk", miközben majd elaludtunk a fáradtságtól.
Aztán ezek a dolgok lassan rendeződtek, már egyik sem volt kiságyas méret. Akkor a fiam kapott egy emeletes ágyat, a lányom ágya pedig derékszögben félig alatta volt, mert csak így fértek el a gyerekszobában. Akkor a fiam már jól aludt, a lányom viszont éjjelente átjárt hozzánk. De soha nem aludt ott. Hagytam, hogy bebújjon, megsimogattam, megölelgettem, és 5-10 perc múlva visszakísértem. Egy időben volt, hogy egy éjjel megjelent ötször is. Akkor ezt leszabályoztuk, hogy csak kétszer jöhet át. És ez működött is. Nem lett rendszer az átjárkálásból.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Most azon törtük a fejünket. hogy a tetőtérben csinálunk két szobát, az egyik lenne egy vendégszoba a másik meg apa dolgozószobája (ami most jelenleg egy félszobában a földszinten van egyébként - ebből lehetne egy gyerekszoba), társasjátékos szoba, tévés szoba stb egyben. Jelenleg a nappalinak szánt szobában van a két nagyobb gyerek és a konyhánkban van a TV is, meg ott alszanak a nagyszülök is ha jön valaki, szóval időnként kész káosz az egész ház.
Csak hát az építkezés sokba kerül és (leszámítva azt, hogy nem a konyhában kell aludni annak, aki hozzánk betéved) nem biztos, hogy meghozza a várt eredényt.
- Dreamer
És azóta is rengeteget játszanak együtt, hol az egyik, hol a másik szobában, hol a nappaliban. De ha meg összegerjednek, akkor van hová szétrakni őket.
- Szanya1
-
- admin
Az egyik óvónénink alapból rendelkezett auti gyakorlattal, a másik pedig most jár az Autizmus Alapítványhoz, ahol ráadásul nagyon-nagyon rendesek, és véletlenül még az a gyógyped. is tart az óvónéninknek órákat, aki a mi gyógyped.-ünk már évek óta! És a felvett asszisztens is nagyon szimpatikus elsőre, úgy tűnik, hogy jól fognak menni a dolgok, komolyan el se hiszem.
Be is kapcsolódott a tevékenységbe, csináltak gyurmából, tésztából és borsból süniket. Mialatt én azt magyaráztam az asszisztensünknek, hogy ezt ezért és ezért nem fogja tudni megcsinálni, azalatt a fiam készített 3 sünt! :ohmy:
Ilyen a világon nincs. Ilyen szerencsém még az életben nem volt.
Tomger, jövőre itt a helyetek.
- kimni
-
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
E hét csütörtöktől ebben az évben járni fog az auti spec gyógypedagógus a fiamhoz heti 2x2 órában. :laugh: A jövő évre a képviselőtestületnek kell megszavaznia, remélem jövőre is megkapjuk és nem "csak" másfél hónapnyi szerencsénk lesz. :blush:
- Szanya1
-
- admin
Húúúú, HáromMackó, az nagyon szép! Írj a képviselőtestületnek a biztonság kedvéért, de szerintem biztosan megkapjátok jövőre is!
Kedvező a csillagállás? Kinek van még jó híre?
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves