Autizmus mindennapok
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
A por, fűfélék, szörökkel nincs tapasztalatom, de a szerintem gyerekkori asztma másabb mint a felnőttkori, ott azért lehet javulás + szerintem a táplálék allergia kiiktatásával javulhat a léguti is.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
De ha én ezekből a kajákból még elveszek... Remélem, nem ételallergiákat találtak.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nikuc
Először voltak gondok, mert 8-kor még szinte félkómában volt, mikor mentünk. Nem akart reggelizni, ott meg nem fogadott el semmit, volt, hogy olyan rosszul esett neki a reggeli, hogy hányt. Utána úgy tettük az érkezést, hogy reggeli és mesélés után mentünk, akkor szinte egyből jól érezte magát.
Utána egy pár napig azért volt hiszti, mert nem akart még hazajönni, főleg, ha az udvaron voltak. Most már rám néz, valamennyire összepakol, és jön. Olyan aranyos most már, ahogy bemegy, leül a padra, tartja a lábát a váltócipőhöz, és vetkőzés után megy a csoportba. Bent is önkiszolgáló. A kedvenc játékait leveszi, és szépen játszik.
Reggel mondom Neki, hogy megyünk az oviba, indulás cipőt venni, és máris lelkesen szalad a kispadra, mondja, hogy "oi".
Szanya: nagyon szorítok nektek! Remélem, jó híreket kapsz!
Nekem is van tapasztalatom a diéták terén, én is tudok segíteni, ha esetleg kell.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
*
Beszéd: Néha már rá kell szólni nekünk is, hogy maradjon egy kicsit csöndben. Lassan olyan lesz mint a nagytesó, azt se lehet "lelőni" annyit csacsog. :laugh:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- tomger
-
Szanya, nektek hogy alakul a beszoktatás? Hogy mennek az ebédek, eteti az asszisztens, vagy bent megeszi magától a bevitt ételt?
- Szanya1
-
- admin
A másik, hogy szmogriadó van, hogy vihették ki őket? Mi nem mehettünk ki.
Ami viszont a fő probléma, hogy hagyták félórát a kapuban állni? Ha az óvónő felé megy, nem fordulnak felé? Nem kezdeményeznek kommunikációt?
Ez pontosan ugyanaz, mint mikor mi próbálkoztunk a magánbölcsivel. 3 napig próbálkoztam, nem láttam a hozzáértést és eljöttünk. (Az óvónők ott is szimpik voltak.)
Húúú nagyon jól, nekünk is ma úszós napunk volt, szintén 5-en voltak csak. Az óvónénink egészen fantasztikus. Ha én ezt tudtam volna a magánovi előtt, hogy ilyen is létezik, akkor be se iratkoztunk volna.
Ma kimentem ebédkor, és az óvónéni beleimádkozott 5 kanál kaját, ami egész döbbenetesen jó eredmény elsőre. Együtt fogták a kanalat. (Én délelőtt nem bírtam belediktálni a tízórait.)
Holnap elvisszük az asszisztenst a Delejbe, hogy megnézze a fejlesztést.
Reménykedem, hogy a távollétemben is minden jól fog menni, sokkal jobbak a körülmények, mint eddig bárhol, amit láttam.
- tomger
-
Ti mennyi ideig jártatok abba a magánoviba ahol végül elégedetlen voltál?
- Dreamer
- Szanya1
-
- admin
Most ebben a teljesen átlagos állami óvodában végigjátszotta a délelőttöt minimális sztereotípiával. Ugyanis itt sok játék van (pedig elsőre nem úgy tűnt, de úgy látszik, eloszlik a térben), az óvónő érti a nonverbális dolgait is, és olyan programot állított össze a 3 órára, hogy a gyerekek nem tudtak unatkozni, egymással játszottak, bevonva a fiamat, és mindezt improvizálva, mivel eredetileg udvarozás volt a terv.
Ez szerintem teljesen véletlen szerencse, hogy ilyen jó óvónénink lett, biztos van ilyen máshol is.
Azért volt ma egy szituáció, amikor kitörhetett volna a botrány, de megakadályoztam (egy kisfiú véletlenül a fejéhez dobta a labdát, és majdnem viszonozva lett), ha nem leszek ott, szerintem ilyenek be fognak csúszni.
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
- kisstim
-
Szeretnék Tóletek segítséget kérni, olyan praktikus ügyekben, mint pl. saját szoba, emeletes ágy stb. Írtam hoxán már néhány dolgot magunkról, 2 fiam januárban lesz 2.5 ill 4.5 éves. Kicsi vmennyire auti-nak tűnik, bár még nincs diagnózisunk.
Fő kérdésem, hogy mennyire fontos, hogy a két gyerkőcnek külön szobája legyen, mert mi másfél éve költöztünk mostani lakásba és úgy terveztük, hogy a fiúk egy szobába kerülnek. Egyelőre két szétszedett ágyban alszanak, melyek emeletes ággyá alakíthatók. De ezek után nemtom, van-e értelme, vagy nem veszélyes-e az emeletes ágy a kisebbik (érintett) fiamra. Meg lehet neki tanítani, hogy oda csak a nagytesó mehet fel, ő nem? Mert egyelőre nem tűnik úgy, hogy nagy veszélyérzete lenne és sok mindnre felmászik. De hogy később van-e egyáltalán remény rá, hogy később emeletes ágyon aludjanak (nagy felül persze)?
És hogy a közös szoba nagyon gáz, főleg a nagy szempontjából?
Kérlek, írjátok le a tapasztalataitokat.
Köszi nagyon!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Nekem januárban 3.5 éves a kisebbik, a nagyobb most volt 5 éves, nálunk is két fiú
Nálunk egy szobában vannak és én nem fogom őket szétszedni. Az emeleteságytól én még így is félek, hogy elmúlt 5 éves az érintett fiam, annyira ügyetlen... ezért nálunk az egyelőre nem téma, majd max 3-4 év múlva. Én semmi rosszról nem tudok beszámolni, biztosan nem lesz külön szobájuk, mert nem látom értelmét és sosem zavarják egymást. Úgyis egész nap a nappaliban vannak, nálunk a gyerekszoba csak alváshoz jó, mert nagyon pici. A két fiú szinte össze van nőve, és hiába ASes a nagy, még nem érzem, hogy külön térre vágyna (persze, sokszor mérges, hogy hagyja már abba a kicsi az éneklést, mert zavarja...). Nálunk a játék is nagyon megy együtt, a kicsi kifejezetten ragaszkodik a nagyhoz és az oviban is együtt játszanak (még 2 hétig, mert sajnos másik épületbe költöztetik a kicsit). Szerintem jó így nagyon, hogy közel vannak korban egymáshoz, egyneműek is, az érintettet nagyon húzza az NT, pedig kisebb, nálatok ez még jobban érvényesülhet, hiszen a nagyobb az NT, aki amúgy is húzza a kicsit általában. Én hiszek abban, hogy a testvérek között szorosabb a kötelék, ha együtt is alszanak és azt gondolom, ha az érintett tesót nem zavarja éjjel az NT tesó, akkor ez csak előnyükre válhat.
- kimni
-
Tomger, nálunk a kicsi, aki NT, 2 teljes napig sírt most szeptemberben. Majdnem kivettem az oviból... egész álló nap sírt, nem evett, nem ivott, sírt. Aztán a harmadik nap csak nem evett, nem ivott, de csak 1 órát sírt (még mindig ki akartam ekkor venni) és a negyedik nap pálfordulás történt, sírt 2 percet reggel, majd mintha felfogta volna, hogy hát azért tök jó itt lenni, elkezdett boldogan játszani, mindent megevett, részt vett mindenben, játszott és nevetve fogadott! Azóta szeret itt lenni. Csak túl kellett lenni ezen valahogy... Az érintett fiam sosem ragaszkodott hozzám nagyon, ezért ő küldött el az oviból. Aztán sírt reggelente, de nem miattunk, hanem nem akart ott maradni egyszerűen, mert nem volt elég szabadsága és nehezen szokta meg az ottani szabályokat. De értem egyszer sem sírt. Amúgy szerintem ti is jó helyen vagytok és jónak tűnik, drukkolok, hogy jó is maradjon!!!
- Szanya1
-
- admin
Húúúú, hogy bírtad ki, hogy 2 napig sírt??? Ez borzasztó lehetett!
(Lehet ám, hogy ezt a sírás kérdést nem jól látom, mert az én fiam nem sírós, inkább puffog meg vigasztaltatja magát.)
- kisstim
-
Nagy élet nálunk is leginkább a nappaliban van.
Nem tudom, éjjel mennyire zavarná, mert egyelőre úgy alszanak, hogy nagytesó saját ágyában, kicsi viszont átjön (áthozom ) hozzánk éjjel, mert még többször szopizik éjszaka.
Ez pedig implikálja a következő kérdésem, hogy 2.5-3 éves enyhén érintett auti fiamat hogyan szoktassam le a ciciről? Vagy sehogy, mert leszokik? Igazából ezt vhogy nem tudom elképzelni, bár ki tudja. Este, délben velem cicivel alszik el, éjjel párszor ébred, szintén cici, mondjuk ha csak férjem van itthon, akkor vele hamar elalszik amúgy is.
Van vki, akinek ilyen "gondja" volt?
- kisstim
-
- kimni
-
Azért második gyereknél már sokkal könnyebb ezeket végigcsinálni. Én mindent túlaggódtam a nagynál... De nálatok ilyen tuti óvónő mellett biztosan csak nyerhettek az ovival! Mi vagyunk a kontraszt
- kimni
-
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Az érintett fiam bizony belekotnyeleskedik az iskolás nagyfiú munkájába, így tanulni nem ebben a szobában tanul, de az építményei sincsenek igazán biztonságban, meg nálunk az együtt alvásal is vannak gondok, így mi pl most törjük a fejünket egy külön szoba lehetőségén.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- kimni
-